2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szeptemberi programajánló - Börgöndre és Szegedre várják a repülés rajongóit!

Szeptemberi programajánló - Börgöndre és Szegedre várják a repülés rajongóit!
JETfly  |  2023. 08. 30., 12:52
Szeptemberi programajánló - Börgöndre és Szegedre várják a repülés rajongóit!

A nyár zárultával szeptemberben sem maradunk hazai repülőnapok nélkül, hiszen Börgönd és Szeged ismét színes programokkal várja az érdeklődőket! Lássuk, a két repülőnapon kívül, milyen rendezvények várnak még ránk az ősz első hónapjában!

Repülés Baráti Köre 2023. szeptemberi klubnapja

Naprakész információk a Repülés Baráti Köre Facebook oldalán!

Részvételi díj egy alkalomra: 800 Ft/fő

Időpont: 2023. szeptember 2., szombat

Helyszín: TEMI Fővárosi Művelődési Háza

Programok:

12:00-15:00 között:

- repülési szakirodalom és emléktárgyak adásvétele
- makettbörze
- a Magyar Repüléstörténeti Társaság kiadványainak árusítása: évkönyvek, típusfüzetek stb.
- kötetlen beszélgetés a klubtagokkal

RepTár Piknik

A RepTár 7. születésnapja alkalmából számtalan családi és szakmai program várja az érdeklődőket. A meglévő élményelemek mellett számos különleges program várja a látogatókat. Beszállókártyával különleges gépekbe engednek betekintést, amelyekbe más alkalomkor nincs lehetőség: Li-2T „Teve”; Mi-8 és Mi-4 helikopterek.

Naprakész információk a RepTár Facebook oldalán!

Időpont: 2023. szeptember 2., 10 órától

Helyszín: RepTár, Szolnok

Repülőgép avató Jakabszállás repülőterén

Az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület elnökségének javaslata alapján, a repülőgép tulajdonosának, H. Szabó Sándornak az engedélyével, a felújítás alatt álló, 814-es oldalszámú MiG-15-ös repülőgép felveszi Farkas "Berci" Bertalan nyugállományú dandártábornok, a Magyar Népköztársaság kutató űrhajósának nevét!

Naprakész információk Az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület Facebook oldalán!

Időpont: 2023. szeptember 2., 17 órától

Helyszín: Jakabszállás repülőtere

Az eseményről korábbi cikkünkből is tájékozódhatnak, mely a linkre kattintva érhető el!

 

Szeged International Airshow 2023

Ismét várják Szegedre a repülőgépek rajongóit, ugyanis színes programokkal ebben az évben is megrendezik a Szeged International Airshow-t!

Naprakész információk a Szeged International Airshow Facebook oldalán!

Időpont: 2023. szeptember 8-9.

Helyszín: Szeged repülőtere

Tu-154 ünnep az Aeroparkban

Fél évszázaddal ezelőtt érkezett meg Magyarországra a Malév első Tu-154-ese, ezzel új korszak köszöntött be a nemzeti légitársaság életében. A HA-LCA lajstromjelű repülőgépet 1973. szeptember 5-én repülte haza dr. Fülöp András főpilóta, a gép pedig szeptember 13-án teljesítette első menetrendszerinti járatát MoszkvábaEzt az évfordulót, és „Aladár” 50. születésnapját ünneplik 2023. szeptember 9-én az Aeroparkban és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren látványos és rendhagyó reptérlátogatásokkal, valamint interaktív, tematikus programokkal.

Naprakész információk az Aeropark Facebook oldalán!

Időpont: 2023. szeptember 9., 12 órától

Helyszín: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Aeropark

Börgöndi Légiparádé 2023

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak a 2023. szeptember 10-én megrendezésre kerülő Börgöndi Légiparádéra! Kicsiknek, nagyoknak, családoknak, pároknak, egyedülállóknak egyaránt kínálnak szórakozási lehetőséget, kiváló légi, és szárazföldi programokkal fűszerezve!

Naprakész információk a jegyvásárlásról, sajtóakkreditációról, repülővel, illetve retro busszal való érkezésről az Albatrosz Repülő Egyesület Facebook oldalán!

Időpont: 2023. szeptember 10.

Helyszín: Börgönd repülőtere

Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivál 2023

2023-ban a Magyar Honvédség megalakulásának 175. évfordulója tiszteletére a HMFEST Military Hagyományőrző és Szabadidő Egyesület szeptember 16-17. között, egy igazán autentikus, ikonikus új helyszínen Táborfalván (Örkénytábor) a volt Magyar Királyi Lovaglótanár-képző és Hajtóiskola Honvéd utca végén található lovaspóló pályáján, egy közel 10 hektáros területen immár 8. alkalommal rendezi meg látványos hagyományőrző katonai parádéját, a Dél-Angliai „War and Peace Show” mintájára.

Naprakész információk, részletes programok és a helyszín térképe a Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivál Facebook oldalán!

Időpont: 2023. szeptember 16-17.

Helyszín: Táborfalva

Wolfpack 2023 Makett Verseny és Kiállítás

2023-ban is megrendezésre kerül a Wolfpack Makett Verseny és Kiállítás! Idén szeptember 16-án ad helyet az Apáczai Művelődési Központ a nemzetközi makettező rendezvénynek. A szervezők a korábbi évek tendenciái alapján jogosan bizakodnak abban, hogy ismét egy minden korábbinál nagyobb volumenű találkozóra kerül majd sor. A Wolfpack 2023 elnevezésű program a már megszokott módon 1 napos lesz, a látogatók 9-től 16 óráig tekinthetik meg a kiállított munkákat.

Naprakész információk a Wolfpack Makett Klub Zalaegerszeg Facebook oldalán!

Időpont: 2023. szeptember 16.

Helyszín: Apáczai Művelődési Központ,  Zalaegerszeg

Li-2, Po-2, Gerle, Kánya repülési lehetőség a Budaörsi Repülőtéren

A Goldtimer Alapítvány eseményén ismét repülhetünk az ikonikus tipusokkal, a repülésekhez előzetes regisztráció szükséges az info@goldtimer.hu email címen.

Naprakész információk a Goldtimer Alapítvány Facebook oldalán!

Időpont: 2023. szeptember 23.

Helyszín: Budaörs repülőtere

Legendák a Levegőben

A Legendák a Levegőben programsorozat tervezetten több sétarepülő családi hétvégét is rendez még idén.

A tervezett helyszínek és időpontok a Legendák a Levegőben Facebook oldalán követhetőek!

Ez természetesen csak egy kis ízelítő a szeptemberi, repülős programokból! Ha van olyan repülős témájú előadás, program, melyet tudunk népszerűsíteni, kérjük Olvasóinkat, hogy jelezzék az info@jetfly.hu email címen! További naprakész információkért kövessék a JETfly Facebook oldalát is!

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-21 10:57:16
Életükben először szálltak fel önállóan a Nemzeti Közszolgálati Egyetem harmadéves, állami légijármű-vezető képzésen résztvevő honvéd tisztjelöltjei nemrégiben az egyetem szolnoki kampuszán, Zlin-143, valamint Zlin-242 típusú repülőgépekkel.
2024-05-14 13:32:49
2024. május 13-án ismét bővült a Magyar Légierő H225M típusú, közepes többcélú helikopter flottája. Mutatjuk Olvasóinknak a 74-es és 75-ös oldalszámú példányok fotóit, melyek érkezésével 8 gépesre bővült a flotta.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 24., 11:58
Minden ami repülés címmel szombaton kiállítás nyílik a Ballószögi Faluházban. A négynapos rendezvény fókuszában a 30 éves ballószögi repülőtér áll, és több egykori vadászrepülő pilóta is ellátogat a nagyszabású eseményre.
2024. 05. 23., 09:26
MiG és Szuhoj harci repülőket állított ki a kertjében egy kiskőrösi gyűjtő. A Dutra Fesztivál megnyitónapján Firkó János is bemutatta kedvenceit a közönségnek.
2024. 05. 22., 09:13
A második világháborút követő években az amerikai légierő, a haditengerészet és a tengerészgyalogság legtöbb gépe még dugattyús motorral repült.
2024. 05. 21., 10:18
A magyar cég saját megrendelőinek végez majd repülőgép-karbantartást a bukaresti Baneasa repülőtéren, ebbe bevonja a román repülőgép-karbantartó vállalat létesítményeit, infrastruktúráját, eszközparkját, szakembereit.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.