2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új téli menetrend Ferihegyen: 100 város érhető el közvetlenül Budapestről

JETfly  |  2006. 10. 09., 11:50

Egy új fapados légitársasággal és két vadonatúj célállomással bővül a ferihegyi repülőtér kínálata az idei téli menetrendtől. Ezzel immár 52 légitársaság kínál menetrendszerinti járatokat a világ 100 városába Budapestről.

Tovább erősödik a verseny a ferihegyi repülőtér fapados légitársaságai között, miután, október 29-én indul a reptér legújabb légitársasága, a Smart Wings, mely négy, a diszkontok által is közkedvelt európai városba indít járatokat. A cseh fapados hetente kétszer repül majd Madridba, illetve Barcelonába. Utóbbi útvonalon eddig a SkyEurope élvezett monopolhelyzetet, most azonban erős versenytársat kapott. A Smart Wings naponta közlekedik majd Párizs és Budapest között, amely útvonalon nagyon éles versenyhelyzet alakult ki, hiszen három fapados (Wizzair, SkyEurope és Smart Wings) és két hagyományos (Air France, Malév) légitársaság verseng az utasokért. Erősödik a verseny Prága és a magyar főváros közötti útvonalon is, ahol a cseh társaság három hagyományos (CSA, Malév, TAP) légitársaság első fapados vetélytársasként lép fel.

Két új desztinációval bővít a Wizzair: ezentúl hetente három-három járat közlekedik Budapestről Eindhovenbe és Göteborgba.

Intenzíven fejlődik a budapesti repülőtér európai kapcsolatrendszere, jelentősen sürítik meglévő járataik forgalmát is a légitársaságok.

Malév a téli menetrendben átlagosan napi 56 és heti 465 járatot indít Ferihegyről. Novembertől újra járnak a magyar légitársaság gépei Budapest és Bangkok között, és decembertől átszállás nélkül lehet eljutni Ferihegyről Mexikóba a Malév charter járatával.

Magasabb fokozatba kapcsolt a Scandinavian, Stockholm és Budapest között, 2-ről 12-re emeli heti járatainak számát.

Fokozza a versenyt az Amszterdam Budapest vonalon a SkyEurope, miután 9-ről 12-re emelte heti járatinak számát. (Amszterdamba még a KLM és a Malév repül.)

Erősödik a forgalom a belga és a magyar főváros között is, mivel az SN Brussels 6-ról 17-re növelte heti járatainak számát. A brüsszeli Zaventem repülőtérre az SN Brussels a Malév-vel közösen repül, a Wizzair pedig a belga főváros mellett található Charleroi-i repteret használja.

Továbbfejleszti Genf - Budapest járatát az easyJet, a brit fapados a jelenlegi heti 4 helyett 11-szer teszi meg az utat a svájci város és a magyar főváros között.

Több légitársaság jelezte, hogy a fentieken túl újabb járatokat indít a téli menetrendszerinti időszak alatt. Az ehhez szükséges slot-okat (résidőket) már lefoglalták, s hivatalos bejelentés is várható a közeli jövőben.

Stewart Wingate, a Budapest Airport vezérigazgatója elmondta: „A Budapest Airport téli menetrendje újabb utazási lehetőségeket nyújt az utasoknak, és fokozza a légitársaságok közötti versenyt is.

„Továbbra is azon vagyunk, hogy még több légitársaságot, illetve járatot és még több utast hozzunk Budapestre. Ennek érdekében folytatjuk a megkezdett munkát, hogy versenyképesebbé tegyünk Ferihegyet, és együttmüködünk a hazai turisztikai hatóságokkal, hogy még vonzóbbá tegyük Budapestet a turisták számára.”

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024-07-16 09:26:41
Újabb két Airbus H225M közepes többcélú helikopter érkezett Magyarországra hétfőn – közölte a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a most érkező gépekkel tízre nőtt a Magyar Honvédségben a H225M típusú helikopterek száma.
2024-07-13 16:00:08
„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.
2024-07-07 23:08:03
Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.
2024-07-03 18:45:52
Magyarország sporttehetségekben gazdag ország és ez megmutatkozik a Magyar Honvédségben is, hiszen az ejtőernyős válogatott a világ élvonalában van – közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára július 3-án, Szolnokon.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 26., 09:45
Június 26-án megjelent az Aranysas magazin 2024. augusztusi lapszáma!
2024. 07. 25., 11:03
A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség támogatásával a Dél-Zalai Aeroclub nemrégiben ifjúsági toborzó tábort tartott a nagykanizsai repülőtéren nyolc, 12 és 15 év közötti nagykanizsai, szepetneki és zalakarosi fiatal részvételével.
2024. 07. 22., 09:18
Április elsején egy újabb fejezet zárult le a nagygépes repülés történetében. Ezen a napon teljesítette utolsó feladatát a NASA DC-8-as kutató repülőgépe.
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.