2023. 12. 07. csütörtök
Ambrus
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ismerjük meg a Magyar Légierő két Gripen demo pilótáját!

Ismerjük meg a Magyar Légierő két Gripen demo pilótáját!
Tőrös István  |  2021. 07. 29., 10:29
Ismerjük meg a Magyar Légierő két Gripen demo pilótáját!

118 évvel ezelőtt, 1903. december 17-én a Wright testvérek megvalósították az emberiség évszázados vágyát, az észak-karolinai Kitty Hawk-ban levegőbe emelkedett az első motor hajtotta repülőeszköz, a Flyer.

Először csodájára jártak az új látványosságnak, majd alig több mint 10 év múlva már terepszínűre festették a repülőgépeket, és harcba küldték azokat a csodálatos férfiakat. A lövészárkok feletti légi harcokban születtek meg azok a látványos manőverek, amelyek a mai napig mágnesként vonzzák a katonai repülés kedvelőinek tekintetét. A rátermettség, a biztos kéz és a jól felkészített repülőgép minden látványos airshow-produkció titka. 2021. augusztus 28-29-én Majerik Máté főhadnagynak és Szentendrei Dávid századosnak tapsolhatnak majd a Nemzetközi repülőnapra és haditechnikai bemutatóra kilátogatók Kecskeméten.

A kiskorú Majerik Máté szülei finoman szólva sem voltak boldogok, amikor a család szeme fénye néha még a tanulás helyett is a repülőgép-szimulátorokat nyúzta odahaza. A türelemért cserébe Majerik Máté főhadnagy 2020-ban a közönségszavazatoknak köszönhetően az ostravai repülőnap különdíját hozhatta haza
bővebben ...

Vadászpilótákkal beszélgetve mindig kiderül, számtalan útja van, míg valaki magára csukhatja a kabintetőt és nekivághat aznapi feladata végrehajtásának. Majerik főhadnagy - sok kortársához hasonlóan - a szaklapok és az internet révén ismerkedett meg a katonai repülés világával, de az élet úgy hozta, hogy szülei külföldi munkavállalása miatt a tanulmányait már Moszkvában folytatta, és történelem szakos diplomával tért haza az orosz fővárosból. A Puma vadászpilóták második világháborús harcait megörökítő könyveken felnőve, bízott benne, hogy a Lomonoszov egyetem hallgatójaként lehetősége nyílhat felkutatni a Podolszk-i Katonai Archívumban a 2. világháborús magyar repülők harcait leíró dokumentumokat. Sajnos azonban az aktív katonai bázis kapuit még a glasznyoszty sem tudta megnyitni előtte.

Hazatérve örömmel értesült róla, hogy ismét elindult a honi vadászpilóta-képzés, van esély valóra váltani az akkor már egyre inkább körvonalazódó elképzelését: vadászpilóta lesz! A döntésében nagy segítséget jelentett a szolnoki pályára irányító tábor két kurzusa, ahol először 2003-ban, azután pedig 2005-ben a repülés elméleti alapjainak megismerése mellett a szárnyalást is kipróbálhatta vitorlázó gépen, illetve később a bázison a Jak-52-es kabinjában is. 2009-ben került sor a szokásos kecskeméti repülő orvosi vizsgálatra, majd a kiváló eredmény után - mivel civil diplomásként jelentkezett - Szentendrén a három hónapos katonai alapkiképzésre. Szolnokon kezdett hozzá az NFTC-NATO Flying Training in Canada elnevezésű felkészítés első fázisának, mely az elméleti tudnivalók és a kötelező ejtőernyős ugrások után a már ismerős Jak-52-esen folytatódott. Összesen 34 órát repült, előbb oktatóval a háta mögött, majd egyedül. 2010-ben egy válogatás után hat társával együtt kapott lehetőséget arra, hogy Kanadában, idegen környezetben és nemzetközi oktatókkal folytassa a felkészülést álmai valóra váltásához.

Szentendrei százados vadászpilóta karrierje „célirányosabban” kezdődött, hiszen őt az érdeklődése egyenesen a Bolyai János Katonai Műszaki Főiskolára vezette, ahol repülőgép-fegyverzet szakon végzett. Elektromérnöki diplomával a zsebében 2008-ben avatták hadnaggyá a Hősök terén. Ez volt a második év, amikor An-26-ost kísérve MiG-29-esek húztak át az égen az esküt tevő katonatisztek felett, így az égre pillantva még inkább megerősödött az elhatározása: ő is vadászpilóta lesz. Az A1-es orvosi pecsét és a Mátéhoz hasonló szolnoki légcsavaros előképzés után 2009-ben ő is útnak indulhatott a tengerentúlra.

A NATO kanadai vadászpilóta képzése kemény világ. Moose Jaw a nagy hegyeken innen, a „préri” szélén található kisváros, mellette a légi bázis, illetve az oktatók és a növendékek lakótelepe. Egyetlen előnye kétségtelenül van: nem kell egymást kerülgetniük az égen, a gyakorló légtér akkora, mint Nyugat-Európa. Az „ingerszegény” környezetre az első időszakban szükség is van, hatalmas anyagmennyiséget adtak át nap mint nap a hallgatóknak úgy, hogy mindeközben még az angol repülési nyelvet is tökéletesre kellett csiszolniuk. Ajánlották is, hogy a számos országból érkezők egyedül vágjanak neki az egyre nehezebb feladatokkal tűzdelt felkészülés első fázisának, mondván: a feleség vagy a barátnő csak nehezítené a tanulást. Ha összejött hat óra alvás naponta az már jónak számított.

Az oktatók értették a dolgukat, a feladat először a különböző helyről, különböző repülési tudással rendelkező növendékek „lenullázása”, majd lépésről lépésre felépítése volt, de immár vadászpilótaként. Itt kötelező kellékké vált a szorgalom, a vizsgák egyre nehezebbek lettek és mindent folyamatosan értékeltek. Komolyan gondolták a sokszor emlegetett jelmondatot: Work hard, play hard!

Az alapoktól kezdték: gépindítás, gurulás hibátlanul. Minden manővert egyre javuló osztályzattal kellett végrehajtani. Az első körben az oktató bemutatta mit vár el a növendéktől, akiknek a keze már ott lehetett a gázkaron és a kormányszerveken. Másodszorra már a hallgató repült, de az oktató belenyúlhatott a manőverbe - ez jelentette a 2-est. A hármas szintnél már csak szóban érkezett a segítség, a négyesért még lehetett hibázni, de saját magadat kellett korrigálni, ha hibáztál, és végül az 5-ös zárta a sort, amikor is már minden hibátlanul ment!

A légcsavaros Texan-időszak után következett a Hawk-korszak, itt már harci pilóták képzése folyt. Növekedett a tempó, a sugárhajtású gépen minden sokkal gyorsabban történik, a jó döntések meghozatalára kevesebb idő jut. Aki nem tudott lépést tartani a géppel és az egyre bonyolultabb feladatokkal, annak nem is tűzték zubbonyára a pilótajelvényt a szárny-ceremónián. Máté hét fős csapatából hárman élték meg ezt az ünnepélyes pillanatot, de a 1102-es számú hallgatói teamból közülük is már csak ő van a rendszerben: egyik társa a Wizz Air gépét vezeti, a másik pedig visszatérve - kanadai egyenruhában - szeli az eget.

Cold Lake-ben, a taktikai fázis végén a vizsga igazi „vérre menő” harcot jelentett. A komplex feladat első felét négyes kötelékben, 80 méteres magasságon repülve hajtották végre: másodperc pontossággal kellett csapást mérni az előre kijelölt stratégiai fontosságú célpontra. Ráadásul eközben az ötödik gép, a rettegett „Red Baron” vadászott a kötelékre, igyekezve megzavarni az amúgy sem egyszerű vizsgafeladatot. A földi cél leküzdése után 2 az 1 elleni légi harc zajlott a gyakorlótér felett. Ha sikerült győzni, lezárult egy fontos mérföldkő - a növendék vadászrepülőgépre tervezhető lett a harci századoknál.

Sokáig azonban nem ülhettek a babérokon, mindkettőjük számára következett a svédországi Gripen átképzés. Itt a belépő volt a legnehezebb: centrifugában, 9 g terhelés mellett megőrizni a munkavégzési képességet. Lehetett erre készülni, súlyzókkal erősíteni stb., de ott benn, a forgó gömbben már csak magára számíthatott a leendő JAS 39-es pilóta. Ehhez képest a kanadai 7 g sétarepülésnek tűnt, ez viszont igazi próbatételnek. Hiába volt előttük a műszerfal és a viszonylag „otthonos” környezet - a 7-9 g közötti tartományról készült videókat érdemes visszanézni. Oscar-díjas sminkmesterek sem tudnának olyan gyűrött arcokat produkálni. Bár igazi repülés közben is sokszor elérik ezt a bűvös határt, de olyankor segít az adrenalin, a légi harc izgalma, és akkorra már tudják, hogy nem jó mozgatni a fejüket.

A svéd képzés alapját is a vadászgép megismerése jelentette, majd a 14 feladatból álló biztonságos üzemeltetés. A taktikai részre már Magyarországon került sor, ismét egymásra rakodó szintekkel. Lokátor, fegyverzet, elektronikai harc, lövészet gépágyúval a tenger felett és Vidsel lőterén, Sidewinder rakéta indítása, látóhatáron túli célok leküzdése stb. Az első komoly lépcső: amikor a fiatal vadászpilóta már készültséget adhat. Ehhez évek kellenek, meg kell dolgozni minden kis előrelépés érdekében a képzeletbeli - és a valóságos - tervtáblán is. A bemutatórepülés már a hab a tortán. Az kap lehetőséget rá, akit a század vezetői a repülési tapasztalatai és a személyes adottságai alapján alkalmasnak tartanak. Ez egy pluszfeladat, így a vállalás is önkéntes, ám erre valóban születni kell! A manőverek egy része ismert a műrepülő figurák közül, a bemutatók során ezekből kell egy 8-9 perces látványos show-t összerakni. Olyan programot, amit a szakma is kellőképpen értékel, s a nézők ugyancsak elismeréssel pillantanak a felettük 100 méteren elhúzó vadászgép után. Ügyelni kell a biztonságra és létfontosságú betartani az adott repülőtérre érvényes szabályokat, amiket a rendezők előre megküldenek. A belépőszint meglehetősen magas: legalább 500 repült óra nagyteljesítményű vadászgépen…

Máté 2019-ben lett a kecskeméti bázis demopilótája. Ismeri a Gripen összes repülési tulajdonságát, tisztában van vele, hogy mennyire támogatják a feladat végrehajtásában a fly by wire rendszer azonnal reagáló lehetőségei. Megtapasztalta azt is, hogy milyen „pilótabarát” a JAS 39-es, amelynek számítógép-rendszerei minden pillanatban az optimális paramétereket teremtik meg a repüléshez. Sima kiképzés vagy akár harci manőverek gyakorlása során egyaránt. Programját nem az elődök - Langó Viktor és Varga Szabolcs őrnagyok - bemutatója alapján állította össze, hanem egy számára jól repülhető manőversort készített. Vannak ugyanis olyan elemek, amelyet valaki nem, vagy csak kevésbé szeret, azokat pedig nem kell erőltetni. Nagy segítségére volt a felkészülésben a szimulátor is, hiszen ott „költséghatékonyan” gyakorolhatók a manőverek, sőt a számítógép mindent megőriz, minden visszanézhető, majd korrigálható. Azt vallja, nincs két egyforma bemutató: eleve változó az időjárás, a felhőalap, de van olyan repülőtér, ahol a nézők nem a display line mentén helyezkednek el, s ilyenkor ehhez is kell alakítani a manővereket.

Egy airshow menetrendje sincs soha kőbe vésve, a rendezők gyakorta tologatják az időpontokat, vasidegekre van tehát szükség sokszor már a kabinban ülve is. Repülésével az ausztriai Zeltwegben nagy sikert aratott anno, Ostravában pedig még ennél is magasabbra tette a mércét: látványos programjával a közönségszavazatok élére került. Szentendrei százados mentoraként 2021 tavaszán szabad kezet adott a felkészülésben Dávidnak, így kettőjük programjában vannak azonos elemek, ugyanakkor lesznek meglepetések is. Ez teljesen egybevág a show-pilóták szervezetének éves találkozóján megfogalmazott elvekkel, ha egy légierőnek két demopilótája van, ne azonos bemutatót repüljenek. A megtervezett manőversort kezdőként először ő is szimulátoron repülte le, hiszen akkor Máté az irányítópultnál ülve szinte vele együtt élte át a figurákat. Adódott tehát lehetőség kielemezni, mi volt jó, hogyan lehet még jobb? Amikor már jól ment a „mű-repülés” következhetett a valódi szárnyalás, amit a beton szélén állva immár a századtársak is véleményeztek.

Megkezdődött a visszaszámlálás, hiszen 1 hónap maradt hátra a 2021. augusztus 28-29-én, Kecskeméten megrendezendő Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató nyitányáig. Beharangozóként nézzük meg, mit is fogunk látni a két nap alatt!
bővebben ...

2021. augusztus 28-29-én minden róluk szól majd Kecskeméten. Azokról a pilótákról, akik a harci feladatokon túl vállalják, hogy hivatásuk legszebb, de legnehezebb oldalát is megmutassák a közönségnek: hihetetlen koncentrációval az airshow-k összes látványosságát - infracsapdák kilövése, fehér és színes füstök stb. - csatasorba állítva a nézők kedvéért.

Forrás: https://aranysas.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 11. 08., 13:34
2023. október 6-án a Saab - mielőtt átadná a Svéd Fegyveres Erők részére - leszállította az FMV-nek (Svéd Védelmi Beszerzési Hivatal) üzemeltetési tesztelésre az első sorozatgyártású Gripen E típusú harci repülőgépet.
2023. 11. 02., 14:26
Az AIR DEFENDER 2023 nemzetközi NATO hadgyakorlaton a résztvevő 25 nemzet 250 repülőgépe és helikoptere között ott voltak a kecskeméti Gripenek és a Puma harcászati repülő század tagjai is. A magyar kontingens parancsnokával, Molnár Tibor őrnaggyal az Aranysas magazin idézte fel a két hét eseményeit.
2023-11-24 14:59:02
Bejárta a netet az Amerikai Haditengerészet 2023. november 20-án balesetet szenvedő P-8A Poseidon többfeladatú tengerészeti járőr repülőgépének fotója, mely a pályán túlfutva a sekély vízben tudott csak megállni. Mutatjuk a legfrissebb felvételeket!
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 12. 06., 13:32
A nemzetközi légiközlekedés egykori pillérének évtizedeken átívelő történetét a 436-os számú járatot repülő, a barbadosi Bridgetownból Miamiba tartó Clipper Goodwill zárta le.
2023. 11. 30., 14:52
November 29-től a Satys PSP Hungary Zrt. gyulai gyárában végzik az Airbus Helicopters Hungary Kft. szomszédos üzemében gyártott helikopter alkatrészek felületkezelését, így a jövőben már száz százalékban Magyarországon gyártott alkatrészeket építenek be a forgószárnyasokba – jelentette be Kiss Attila, a Satys PSP Hungary Zrt. vezérigazgatója Gyulán.
2023. 11. 29., 16:35
Megérkezett az új kedvenc a JETfly Webáruházba! Kiváló minőségű softshell dzseki military zöld színben! A termék megrendelhető női és férfi változatban, önmagában vagy felvarrókhoz tépőzárakkal előkészítve!
2023. 11. 22., 15:13
A nemzeti ellenállóképesség erősítése és Magyarország védelme érdekében különleges közös szolgálat kezdődött idén ősszel Veszprémben, ahol november első napjai óta a polgári életben már több évtizeden át bizonyított szakemberek tartalékos katonaként készülnek fel katonai légiforgalmi irányítói feladatokra az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központban (MH LMVIK).

  Legfrissebbek most

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.