2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jól halad a MiG-19PM felújítása

Jól halad a MiG-19PM felújítása
JETfly  |  2022. 06. 28., 15:54
Jól halad a MiG-19PM felújítása

Ezúton szeretnénk Olvasóink figyelmébe ajánlani az MH Pápa Bázisrepülőtéren zajló, MiG-19PM felújítási folyamatának legfrissebb hírét. A restaurálást egyre nagyobb figyelem övezi hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt!

Olvasóink az alábbiakban tájékozódhatnak a felújítás jelenlegi állapotáról! 

További felvételekért látogassanak el az „Eskün innen, Obsiton túl”- Honvédelmi Alapítvány Facebook oldalára!

Tisztelt Bajtársak, Kedves Barátaink!
 
Szeretnénk egy kis összefoglalóval tájékoztatni benneteket, hogy is állunk, meddig jutottunk a MH PBRT területén kiállított MiG-19PM felújításával kapcsolatosan.
 
A repülőgépet sikeresen, közös, civil-katonai összefogással sikerült a talapzatáról 47 év után eltávolítanunk szerencsére sérülés nélkül, valamint a kitartó orosz technikának/minőségnek köszönhetően a vontatás sem okozott problémát.
 
Az ezt követő hétvégéken, Barátaink segítségével, valamint PBRT állományának aktív segítségével közösen a repülőgépről eltávolítottuk a 47 év során lerakódott szennyeződéseket, még ezen a hétvégén a sárkány csiszolását is megkezdtük.
 
A következő két alkalommal is a csiszolás kapta a főszerepet, mivel a repülőgép alján jóval több festék maradt meg az évek során mint felül.
 
Ezzel párhuzamosan a fő, és orrfutó ballonok, valamint kerékagyak rendbetétele is megkezdődött.
 
Köszönjük a MH PBRT Parancsnokságának és minden bevont alegységének, a RBSZD.-nak, valamint a Tűzoltó alegységnek is a támogatását/önzetlenségét!
 
Bő egy hónap alatt úgy gondoljuk, nagy léptékben haladtunk és jól állunk ahhoz, hogy augusztus végén a repülőgép felvehesse friss ruháját, és visszakaphassa rég nem viselt 30-as oldalszámát, a hozzá tartozó 6 db felségjelzéssel együtt.
 
Sajnos egy olyan szépséghiba van a történetben melyet több követőnk is jelzett, hogy a rgv. fülke tetőben lévő plexi tejesen sárga, nem fog jól mutatni a felújított repülőgépen.
 
Többek javaslatára, elindítottunk egy gyűjtést annak érdekében, hogy Lengyelországból tudjunk vásárolni egy cseredarabot, mely segítségével meg tudnánk koronázni egy manapság ritka gép felújítását, és valóban így lenne szép.
 
Ha nem sikerül, mert nem jön össze a szükséges 1300 €, akkor sem keseredünk el, terveink szerint fekete UV álló fóliával fogjuk a plexit kívülről letakarni.
 
Ha “lecsúszunk” a vásárlásról, a befolyt összeget a parkban található két rep. technika felújítására fogjuk fordítani!
 
Köszönjük mindenkinek, aki már támogatta anyagilag az új plexi beszerzését!
 
Ha Te is szívesen támogatnád az új plexi vásárlását kérünk segíts a lehetőségeidhez mérten!
 
„ESKÜN INNEN OBSITON TÚL" HONVÉDELMI ALAPÍTVÁNY
Raiffeisen Bank 12085004-01394283-00200002
Közleménybe: ADOMÁNY MiG-19 FÜLKETETŐ
 
 

Forrás: „Eskün innen, Obsiton túl”- Honvédelmi Alapítvány

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 11:22
Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.
2023. 03. 13., 13:56
Éves harcászati és taktikai szimulátor tréningen vesz részt az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kijelölt hajózó és felderítő állománya, valamint az MH Légi Műveleti és Vezetési Irányító Központ irányítói Svédországban.
2023. 03. 08., 16:16
Az Aero Vodochody elvégezte mind a 16 együléses L-159 ALCA nagyjavítását és az utolsó példányt is sikeresen átadták a Cseh Légierőnek. Az L-159-esek üzembentartását további nyolc évvel meghosszabbították és egyéb műszaki fejlesztésekre is sor került.
2023-03-21 13:09:04
Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.
2023-03-14 11:44:40
Június 1-től heti hétre növeli járatai számát Budapest és Dubaj között az Emirates. Emellett számos, a magyar utazók körében is népszerű útvonalon bővít a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, és újabb desztinációkon állnak forgalomba az A380-as óriásgépek.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 03. 27., 09:35
Idén júliusra készül el az első kettő, és ebben az évben összesen hat H225M érkezik a helikopterdandárhoz.
2023. 03. 22., 13:17
Különleges túranapot szervezett a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület (HATESZ) a 2023 Európa Kulturális Fővárosa Veszprém programsorozat keretében március 11-én.
2023. 03. 22., 10:03
A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő és legfenntarthatóbb légitársasága budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy újabb géppel bővül itthoni flottája.
2023. 03. 21., 14:34
Összesen 463 darab makettet láthattak az érdeklődők a XXXI. Országos Makett Kiállításon és Versenyen, Szolnokon, március 18-án.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.