2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

UPDATE: Sok a kérdőjel az An-225-ös körül

UPDATE: Sok a kérdőjel az An-225-ös körül
JETfly  |  2022. 02. 28., 16:36
UPDATE: Sok a kérdőjel az An-225-ös körül

Pár napja írtunk lapunkon a második, félkész állapotban lévő An-225-ös lehetséges befejezéséről, a típus kapcsán viszont most az első és egyetlen repülőképes példány került a repülős hírportálok címlapjára.

Számtalan érdeklődés érkezett szerkesztőségünkbe a sokak számára kultikus "Mrija" aktuális állapota kapcsán: sok külföldi portál hozta le a hírt, mely szerint az Ukrajnában zajló háborúban a Hosztomel repülőtéren állomásoztatott An-225-öst is találat érte, melyről az alábbi fotók terjedtek el a világhálón:

A háború kapcsán annyi dezinformáció kering a neten, hogy érdemes kicsit várni és jobban utánanézni az elsőként kiposztolt híreknek. Olvasóink számára átnéztük az Antonov Company hivatalos közösségi oldalait, ahol 2022. február 27-én, vasárnap este raktak ki egy An-225-össel kapcsolatos közleményt. Ebben sem megerősítve, sem cáfolva nincs a gép komolyabb sérülése, viszont bővebb információt csak akkor fognak kiadni az Antonov óriás repülőgépének műszaki állapotáról, amikor megtörtént annak komplett átvizsgálása. A háborús helyzet miatt ezt most nyilván nem tudják elvégezni a szakemberek, erre biztosan várni kell még egy darabig.

Olvasóink érdeklődtek arról is, hogy miért nem lehetett az An-225-öst a háború kirobbanása előtt még átrepülni egy másik európai országba: a szándék megvolt erre, viszont a repülőgép karbantartását végző Ukroboronprom ennek kapcsán arról számolt be, hogy a "Mrija" pont karbantartás alatt állt a repülőtéren, információk szerint az egyik hajtóművén zajlottak a munkálatok. Hosztomel repülőterén állomásoznak az Antonov Airlines egyéb szállító repülőgépei is: két An-124-esről biztosan lehet tudni, hogy Linz repülőterén állomásoznak, az An-22-esről viszont nincs friss információ.

Az An-225-öst az utóbbi időszakban gyakran láthattuk hazánk felett átrepülve, méreteit és a kereskedelmi repülésben betöltött szerepét tekintve kultikus helyet foglal el a repülésrajongók körében. Cikkünket frissítjük, ha megjelennek a legfrisseb infók a típussal kapcsolatban!

UPDATE: - 2022. március 4-én újabb fotók kerültek fel a netre Hosztomel repülőteréről, a híradás hátterében látható a Mrija. Az Antonov Company hivatalos oldalain egyelőre nincs új információ az An-225-ös állapotáról. Egy fotó ebből a galériából:

Forrás: https://ukroboronprom.com.ua/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 13:14
A Magyar Honvédség az űrhajósjelöltek felkészítésének korábbi fázisaiba is bekapcsolódott. Nem csupán a repülőorvosi egészségügyi vizsgálatokat végezték el rajtuk az MH Egészségügyi Központ kecskeméti telephelyén, de Gripen repülőgépekkel is repültek azok hátsó ülésében.
2023. 05. 05., 14:23
2023. április 25-én sor került a Hürjet prototípusának első felszállására. A Turkish Aerospace Industries újdonságát elsőként 2018-ban, Farnborough-ban (mock-up) láthattuk.
2023. 04. 27., 14:10
A Magyar Honvédségnél zajló modernizációs folyamat fellegvára Szolnok, ahová - a H145M könnyű helikopterek hadrendbe állítása után - nyáron már megérkeznek a H225M közepes szállítógépek is. Új technika és új parancsnok: dr. Bali Tamás ezredes úrral a Tisza parton történt változások mellett saját szakmai életútját is áttekintjük.
2023-05-24 14:53:27
Légi felderítést gyakoroltak azon nemzetközi hallgatók, akik részt vesznek a 42. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyamon (International Military Observers’ Course – IMOC) az MH Béketámogató Kiképző Központban (MH BTKK) május 8-26. között.
2023-05-21 22:36:21
Mint ahogy arról már ehavi programajánlónkban beszámoltunk, május utolsó vasárnapján repülőnapot rendeznek Mezőkövesd repülőterén! Olvasóink kérésének eleget téve, most összegyűjtöttük a tudnivalókat a közelgő Bükk-Mátravidéki Airshow-ról.
2023-05-15 12:16:55
2023. május 10-én, szerdán immár a hetedik előadásra került sor a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat keretében. Ez alkalommal Németh Zoltán nyugállományú őrnagy, vadászpilóta tartott vetítettképes előadást a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 06. 02., 11:20
A háború miatt elmarad a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató – közölte a Honvédelmi Minisztérium június 2-án.
2023. 06. 02., 09:14
Ezt mi sem ússzuk meg – gondolhatta bárki, aki 2013 júniusának elején az ausztriai áradásról készült televíziós híradásokat látta, hiszen a Dunán lefolyó hatalmas vízmennyiség rekordméretű árvizet ígért Magyarországnak. Ennek megfelelően megkezdődött a felkészülés a védekezésre.
2023. 06. 01., 09:49
A Magyar Légierő minden fegyverneme, alakulata megmozdult, a vezetési elemek, a készenléti szolgálatok, a katonai szervezetek repülő-, helikopter és légvédelmi rakétacsapatai komplex és valós feladat végrehajtásukkal demonstrálták a légierő jelenlegi képességeit a Kék Villám 2023/2 gyakorlaton.
2023. 06. 01., 09:20
Több mint húsz év után ismét valós repülőtéri és hangár környezetben, az Aeroplex műszaki bázisán tettek szakmai vizsgát a középiskolai képzésben végzős repülőgép-szerelő és műszerész diákok.

  Legfrissebbek most

A háború miatt elmarad a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató – közölte a Honvédelmi Minisztérium június 2-án.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.