2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jól halad a MiG-19PM felújítása

Jól halad a MiG-19PM felújítása
JETfly  |  2022. 06. 28., 15:54
Jól halad a MiG-19PM felújítása

Ezúton szeretnénk Olvasóink figyelmébe ajánlani az MH Pápa Bázisrepülőtéren zajló, MiG-19PM felújítási folyamatának legfrissebb hírét. A restaurálást egyre nagyobb figyelem övezi hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt!

Olvasóink az alábbiakban tájékozódhatnak a felújítás jelenlegi állapotáról! 

További felvételekért látogassanak el az „Eskün innen, Obsiton túl”- Honvédelmi Alapítvány Facebook oldalára!

Tisztelt Bajtársak, Kedves Barátaink!
 
Szeretnénk egy kis összefoglalóval tájékoztatni benneteket, hogy is állunk, meddig jutottunk a MH PBRT területén kiállított MiG-19PM felújításával kapcsolatosan.
 
A repülőgépet sikeresen, közös, civil-katonai összefogással sikerült a talapzatáról 47 év után eltávolítanunk szerencsére sérülés nélkül, valamint a kitartó orosz technikának/minőségnek köszönhetően a vontatás sem okozott problémát.
 
Az ezt követő hétvégéken, Barátaink segítségével, valamint PBRT állományának aktív segítségével közösen a repülőgépről eltávolítottuk a 47 év során lerakódott szennyeződéseket, még ezen a hétvégén a sárkány csiszolását is megkezdtük.
 
A következő két alkalommal is a csiszolás kapta a főszerepet, mivel a repülőgép alján jóval több festék maradt meg az évek során mint felül.
 
Ezzel párhuzamosan a fő, és orrfutó ballonok, valamint kerékagyak rendbetétele is megkezdődött.
 
Köszönjük a MH PBRT Parancsnokságának és minden bevont alegységének, a RBSZD.-nak, valamint a Tűzoltó alegységnek is a támogatását/önzetlenségét!
 
Bő egy hónap alatt úgy gondoljuk, nagy léptékben haladtunk és jól állunk ahhoz, hogy augusztus végén a repülőgép felvehesse friss ruháját, és visszakaphassa rég nem viselt 30-as oldalszámát, a hozzá tartozó 6 db felségjelzéssel együtt.
 
Sajnos egy olyan szépséghiba van a történetben melyet több követőnk is jelzett, hogy a rgv. fülke tetőben lévő plexi tejesen sárga, nem fog jól mutatni a felújított repülőgépen.
 
Többek javaslatára, elindítottunk egy gyűjtést annak érdekében, hogy Lengyelországból tudjunk vásárolni egy cseredarabot, mely segítségével meg tudnánk koronázni egy manapság ritka gép felújítását, és valóban így lenne szép.
 
Ha nem sikerül, mert nem jön össze a szükséges 1300 €, akkor sem keseredünk el, terveink szerint fekete UV álló fóliával fogjuk a plexit kívülről letakarni.
 
Ha “lecsúszunk” a vásárlásról, a befolyt összeget a parkban található két rep. technika felújítására fogjuk fordítani!
 
Köszönjük mindenkinek, aki már támogatta anyagilag az új plexi beszerzését!
 
Ha Te is szívesen támogatnád az új plexi vásárlását kérünk segíts a lehetőségeidhez mérten!
 
„ESKÜN INNEN OBSITON TÚL" HONVÉDELMI ALAPÍTVÁNY
Raiffeisen Bank 12085004-01394283-00200002
Közleménybe: ADOMÁNY MiG-19 FÜLKETETŐ
 
 

Forrás: „Eskün innen, Obsiton túl”- Honvédelmi Alapítvány

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 20., 13:30
2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.
2024. 02. 15., 11:20
A II. világháború vége felé számos olyan konstrukció született, amely már a kelet-nyugati szembenállás során állt hadrendbe. Jó példa erre a kéthajtóműves brit bombázó, amely kortársaitól eltérően hosszú és sikeres karriert futott be.
2024-02-15 10:08:00
Közzétette 2023-as pénzügyi jelentését az Airbus, amely szerint a toulouse-i székhelyű repülőgépgyártó az elmúlt évben 735 repülőgépet adott át az ügyfeleknek, a vállalatcsoport árbevétele 65,4 milliárd euró volt, 11 százalékkal több, mint egy évvel korábban.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 03. 01., 15:47
Mintegy száznyolcvan kadét látogatott el az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárhoz. A csapatlátogatás alkalmával statikus bemutatón és repülés közben is megcsodálhatták a JAS 39 Gripen vadászgépet.
2024. 03. 01., 12:33
A hetvenes évektől a Hughes OH-6-osa és továbbfejlesztett változatai több olyan üzemeltető figyelmét keltették fel szerte a világban, amelyek a dugattyús motoros helikoptereket akarták lecserélni gázturbinás típusra vagy ütőképesebb forgószárnyas képesség létrehozására törekedtek.
2024. 03. 01., 11:56
A Magyar Honvédség jövőjének alappillére.
2024. 02. 29., 13:13
Amióta több mint fél évszázaddal ezelőtt az emberiség meg­hódította a világűrt, egyetlen dolog nem változott az űrrakéták és az űrhajók újabb és újabb generációinak használata során.

  Legfrissebbek most

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.