2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szeptemberi programajánló - Börgöndre és Szegedre várják a repülés rajongóit!

Szeptemberi programajánló - Börgöndre és Szegedre várják a repülés rajongóit!
JETfly  |  2023. 08. 30., 12:52
Szeptemberi programajánló - Börgöndre és Szegedre várják a repülés rajongóit!

A nyár zárultával szeptemberben sem maradunk hazai repülőnapok nélkül, hiszen Börgönd és Szeged ismét színes programokkal várja az érdeklődőket! Lássuk, a két repülőnapon kívül, milyen rendezvények várnak még ránk az ősz első hónapjában!

Repülés Baráti Köre 2023. szeptemberi klubnapja

Naprakész információk a Repülés Baráti Köre Facebook oldalán!

Részvételi díj egy alkalomra: 800 Ft/fő

Időpont: 2023. szeptember 2., szombat

Helyszín: TEMI Fővárosi Művelődési Háza

Programok:

12:00-15:00 között:

- repülési szakirodalom és emléktárgyak adásvétele
- makettbörze
- a Magyar Repüléstörténeti Társaság kiadványainak árusítása: évkönyvek, típusfüzetek stb.
- kötetlen beszélgetés a klubtagokkal

RepTár Piknik

A RepTár 7. születésnapja alkalmából számtalan családi és szakmai program várja az érdeklődőket. A meglévő élményelemek mellett számos különleges program várja a látogatókat. Beszállókártyával különleges gépekbe engednek betekintést, amelyekbe más alkalomkor nincs lehetőség: Li-2T „Teve”; Mi-8 és Mi-4 helikopterek.

Naprakész információk a RepTár Facebook oldalán!

Időpont: 2023. szeptember 2., 10 órától

Helyszín: RepTár, Szolnok

Repülőgép avató Jakabszállás repülőterén

Az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület elnökségének javaslata alapján, a repülőgép tulajdonosának, H. Szabó Sándornak az engedélyével, a felújítás alatt álló, 814-es oldalszámú MiG-15-ös repülőgép felveszi Farkas "Berci" Bertalan nyugállományú dandártábornok, a Magyar Népköztársaság kutató űrhajósának nevét!

Naprakész információk Az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület Facebook oldalán!

Időpont: 2023. szeptember 2., 17 órától

Helyszín: Jakabszállás repülőtere

Az eseményről korábbi cikkünkből is tájékozódhatnak, mely a linkre kattintva érhető el!

 

Szeged International Airshow 2023

Ismét várják Szegedre a repülőgépek rajongóit, ugyanis színes programokkal ebben az évben is megrendezik a Szeged International Airshow-t!

Naprakész információk a Szeged International Airshow Facebook oldalán!

Időpont: 2023. szeptember 8-9.

Helyszín: Szeged repülőtere

Tu-154 ünnep az Aeroparkban

Fél évszázaddal ezelőtt érkezett meg Magyarországra a Malév első Tu-154-ese, ezzel új korszak köszöntött be a nemzeti légitársaság életében. A HA-LCA lajstromjelű repülőgépet 1973. szeptember 5-én repülte haza dr. Fülöp András főpilóta, a gép pedig szeptember 13-án teljesítette első menetrendszerinti járatát MoszkvábaEzt az évfordulót, és „Aladár” 50. születésnapját ünneplik 2023. szeptember 9-én az Aeroparkban és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren látványos és rendhagyó reptérlátogatásokkal, valamint interaktív, tematikus programokkal.

Naprakész információk az Aeropark Facebook oldalán!

Időpont: 2023. szeptember 9., 12 órától

Helyszín: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Aeropark

Börgöndi Légiparádé 2023

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak a 2023. szeptember 10-én megrendezésre kerülő Börgöndi Légiparádéra! Kicsiknek, nagyoknak, családoknak, pároknak, egyedülállóknak egyaránt kínálnak szórakozási lehetőséget, kiváló légi, és szárazföldi programokkal fűszerezve!

Naprakész információk a jegyvásárlásról, sajtóakkreditációról, repülővel, illetve retro busszal való érkezésről az Albatrosz Repülő Egyesület Facebook oldalán!

Időpont: 2023. szeptember 10.

Helyszín: Börgönd repülőtere

Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivál 2023

2023-ban a Magyar Honvédség megalakulásának 175. évfordulója tiszteletére a HMFEST Military Hagyományőrző és Szabadidő Egyesület szeptember 16-17. között, egy igazán autentikus, ikonikus új helyszínen Táborfalván (Örkénytábor) a volt Magyar Királyi Lovaglótanár-képző és Hajtóiskola Honvéd utca végén található lovaspóló pályáján, egy közel 10 hektáros területen immár 8. alkalommal rendezi meg látványos hagyományőrző katonai parádéját, a Dél-Angliai „War and Peace Show” mintájára.

Naprakész információk, részletes programok és a helyszín térképe a Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivál Facebook oldalán!

Időpont: 2023. szeptember 16-17.

Helyszín: Táborfalva

Wolfpack 2023 Makett Verseny és Kiállítás

2023-ban is megrendezésre kerül a Wolfpack Makett Verseny és Kiállítás! Idén szeptember 16-án ad helyet az Apáczai Művelődési Központ a nemzetközi makettező rendezvénynek. A szervezők a korábbi évek tendenciái alapján jogosan bizakodnak abban, hogy ismét egy minden korábbinál nagyobb volumenű találkozóra kerül majd sor. A Wolfpack 2023 elnevezésű program a már megszokott módon 1 napos lesz, a látogatók 9-től 16 óráig tekinthetik meg a kiállított munkákat.

Naprakész információk a Wolfpack Makett Klub Zalaegerszeg Facebook oldalán!

Időpont: 2023. szeptember 16.

Helyszín: Apáczai Művelődési Központ,  Zalaegerszeg

Li-2, Po-2, Gerle, Kánya repülési lehetőség a Budaörsi Repülőtéren

A Goldtimer Alapítvány eseményén ismét repülhetünk az ikonikus tipusokkal, a repülésekhez előzetes regisztráció szükséges az info@goldtimer.hu email címen.

Naprakész információk a Goldtimer Alapítvány Facebook oldalán!

Időpont: 2023. szeptember 23.

Helyszín: Budaörs repülőtere

Legendák a Levegőben

A Legendák a Levegőben programsorozat tervezetten több sétarepülő családi hétvégét is rendez még idén.

A tervezett helyszínek és időpontok a Legendák a Levegőben Facebook oldalán követhetőek!

Ez természetesen csak egy kis ízelítő a szeptemberi, repülős programokból! Ha van olyan repülős témájú előadás, program, melyet tudunk népszerűsíteni, kérjük Olvasóinkat, hogy jelezzék az info@jetfly.hu email címen! További naprakész információkért kövessék a JETfly Facebook oldalát is!

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 07., 16:24
A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, 2023. szeptember 7-én 14 óra 44 perckor Balatonszéplak közelében, a parttól kb. 300 méterre – jelenleg tisztázatlan okból – a tó vizébe zuhant egy MD 500E típusú helikopter.
2023-09-18 14:15:39
Az MH 47. Bázisrepülőtér alkalmazottjai, illetve a dolgozók családtagjai és barátai számára tartottak színes programokkal tarkított családi napot a pápai katonai repülőtéren, szeptember 16-án, szombaton.
2023-09-13 11:37:36
1995. szeptember 13-án este összeütközött a levegőben a Magyar Légierő két gépe. A 16-os oldalszámú Szu-22-es hajtóműve az ütközés következtében leállt, az újraindítása sikertelen volt. A gép Kapoly közelében lezuhant, Katona István őrnagy sikeresen katapultált. A másik gép a 14-es oldalszámú MiG-23UB volt, amelynek az ütközéskor súlyosan megsérült a függőleges vezérsíkja, így a gép oldalkormánya is. A fedélzeten az első ülésben Katovics Balázs százados, hátul Mizsei Mihály százados foglalt helyet. A sérült géppel visszafordultak Pápára, de a leszállóirányra történő fordulás után instabillá vált a gép és lezuhant. A becsapódást nem élték túl a pilóták…
2023-09-13 10:21:12
Az Emirates az ausztráliai Sydneybe közlekedő járatait kizárólag Airbus A380-as repülőgépekkel fogja üzemeltetni. A légitársaság a 2023. november 4-től indítja harmadik, naponta közlekedő járatát, és ezzel hetente 2000 plusz ülőhelyet tud biztosítani a kontinens legnagyobb városába.
2023-09-11 12:26:04
Induló és érkező helikopterek váltották egymást a Mátra légterében, ahol egyhetes légi kutató-mentő felkészítését hajtotta végre a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár. A szeptember 4–8. között megrendezett Air Wolf Hunting gyakorlaton egymást érték a különböző – komoly kihívást jelentő – feladatok.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 09. 20., 12:04
Ismét magyar hajózó nyerte el az ostravai repülőnap közönségdíját. Idén Szentendrei Dávid százados Gripen demo programjával bizonyult a legjobbnak.
2023. 09. 20., 10:53
Alkatrészek gyártásával és karbantartásával bővíti tevékenységi körét a két német nagyvállalat, a Lufthansa csoport és a Rheinmetall.
2023. 09. 18., 10:17
A Bács-Kiskun vármegyei községben, Madarason tizenhat éve, 2007-ben egy kopjafa-emléktáblát állítottak a második világháborúban lezuhant repülőgép áldozatai számára. A 79 évvel ezelőtti tragédiára idén, szeptember 14-én szentmisével, beszédekkel, versekkel és koszorúzással emlékeztek.
2023. 09. 15., 11:17
A Magyar Honvédség Airbus A319-es szállító repülőgépével érkezett haza Törökországból az amerikai barlangkutató, Mark Dickey mentésében oroszlánrészt vállaló 29 fős magyar mentőcsapat, szeptember 15-én.

  Legfrissebbek most

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.