2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 390 Ft   : 359 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új parancsnok, változatlan célok

Új parancsnok, változatlan célok
honvedelem.hu  |  2024. 06. 24., 14:03
Új parancsnok, változatlan célok

„A sikerhez kevés csupán az eszköz és a technika, kell hozzá motivált, tenni akaró állomány elszánt, odaadó parancsnokkal az élén” – fogalmazott köszöntő beszédében Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, június 21-én.

Az ünnepi állománygyűlésen Könczöl ezredes elmondta, a bázisrepülőtér folyamatosan fejlődik, megújul és bővül, mindig oroszlánrészt vállal a hazai és nemzetközi gyakorlatok támogatásában, valamint kiváló az együttműködés az itt állomásozó Nehéz Légiszállító Ezreddel (HAW) is.

„Magasy ezredes öt és fél éven keresztül volt parancsnok, amely során több mérföldkövet is elért az alakulat, de a jövőben még összetettebb feladatok várnak az állományra. Az új parancsnok, Barta Sándor ezredes személye garancia a biztos sikerre, kérem, hogy úgy támogassák új elöljárójukat, ahogy Magasy ezredes esetében is tették” – zárta ünnepi beszédét az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka.

„Nem sok katonának adatik meg a szolgálata alatt, hogy ott fejezi be pályafutását, ahol elkezdte. Harminc évvel ezelőtt itt kaptam az első beosztásomat, sokáig nem is gondoltam arra, hogy egyszer parancsnokként köszönhetek el az állománytól. Az itt eltöltött évek bebizonyították, hogy ez egy olyan csapat, akire lehet számítani, akire lehet építeni – fogalmazott Magasy Zsolt ezredes, átadó parancsnok.

A beosztást átvevő Barta Sándor ezredes, az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ korábbi törzsfőnöke szerint egy olyan alakulat parancsnoka lesz, amelyik mindig is magas szinten látta és látja el feladatait és ez a jövőben is így lesz. „Számomra a szilárd fegyelem, magas szintű kiképzettség és az alakiság a legfontosabb tulajdonságok, ezzel lehet leginkább jellemezni az állományt” – mondta ezredes. Magasy Zsolt ezredes Németországban fog nemzetközi parancsnokságon tartós külszolgálatot teljesíteni; elsődleges feladata légi vezetési irányítási tanfolyamok szervezése lesz.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

Forrás: https://honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 09:26
Újabb két Airbus H225M közepes többcélú helikopter érkezett Magyarországra hétfőn – közölte a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a most érkező gépekkel tízre nőtt a Magyar Honvédségben a H225M típusú helikopterek száma.
2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024. 06. 24., 14:03
„A sikerhez kevés csupán az eszköz és a technika, kell hozzá motivált, tenni akaró állomány elszánt, odaadó parancsnokkal az élén” – fogalmazott köszöntő beszédében Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, június 21-én.
2024-07-19 10:30:07
Újabb repülőgépekre adott le megrendelést a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, amellyel cargo részlegének flottája jövőre 17 példányosra bővül. Az új Boeing 777F gépek csatlakozásával az Emirates SkyCargo 30 százalékkal növeli főfedélzeti rakománykapacitását, hosszú távú megoldást kínálva a keresletnövekedésre.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 22., 09:18
Április elsején egy újabb fejezet zárult le a nagygépes repülés történetében. Ezen a napon teljesítette utolsó feladatát a NASA DC-8-as kutató repülőgépe.
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.
2024. 07. 16., 13:52
Véget ért 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság - A „szolnoki szikrázás” a csodálatos színek mellett a fény és árnyék izgalmas játékának megörökítésére is lehetőséget kínált. A fekete-fehér fotók soha el nem múló varázsával.
2024. 07. 12., 16:30
Megérkeztek Pápára, a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtérre a Jolly Vihar 24 gyakorlaton részt vevő külföldi alakulatok: az Amerikai Légierő 56. és 57. Harci Kutató-mentő Százada.

  Legfrissebbek most

A 2014-es első, majd a 2022 óta tartó második, Ukrajna elleni orosz fegyveres támadás tökéletes pontossággal mutat rá arra: Nyugat-Európa és a NATO jelenleg erős korlátokkal küzd még az önvédelem területén.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.