2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Milyen típusok érkeztek meg kedden a Kecskeméti Repülőbázisra?

Milyen típusok érkeztek meg kedden a Kecskeméti Repülőbázisra?
Darabos Erika  |  2021. 08. 24., 20:32
Milyen típusok érkeztek meg kedden a Kecskeméti Repülőbázisra?

A hétfői, igencsak forgalmas nap után 2021. augusztus 24-én, kedden is volt mit fotózni a Kecskeméti Repülőbázis pályavégén: nézzük meg, mit láthattak a spotterek a mai napon!

Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Facebook oldalán a reggeli órákban teszik közzé az aznapra várható, érkező repülőgépeket, mely nagy segítség a fotósok számára. Ennek köszönhetőn már tudható volt, hogy tervezetten kedden megérkezik az amerikai KC-135R Stratotanker légi utántöltő repülőgép (az Ohio Air National Guard színeiben), valamint a Szaúdi Királyi Légierő KC-130J Hercules (3209) típusú légi utántöltő és szállító repülőgépe (tegnap szintén láthattunk már egy másik változatú szaúdi Herculest).

Képgaléria megtekintése (25 db kép)
Ohio Air National Guard KC-135R Stratotanker, a keddi nap egyik fő látványossága (Fotó: Rohr Balázs)

Az érkezők mellett a gyakorlásé volt ma a főszerep: levegőbe emelkedett gyakorló repülésre a hétfőn megérkezett cseh Aero Vodochody L-39NG típusú kiképző repülőgép, továbbá megcsodálható volt mindkét Gripen demo pilótánk (Majerik Máté főhadnagy és Szentendrei Dávid százados): a 32-es oldalszámú JAS 39C Gripen plusz látványelemként már füstgenerátorral bemutatózott Dávid előadásában. A Gripenek a demok-k mellett gyakorolták többek között azt a szimulált helyzetet is, melyben egy légtérsértő repülőgépet azonosítottak és szállítottak le, továbbá láthatóak voltak a nyitóképes kötelékekben. Ebben már az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis merev- (Zlinek), illetve forgószárnyas repülőeszközei (H145M, Mi-17, Mi-24) is szerepeltek, képgalériánkban ebből szintén láthatnak egy kis ízelítőt Olvasóink.

2021. augusztus 28-29-én rendezik meg Kecskeméten a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatót, melyen láthatjuk majd a Magyar Légierő két Gripen demo pilótáját, Majerik Máté főhadnagyot és Szentendrei Dávid századost.
bővebben ...

Képgaléria megtekintése (25 db kép)
A füstgenerátor is "színesítette" a Gripen demo programját (Fotó: Müller Dóra)

Olvasóink a JETfly Facebook oldalán az elkövetkező napokban számtalan felvételt találhatnak majd a kecskeméti eseményekről, így érdemes azt is napi szinten követni. A hagyományoknak megfelelően a mostani repülőnap alkalmából is lehetőséget biztosítunk a spotterek számára, hogy a szerkesztőségünkbe beküldött (a közösségi oldalon privát üzenetben is elfogadjuk) fotóikat, a fotó készítőjének nevével megosztjuk Facebook oldalunkon, erősítve ezzel is a repülőgépfotós hobbit, illetve felkeltve azok érdeklődését, akiket szintén vonz a repterek környékén való spotterkedés.

A 21 éve alapított JETfly magazin csapata természetesen jelen lesz a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató mindkét napján, melyről a rendezvényt követő napokban publikáljuk majd az elkészült összefoglalókat!

Aki szeretne részt venni a repülőnapon, még van lehetősége 2021. augusztus 26-ig (24 óráig) jegyek vásárlására, erre kizárólag online van lehetőség, a kapuban jegyértékesítés nem lesz! 

Gyertek és találkozzunk 8 év után újra Kecskeméten, a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón!

A fotókat ezúton is köszönjük Müller Dórának és Rohr Balázsnak!

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 19., 15:09
A bolgár védelmi minisztérium 9,55 millió euró értékű szerződést írt alá a lengyel Wojskowe Zaklady Lotnicze Nr. 2-vel (2. számú Légijármű Javító Üzem). Az augusztus 11-én bejelentett megállapodás a Bolgár Légierő MiG-29-es vadászgépeinek hat hajtóműve javítására vonatkozik.
2023. 09. 14., 15:57
2023. szeptember 14-én terjedt el a repülős oldalakon az a Franciaországban készült fotó, melyen az első horvát részre leszállítandó Dassault Rafale vadászbombázó látható.
2023-09-18 14:15:39
Az MH 47. Bázisrepülőtér alkalmazottjai, illetve a dolgozók családtagjai és barátai számára tartottak színes programokkal tarkított családi napot a pápai katonai repülőtéren, szeptember 16-án, szombaton.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 10. 03., 12:10
A 175 éves Magyar Honvédség évfordulója előtt tisztelegtek azok az ejtőernyősök, akik szeptember végén 175 ugráson vettek részt Szolnokon, a szandai réten.
2023. 10. 02., 10:51
2013. szeptember 7-én szerencsétlenül járt az afgán légierő egyik MD 530F helikoptere. A súlyos sérülést szenvedett kétfős személyzet mentését amerikai erők hajtották végre, és a műveletet magyar helikopteresek biztosították a levegőből.
2023. 09. 28., 09:34
Dr. Marjan Cencen budapesti szlovén nagykövet tett látogatást az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál Szolnokon, hogy személyesen is köszönetet mondjon a Szlovéniát ért, egyik legnagyobb természeti katasztrófa során kapott magyar segítségnyújtásért.
2023. 09. 27., 10:50
A HadERŐ című műsor újabb epizódjában kicsit közelebbről is megismerkedhetünk az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál települő Dassault Falcon 7X típussal.

  Legfrissebbek most

2023. október 2-án, hétfőn a Francia Légierő Mont-de-Marsan légibázisán zajlott le az a hivatalos ceremónia, melynek keretein belül átadták az első Rafale-t Horvátország részére.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.