2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

An-26 - Méltó búcsú a Magyar Légierő ikonikus típusától

An-26 - Méltó búcsú a Magyar Légierő ikonikus típusától
Darabos Erika  |  2020. 06. 25., 11:23
An-26 - Méltó búcsú a Magyar Légierő ikonikus típusától

2020. június 23-án, kedden lezárult egy korszak a Magyar Légierő életében: utolsó repülését teljesítette az An-26-os szállító repülőgép, az ikonikus típus egy különleges kötelékrepülés keretein belül mondott búcsút az aktív szolgálatnak.

Mióta nyilvánosságra került a hír, mely szerint 46 évnyi szolgálat után nyugdíjazzák Ancsát, a főbb hírportálok és repülős blogok főszereplője lett: elkészültek a típusismertetők, előkerült sok-sok régi felvétel, illetve napi szinten jelentek meg a cikkek, amiben a még aktív 406-os  példány utolsó feladatairól olvashattunk. Elkészítették a katonai térképészek az utolsó analóg technikával készült légifényképeiket az An-26-osból, utolsó ugrásaikat hajtották végre a típusból az ejtőernyősök, illetve az elmúlt hetekben számos esetben volt arra példa, hogy többek között újságírók, repüléskedvelők, fotósok repülhettek még egy utolsót a szállítógép fedélzetén. Utolsó, utolsó, utolsó: szóismétlés tudjuk, de minden kapcsolódó cikkben szerepelt ez a szó, jelezve azt, hogy hamarosan eljön június 23., ami a típus Magyar Légierős történetében a végső üzemnap lesz.

2020. június 11-én hivatalos búcsúünnepségre is sor került a kecskeméti MH59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison, ahol dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter méltatta a típust, illetve egykori és jelenlegi személyzeteit. A ceremónia dinamikus programját szintén egy kötelékrepülés színesítette: az An-26-os a 31-es oldalszámú JAS 39C, illetve a 44-es oldalszámú JAS 39D Gripennel repült egy szép köteléket, a szállítógépen fotósok, illetve a sajtó képviselői készíthettek légifelvételeket a vadászgépekről.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)
Utoljára levegőben az An-26-os (Fotó: Varga György)

2020. június 23-án ismét a Kecskeméti Repülőbázis volt az úticél: eljött az An-26-os utolsó aktív napja. Fotósok és a sajtó képviselői nem sokkal 12 óra előtt találkoztak a bázis bejáratánál, ahonnan a szállítógépek számára készült új állóhelyre érkezett meg a társaság. Az utolsó üzemnap kapcsán egy különleges Airbus A319 + An-26 kötelékrepülés előkészületei zajlottak, mely közben még lehetőség nyílt a búcsúzó szállítógép utolsó átstartolásainak megörökítésére. Az apronon várakozó 604-es A319-esen a fotósokkal tartott a "Teve" Szállítórepülő század földi- és légi személyzete is: a 13 órakor felszálló repülőgépek a Kecskemét-Szentes útvonalon haladtak, az Airbus utasai hol balról, hol jobbról dokumentálhatták a búcsúzó An-26-ost. A repülőgépek közel egyórás repülés végén alacsony áthúzással köszöntek be a Kecskeméti Repülőbázisra, a kötelékből kiváló A319-es fordulója a külső és belső szemlélőknek egyaránt emlékezetes marad.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)

Az An-26-ost a leszállását követően vízsugárral köszöntötték, mely után a szállítógép a hajózók és a műszaki személyzet párhuzamos, tisztelgő sorfala közé gurult be a hangár elé. Az An-26-os utolsó repülésén részt vett a Kecskeméti Repülőbázis parancsnoka, Ugrik Csaba dandártábornok, illetve Kilián Nándor vezérőrnagy, Légierő Haderőnem Szemlélő is. A repülőszemélyzet (Jenei Barna ezredes, másodpilóta, Boldizsár László őrnagy, parancsnok, Hábensusz Zoltán százados, rádiós, Kiss Csaba őrnagy, fedélzeti mérnök, Nagy Zoltán százados, navigátor) utolsó jelentését követően Kilián Nándor köszöntő szavaival kezdődött meg a kecskeméti állomány búcsúünnepsége.

2020. június 24-én, a cikket megírva mondhatjuk, hogy az An-26-os már csak a múlt, mégis biztosra vehető, hogy az elkövetkező időszakban is sokat fogunk még olvasni, beszélni a típusról, hiszen az utódját egyelőre még nem jelentették be, feladatkörét részben a korábban beszerzett két-két Dassault Falcon 7X és Airbus A319 veszi át. Az Airbus és az An-26-os kötelékrepülése kapcsán mondhattuk volna azt is, hogy "előttem (mellettem) az utódom", viszont megjegyzendő, hogy az A319-es és a Falcon főleg a katonák, felszerelések, sebesültek szállítása terén tudja majd helyettesíteni az An-26-ost. Mint ahogy azt dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter is elmondta a június 11-i ceremónián a teherszállítás, a deszantolás és egyéb szállítási feladatok ellátására (a kieső időszakban igény esetén további órák bérelhetőek a Pápán települő Nehéz Légiszállító Ezred C-17-es flottájából) érkeznek majd az új rámpás, szállító repülőgépek a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretein belül. 

"Bármit, bármikor, bárhová" - Köszönjük Ancsa!

Az An-26-os utolsó napjáról, dokumentarista jelleggel egy videót is összeállítottunk Olvasóinknak: 

A fotókért ezúton is köszönetet mondunk Varga Györgynek, a meghívóért és a repülési lehetőségért a Honvédelmi Minisztérium Sajtó Osztályának, illetve a Kecskeméti Repülőbázis Kommunikációs és Protokoll Alosztályának!

További fotókért látogassanak el a JETfly Facebook oldalára!

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 11:22
Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.
2023. 03. 13., 13:56
Éves harcászati és taktikai szimulátor tréningen vesz részt az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kijelölt hajózó és felderítő állománya, valamint az MH Légi Műveleti és Vezetési Irányító Központ irányítói Svédországban.
2023. 03. 08., 16:16
Az Aero Vodochody elvégezte mind a 16 együléses L-159 ALCA nagyjavítását és az utolsó példányt is sikeresen átadták a Cseh Légierőnek. Az L-159-esek üzembentartását további nyolc évvel meghosszabbították és egyéb műszaki fejlesztésekre is sor került.
2023-03-21 13:09:04
Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.
2023-03-14 11:44:40
Június 1-től heti hétre növeli járatai számát Budapest és Dubaj között az Emirates. Emellett számos, a magyar utazók körében is népszerű útvonalon bővít a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, és újabb desztinációkon állnak forgalomba az A380-as óriásgépek.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 03. 31., 10:22
A BepiColombo projektet az Európai Űrügynökség (ESA) és a Japán Űrügynökség (JAXA) együttműködésének keretében hozták létre.
2023. 03. 27., 09:35
Idén júliusra készül el az első kettő, és ebben az évben összesen hat H225M érkezik a helikopterdandárhoz.
2023. 03. 22., 13:17
Különleges túranapot szervezett a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület (HATESZ) a 2023 Európa Kulturális Fővárosa Veszprém programsorozat keretében március 11-én.
2023. 03. 22., 10:03
A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő és legfenntarthatóbb légitársasága budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy újabb géppel bővül itthoni flottája.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.