2024. 05. 20. hétfő
Bernát, Felícia
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újraindul az An-124-esek gyártása?

Újraindul az An-124-esek gyártása?
JETfly  |  2018. 06. 14., 08:58
Újraindul az An-124-esek gyártása?

Alekszej Rogozin, az OAK (Egyesült Repülőgépgyártó Vállalat) szállítógépekért felelős elnökhelyettese azt nyilatkozta a sajtónak, hogy lehetséges az An-124-esek gyártásának újbóli beindítása.

Az ilyen, szuper-nehézsúlyba tartozó szállítógépek iránt egyre nagyobb a kereslet világszerte, ezért - bár sok nehézséget kellene leküzdeni - de kifizetődő lenne a gyártás. Az eddig legyártott Ruszlánok kétharmadát az Uljanovszki Repülőgépgyár állította elő, ma az elsődleges feladat a meglévő géppark üzemképességének megőrzése.

Vlagyimir Benediktov altábornagy, az Orosz Légierő katonai szállító erőinek parancsnoka megerősítette, hogy vizsgálják az An-124 Ruszlán gyártásának lehetőségét. Azt is hozzátette, hogy végleges döntés még nem született, ám nagyon örülnének egy pozitív döntésnek. Arra is kitért, hogy ugyan a szovjet időkben az An-124-esek gyártása Ukrajnában történt, ám maga a projekt nem ukrán szellemi tulajdon, sőt, sokkal inkább az orosz fejlesztőket dicséri. 2003-tól megszűnt az An-124 Ruszlán gyártása, de a modernizálása és légi alkalmasságának fenntartása folytatódik.

 

A Kommerszant beszámolója szerint tavasszal Ukrajna megkereste a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezetet (ICAO) annak eldöntéséhez, hogy Oroszország az ukrán Antonov részvétele nélkül meghosszabbíthatja-e az Antonov repülőgép működését, beleértve a Ruszlánokat is. Ukrajna a repülésbiztonság veszélyére hivatkozott, Moszkva pedig az árak mesterséges magasan tartásával vádolja Kijevet. Az elmúlt négy év kemény konfliktusai ellenére az országok közötti légiközlekedési kapcsolatok továbbra is fennmaradtak és arra kényszerülnek, hogy keressék a kölcsönösen előnyös megoldásokat.

Forrás: https://www.kommersant.ru

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-14 13:32:49
2024. május 13-án ismét bővült a Magyar Légierő H225M típusú, közepes többcélú helikopter flottája. Mutatjuk Olvasóinknak a 74-es és 75-ös oldalszámú példányok fotóit, melyek érkezésével 8 gépesre bővült a flotta.
2024-05-08 14:18:36
Rendhagyó módon két előadással folytatódott április 24-én a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat. Pozsgay Gyula grafikus és Dr. Pozsgay Péter tartalékos főhadnagy mindkétszer vitéz nemes Molnár László főhadnagyról mesélt, aki 25 igazolt légi győzelmével az egyik legeredményesebb magyar vadászpilóta volt a második világháborúban.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 16., 14:59
Látványos eseményre figyelhettek fel a szandaszőlősi katonai reptér mellett elhaladók. Zöldes aranyszínű körök lepték el az eget, ahogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar másodéves honvéd tisztjelöltjei végrehajtották első ejtőernyős ugrásukat.
2024. 05. 13., 11:33
A szélestörzsű repülőgépekkel kiszolgált szezonális útvonalak egy része áprilisban indult, más részük pedig októberig meghosszabbodik.
2024. 05. 10., 09:30
Közel öt esztendeje, hogy 2019. május 20-án az utolsó váltás hazaérkezésével véget ért a magyar szállító helikopteres közösség afganisztáni szerepvállalása.
2024. 05. 09., 10:23
A korábbi múzeum épületének tetején álló Ancsán teljes külső felújítást végeztek el. A repülőgép a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum „Mivel megyünk? Energiamix a közlekedésben” című tárlatának egyik eleme.

  Legfrissebbek most

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.