2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Budapest Airport: új utak és parkolók a 2-es terminálon

JETfly  |  2011. 05. 06., 14:55

Új útburkolat és immár több száz felújított parkolóhely várja mától a Liszt Ferenc repülőtér 2-es termináljának utasait és kísérőiket. Az új terminálépület átadását követően a 2-es terminál rövid távú- és gyorsparkolóját is rendbe hozta a légikikötőt üzemeltető cég, így – akárcsak a SkyCourt  építése előtt – ismét könnyebben lehet közlekedni és parkolni a 2-es terminál épületegyüttese előtt.

A parkolók és az utasforgalmi épületekhez vezető út felújítását a SkyCourt kivitelezésével is megbízott KÉSZ Kft. végezte el. A szegedi központú cég a Budapest Airport megbízása alapján rekordgyorsasággal, hozzávetőleg két hónap alatt fejezte be a felújítási munkálatokat, amelyek eredményeként közel 10 ezer négyzetméternyi közút és parkoló terület várja a 2-es terminálra érkezőket.

A KÉSZ elsőként az ún. „rövid távú parkolóban” található, korábbi építési és felvonulási területét állította helyre. Ezt követően a 2-es terminál indulási szintjén található 88 darab gyorsparkoló helyet adta át az üzemeltető, míg az érkező szint előtti területet várhatóan június elején nyitja meg a Budapest Airport. A felújítási munkálatok során a kivitelező több mint 600 köbméter aszfaltot fektetett le, több ezer négyzetméternyi parkoló felületet és új útburkolati jeleket festett fel, valamint új közúti jelzőtáblákat helyezett el.

A beruházás egyedi jellegét kiválóan szemlélteti, hogy a most elkészült gyorsparkolóban elsősorban a vízelvezetési adottságok javítása érdekében speciális öntött aszfaltot fektettek le a szakemberek, emellett minden egyes parkolóhelyre egy-egy úgynevezett parkolási ütközőt szereltek fel, amely egyrészt megvédi az érkező jármüveket az esetleges lökhárító-sérüléstől, másrészt távol tartja az autókat a járdától annak érdekében, hogy az utasok kényelmesebben közlekedhessenek a járdán a poggyászkocsival.

A parkolók és a teljes közúti előtér felújításával párhuzamosan, a SkyCourt (Égi Udvar) átadását követően megkezdődött a két korábbi terminálépület belső rekonstrukciója is. A 2A és 2B épületek „ráncfelvarrását” azért határozta el a repülőteret üzemeltető cég, hogy a szomszédos terminálszárnyak is alkalmazkodjanak a központi utascsarnok, a SkyCourt minőségéhez és müszaki színvonalához.  

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024-07-16 09:26:41
Újabb két Airbus H225M közepes többcélú helikopter érkezett Magyarországra hétfőn – közölte a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a most érkező gépekkel tízre nőtt a Magyar Honvédségben a H225M típusú helikopterek száma.
2024-07-13 16:00:08
„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.
2024-07-07 23:08:03
Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.
2024-07-03 18:45:52
Magyarország sporttehetségekben gazdag ország és ez megmutatkozik a Magyar Honvédségben is, hiszen az ejtőernyős válogatott a világ élvonalában van – közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára július 3-án, Szolnokon.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 26., 09:45
Június 26-án megjelent az Aranysas magazin 2024. augusztusi lapszáma!
2024. 07. 25., 11:03
A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség támogatásával a Dél-Zalai Aeroclub nemrégiben ifjúsági toborzó tábort tartott a nagykanizsai repülőtéren nyolc, 12 és 15 év közötti nagykanizsai, szepetneki és zalakarosi fiatal részvételével.
2024. 07. 22., 09:18
Április elsején egy újabb fejezet zárult le a nagygépes repülés történetében. Ezen a napon teljesítette utolsó feladatát a NASA DC-8-as kutató repülőgépe.
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.