2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Saab – FMV megállapodás a Gripen további támogatásáról és karbantartásáról

Saab – FMV megállapodás a Gripen további támogatásáról és karbantartásáról
JETfly  |  2017. 06. 02., 09:31

A védelmi és biztonsági profilú Saab megállapodást írt alá az FMV-vel (Swedish Defence Materiel Administration) a Gripen C/D további támogatásáról és karbantartásáról.

A megállapodás, amelynek hozzávetőleges értéke 1,9 milliárd svéd korona 2017 júniusában lép hatályba és 2019-ig érvényes.

A szerződés elsődlegesen a tervezésre és a támogatásra, az összetevők karbantartására, az önálló alkatrészekre, valamint a logisztikára és egyes berendezések beszerzésére vonatkozik. Emellett a szerződés lehetővé teszi a technikai rendszer támogatását, a vadászgépek alkatrészekkel történő karbantartását, továbbá az elavulás kezelését is.

 „Ennek a szerződésnek köszönhetően biztosítottá vált a Gripen C/D hatékony működése az elkövetkező évekre vonatkozólag. A támogatási rendszerünknek köszönhetően a Gripen életciklus költsége alacsony és ezzel valóban hatékony és fenntartható megoldást kínálunk a Svéd Légierő, valamint a többi Gripent repülő ország számára”, mondta Torsten Öhman, a Saab támogatási és szerviz üzletágának megbízott vezetője.

A műveleteket a Saab alábbi egységeiben fogják végezni: Linköping, Arboga, Gothenburg, Järfälla, Växjö és Östersund. A műveletek a Saab négy üzleti területét - támogatás és szerviz, repülés, ipari termékek és szolgáltatások, felügyelet - érintik.  

Forrás: SAAB

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-14 13:32:49
2024. május 13-án ismét bővült a Magyar Légierő H225M típusú, közepes többcélú helikopter flottája. Mutatjuk Olvasóinknak a 74-es és 75-ös oldalszámú példányok fotóit, melyek érkezésével 8 gépesre bővült a flotta.
2024-05-08 14:18:36
Rendhagyó módon két előadással folytatódott április 24-én a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat. Pozsgay Gyula grafikus és Dr. Pozsgay Péter tartalékos főhadnagy mindkétszer vitéz nemes Molnár László főhadnagyról mesélt, aki 25 igazolt légi győzelmével az egyik legeredményesebb magyar vadászpilóta volt a második világháborúban.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 16., 14:59
Látványos eseményre figyelhettek fel a szandaszőlősi katonai reptér mellett elhaladók. Zöldes aranyszínű körök lepték el az eget, ahogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar másodéves honvéd tisztjelöltjei végrehajtották első ejtőernyős ugrásukat.
2024. 05. 13., 11:33
A szélestörzsű repülőgépekkel kiszolgált szezonális útvonalak egy része áprilisban indult, más részük pedig októberig meghosszabbodik.
2024. 05. 10., 09:30
Közel öt esztendeje, hogy 2019. május 20-án az utolsó váltás hazaérkezésével véget ért a magyar szállító helikopteres közösség afganisztáni szerepvállalása.
2024. 05. 09., 10:23
A korábbi múzeum épületének tetején álló Ancsán teljes külső felújítást végeztek el. A repülőgép a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum „Mivel megyünk? Energiamix a közlekedésben” című tárlatának egyik eleme.

  Legfrissebbek most

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.