2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 390 Ft   : 359 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kecskeméten rendezték meg a Magyar Honvédség 2024-es Tűzoltó Szakmai Versenyét

Kecskeméten rendezték meg a Magyar Honvédség 2024-es Tűzoltó Szakmai Versenyét
Darabos Erika  |  2024. 06. 26., 23:34
Kecskeméten rendezték meg a Magyar Honvédség 2024-es Tűzoltó Szakmai Versenyét

Nagy múltra tekint vissza a Magyar Honvédség évente megrendezésre kerülő, Tűzoltó Szakmai Versenye, melynek az idei évben az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár adott otthont. Mutatjuk a helyszíni felvételeket és a végeredményt!

A megmérettetésre ezúttal 2024. június 24-26. között került sor a kecskeméti alakulatnál, a verseny sajtónyilvános zárónapját rendezték meg a szerdai napon.

Képgaléria megtekintése (44 db kép)
Embert próbáló feladat: sebesültszállítás teljes felszerelésben (Fotó: Müller Dóra)

A szakmai verseny hátteréről, illetve felépítéséről Ócsai Gábor alezredes, a Honvéd Vezérkar Biztonságtechnikai Főnökség kiemelt főtisztje nyilatkozott: hangsúlyozta, hogy egy nagy múltra visszatekintő, az 1970-es évek óta megrendezett eseményről van szó, mely 2007-re vált a Magyar Honvédség egészére vonatkozó Tűzoltó Szakmai Versennyé, korábban az a légierő versenye volt. Egyéni és csapatverseny is szerepelt a programban, mely egy elméleti teszttel vette kezdetét. Előbbinél egy 100 méteres akadálypálya jelentette az első kihívást, amit egy 120 méteres műszaki mentési feladat követett.

Képgaléria megtekintése (44 db kép)
Nagy koncentrációt igényeltek a tűzoltóktól a feladatok (Fotó: Darabos Erika)

A csapatversenyekről is hallhattunk részleteket Ócsai Gábor alezredestől: elsőként egy 4x100 méteres váltó akadálypálya várt az alakulatok tűzoltóira, majd egy szerelési feladattal (MAN-Schmitz gépjárműfecskendőről) folytatódott a versenysorozat, zárásként pedig egy 200 méteres műszaki mentési feladat (sebesültszállítás) várt még a versenyzőkre. Hozzátette azt is, hogy 6 csapat, ahol állandó, szervezetszerű tűzoltó alegység működik, (MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár, MH Kiss József 86. Helikopterdandár, MH 47. Bázisrepülőtér, MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ, MH Anyagellátó Raktárbázis, MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság) részvételével zajlottak a küzdelmek. A különböző feladatokban való megmérettetés mellett fontos megemlíteni, hogy ezeken a versenyeken lehetőség nyílik a csapathagyományok ápolására, a csapatszellem építésére, kiváló alkalom találkozásra, illetve tapasztalatcserére.

A Tűzoltó Szakmai Verseny zárónapján a különböző csapatversenyeket tekinthették meg a sajtó képviselői, a délelőtti programban dokumentálható volt továbbá a kecskeméti alakulat dinamikus tűzoltási-mentési bemutatója is. A sajtónyilvános esemény utolsó mozzanata a verseny eredményhirdetése volt, ahol Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa, Beregi Csaba ezredes, a Honvéd Vezérkar Biztonságtechnikai Főnökség főnöke, valamint Grécs György ezredes, a kecskeméti alakulat törzsfőnökének részvételével sor került az elismerések és díjak átadására.

Képgaléria megtekintése (44 db kép)
Pillanatkép a kecskeméti alakulat dinamikus tűzoltási-mentési bemutatójából (Fotó: Darabos Erika)

Eredmények:

A csapatverseny díjazottjai:

1. helyezett: MH Kiss József 86. Helikopterdandár (az 1. helyezett díja az egy évig birtokolható vándorserleg, ami 3 egymást követő győzelem esetén végleg megtartható. Ezt a kiemelt eredményt eddig csak az MH Kiss József 86. Helikopterdandár csapata tudta elérni.)
2. helyezett: MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár
3. helyezett: MH 47. Bázisrepülőtér

Egyéni díjazottak:

1. helyezett: Kiss Bence tizedes, MH 47. Bázisrepülőtér
2. helyezett: Aranyics Bence szakaszvezető, MH Kiss József 86. Helikopterdandár
3. helyezett: Balla Gergő tizedes, MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár

Különdíjak:

- Különdíjban részesült Csabai Szabolcs Mátyás szakaszvezető, aki egy személyben képviselte az MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér parancsnokságát
- A legjobb egyéni műszaki mentésért járó különdíjat kapta: Kiss Bence tizedes, MH 47. Bázisrepülőtér
- A 100 méteres tűzoltó akadálypályán legjobb eredményt elért versenyző különdíjában részesült: Kiss Bence tizedes, MH 47. Bázisrepülőtér
- A legjobb sugárszerelésért járó különdíjban részesül: az MH Légiműveleti Vezetési és Irányítási Központ csapata

Képgaléria megtekintése (44 db kép)
A verseny közben is zajlottak a kiképzési repülések a kecskeméti alakulatnál (Fotó: Müller Dóra)

A fotókért ezúton is köszönetet mondunk Müller Dórának, a meghívóért pedig az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár Kommunikációs és Protokoll Alosztályának!

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 09:26
Újabb két Airbus H225M közepes többcélú helikopter érkezett Magyarországra hétfőn – közölte a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a most érkező gépekkel tízre nőtt a Magyar Honvédségben a H225M típusú helikopterek száma.
2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024. 06. 24., 14:03
„A sikerhez kevés csupán az eszköz és a technika, kell hozzá motivált, tenni akaró állomány elszánt, odaadó parancsnokkal az élén” – fogalmazott köszöntő beszédében Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, június 21-én.
2024-07-19 10:30:07
Újabb repülőgépekre adott le megrendelést a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, amellyel cargo részlegének flottája jövőre 17 példányosra bővül. Az új Boeing 777F gépek csatlakozásával az Emirates SkyCargo 30 százalékkal növeli főfedélzeti rakománykapacitását, hosszú távú megoldást kínálva a keresletnövekedésre.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 22., 09:18
Április elsején egy újabb fejezet zárult le a nagygépes repülés történetében. Ezen a napon teljesítette utolsó feladatát a NASA DC-8-as kutató repülőgépe.
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.
2024. 07. 16., 13:52
Véget ért 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság - A „szolnoki szikrázás” a csodálatos színek mellett a fény és árnyék izgalmas játékának megörökítésére is lehetőséget kínált. A fekete-fehér fotók soha el nem múló varázsával.
2024. 07. 12., 16:30
Megérkeztek Pápára, a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtérre a Jolly Vihar 24 gyakorlaton részt vevő külföldi alakulatok: az Amerikai Légierő 56. és 57. Harci Kutató-mentő Százada.

  Legfrissebbek most

A 2014-es első, majd a 2022 óta tartó második, Ukrajna elleni orosz fegyveres támadás tökéletes pontossággal mutat rá arra: Nyugat-Európa és a NATO jelenleg erős korlátokkal küzd még az önvédelem területén.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.