2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Budapest Airport: hosszú távú megállapodás a Malév leányvállalatokkal

JETfly  |  2012. 04. 27., 11:45

A Budapest Airport ötéves bérleti szerződést kötött a Malév-ot túlélő két leányvállalattal, amelyek tovább üzemelnek a budapesti repülőtéren. A Malév Ground Handling Zrt. és az Aeroplex of Central Europe Zrt. irodákat, hangárokat és egyéb létesítményeket bérel a Budapest Airporttól.

A Budapest Airport hónapok óta dolgozott az új bérleti szerzősédeseken, hogy azokat hozzáigazítsa a Malév-ot túlélő két leányvállalat igényeihez és a nemzeti légitársaság csődjét követően kialakult feltételekhez. Mind az Aeroplex, mind a Malév Ground Handling esetében ötéves időszakra szóló új bérleti szerződésekre kerültek az aláírások.

Budapest Airport: hosszú távú megállapodás a Malév leányvállalatokkal

Az Aeroplex of Central Europe Zrt. (ACE) jelentős repülőgép karbantartó és javítóbázist üzemeltet a Budapest Airport partnereként és egy sor repülőgép típus napi karbantartási igényeit elégíti ki a Bombardier Dash-8 Q 400-astól kezdve a Boeing 737-es és Airbus A320-as gépcsaládon át egészen a Boeing 747-es óriásgépekig. Ezen felül egy sor típus teljes körü nagyjavítását (ún. D-check) is végzik, mint amilyen a világ repülésében legtöbbet használt Boeing 737-es és az Airbus A320-as. Az elmúlt időszakban olyan légitársaságok szerepeltek a megrendelőik között, mint az Air Berlin, a Travel Service, a Norwegian Air Shuttle vagy a spanyol Air Europa.

Budapest Airport: hosszú távú megállapodás a Malév leányvállalatokkal

A Malév Ground Handling számos repülőtéri szolgáltatást nyújt a légitársaságoknak a check-intől és a poggyászfelvételtől kezdve a beszállításon át a légitársasági business-várók üzemeltetéséig és a VIP szolgáltásokig. A Malév Ground Handling müködésének átalakítását követően a Budapest Airport olyan fontos légitársasági partnereinek nyújt szolgáltatást, mint a KLM, az Air France, az SN Brussels Airlines, a cseh CSA és az Air Berlin.

René Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója kijelentette: „Jelentős mérföldkőhöz érkeztünk az Aeorplex-szel és a Malév Ground Handlinggel együtt a Malév összeomlását követően. Öt évre szóló bérleti szerződést írtunk alá velük és nemcsak abban vagyunk érdekeltek, hogy a két vállalat túlélje a jelenlegi válságot, hanem abban is, hogy a jövőben sikeresen müködjenek. Ez mindenképpen jó hír nemcsak a repülőtér, hanem az egész magyar légiközlekedés számára. Az ágazat hatalmas pénzügyi veszteséget kénytelen elkönyvelni a Malév csődje miatt, ráadásul munkahelyek ezreit veszítette el, ezzel együtt súlyos csapást szenvedett el az egész magyar idegenforgalom és turizmus és ha még mindez nem lenne elég, újabb extra telekadóval sújtották a Budapest Airportot.”

Budapest Airport: hosszú távú megállapodás a Malév leányvállalatokkal

„Ez a szerződés jelentős fordulópont az Aeroplex életében és reorganizációs folyamataiban, amelyet a Malév csődje miatt volt szükséges elindítanunk” - nyilatkozta Nemcsok Imre, az Aeroplex ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: ”Reméljük, az a stabilitás, amelyet az öt éves időszakra kötött szerződés sugall tovább javítja esélyeinket, hogy a korábbi, közel két évtized alatt megszerzett piaci pozíciónkat megőrizzük és erősítsük, valamint  tovább bővítsük megrendelőink körét.”

Limburger Lóránt, a Malév Ground Handling Zrt. vezérigazgatója hozzáfüzte: „Drámai hetek vannak mögöttünk és most végre ezzel az aláírással a jövőbe tekinthetünk. A Malév Ground Handling müködését az elmúlt hetekben hozzá kellett igazítanunk a Malév utáni korszák realitásaihoz. Ehhez biztosít a számunkra egyfajta szerződéses keretet a Budapest Airporttal most aláírt bérleti megállapodás. Számomra most az a legfontosabb, hogy konszolidáljuk a Malév Ground Handling müködését és hogy megőrizzük a vállalat piaci jóhírnevét, továbbra is magas színvonalú kiszolgálást biztosítsunk légitársasági partnereinknek.” 

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024-07-16 09:26:41
Újabb két Airbus H225M közepes többcélú helikopter érkezett Magyarországra hétfőn – közölte a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a most érkező gépekkel tízre nőtt a Magyar Honvédségben a H225M típusú helikopterek száma.
2024-07-13 16:00:08
„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.
2024-07-07 23:08:03
Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.
2024-07-03 18:45:52
Magyarország sporttehetségekben gazdag ország és ez megmutatkozik a Magyar Honvédségben is, hiszen az ejtőernyős válogatott a világ élvonalában van – közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára július 3-án, Szolnokon.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 26., 09:45
Június 26-án megjelent az Aranysas magazin 2024. augusztusi lapszáma!
2024. 07. 25., 11:03
A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség támogatásával a Dél-Zalai Aeroclub nemrégiben ifjúsági toborzó tábort tartott a nagykanizsai repülőtéren nyolc, 12 és 15 év közötti nagykanizsai, szepetneki és zalakarosi fiatal részvételével.
2024. 07. 22., 09:18
Április elsején egy újabb fejezet zárult le a nagygépes repülés történetében. Ezen a napon teljesítette utolsó feladatát a NASA DC-8-as kutató repülőgépe.
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.