2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Több mint 18 millió forint adományt adott át a Budapest Airport a Runway Run bevételeiből

Több mint 18 millió forint adományt adott át a Budapest Airport a Runway Run bevételeiből
Budapest Airport  |  2023. 10. 12., 12:21
Több mint 18 millió forint adományt adott át a Budapest Airport a Runway Run bevételeiből

Szeptemberben rendezték meg a Budapest Airport éves jótékonysági futóversenyét, a Runway Runt. Az immár 11. alkalommal létrejött sportesemény töretlen népszerűségét mutatja, hogy a nevezési díjakból és a verseny hivatalos pólóinak árából befolyt összeg meghaladja a 18 millió forintot, amelyet a vállalat egyenlően osztott el a beteg gyerekek gyógyulását segítő Ments Életet Alapítvány és a sérült sportolókat támogató SUHANJ! Alapítvány között.

1060 sportoló látogatott el a tizenegyedik repülőtéri futóversenyre, a Runway Runra, amelyen a versenyzők a repülőtér lezárt I. futópályáján állhattak rajthoz és – a tavalyi nagy sikerre való tekintettel - a naplemente fényeiben futhatták le a kitűzött távot. Az érdeklődőknek lehetőségük volt a rajtcsomagban kapott futófelső mellett az elmúlt évek hivatalos pólóit is megvásárolni, így a nevezési díjon felül is támogathatták a kiválasztott alapítványokat. Ezekből az összegekből gyűlt össze az az összesen ) 14 842 926 Ft és 9260 euró, amelyből a Budapest Airport a Ments Életet Alapítvány és a SUHANJ! Alapítvány számára egyenként 7 421 463 Forintot és 4 630 eurót, összesen tehát több mint 18 millió forintot adott át. Ezzel a jótékonysági futóversenyből összegyűlt adományok összege 11 év alatt átlépte a 100 millió forintot.

A Ments Életet Alapítvány a súlyos, életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyerekek álmait váltja valóra, ezzel is támogatva gyógyulásukat. A Runway Run bevételeit az alapítvány elsősorban három fő programja finanszírozására fordítja: az Álomiskola a kezelések után a mindennapi életbe visszatérő gyermekek integrációját támogatja iskolai, edukációs programokon keresztül, az Álomkommandó a súlyos betegségből gyógyuló gyermekek családjainak nyújt segítséget, míg az Álomvarázslók csapata életet veszélyeztető betegséggel élő gyerekek titkos vágyait, álmait valósítja meg.

A SUHANJ! Alapítvány - amely kilenc éve tartozik a Budapest Airport által támogatott szervezetek körébe - az adományt egyebek mellett a sérült emberek sportolását támogató eszközökre – kézi hajtású biciklikre, futókocsikra – és az általuk üzemeltetett, a fogyatékkal élő és ép sportolók számára fenntartott integrált edzőterem, a SUHANJ! Fitness fejlesztésére fordítja.

„Mint minden nagyvállalat, a Budapest Airport is felelősséggel tartozik a társadalmilag fontos ügyekért. A hazai gazdaság meghatározó szereplőiként fontosnak tartjuk, hogy támogassunk olyan kezdeményezéseket, szervezeteket, amelyek a valamilyen szempontból hátrányt szenvedő embertársainkon segítenek” – mondta Valentínyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs és kormányzati kapcsolatok vezérigazgató-helyettese. Kiemelte: - „A Runway Run amellett, hogy a közös futás örömét teremti meg a repülőtéri futópályán, egy jótékonysági esemény is egyben, hiszen minden rajthoz álló futó közös cél érdekében teljesíti a távot. Büszke vagyok a repülőtéri közösségre, amiért már tizenegyedik éve bizonyította az összefogásban rejlő erőt.”

A Runway Run hagyományosan a légiközlekedési iparág képviselői számára megrendezett, a repülőtéri közösség összefogását jelképező sportesemény, amelynek a SUHANJ! Alapítvány sportolói is rendszeres résztevői, idén először pedig a Ments Életet Alapítvány képviselői is csatlakoztak a versenyzőkhöz. Emellett közösségi média felhívás útján bárki kaphatott lehetőséget a rendezvényre történő nevezésre. A Budapest Airport ezúton szeretne köszönetet mondani a közel 150 civil indulónak azért, hogy a nevezési díjakkal támogatta a választott alapítványok munkáját.

Forrás: https://www.bud.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-14 13:32:49
2024. május 13-án ismét bővült a Magyar Légierő H225M típusú, közepes többcélú helikopter flottája. Mutatjuk Olvasóinknak a 74-es és 75-ös oldalszámú példányok fotóit, melyek érkezésével 8 gépesre bővült a flotta.
2024-05-08 14:18:36
Rendhagyó módon két előadással folytatódott április 24-én a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat. Pozsgay Gyula grafikus és Dr. Pozsgay Péter tartalékos főhadnagy mindkétszer vitéz nemes Molnár László főhadnagyról mesélt, aki 25 igazolt légi győzelmével az egyik legeredményesebb magyar vadászpilóta volt a második világháborúban.
2024-04-22 15:00:30
Több mint negyven évnyi hajózószolgálat után utoljára repült a bosznia-hercegovinai EUFOR misszió kötelékében Molnár István törzszászlós, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár katonája. A tapasztalt Mi-17-es hajózó hamarosan nyugdíjba vonul otthon, Szolnokon.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 21., 10:18
A magyar cég saját megrendelőinek végez majd repülőgép-karbantartást a bukaresti Baneasa repülőtéren, ebbe bevonja a román repülőgép-karbantartó vállalat létesítményeit, infrastruktúráját, eszközparkját, szakembereit.
2024. 05. 16., 14:59
Látványos eseményre figyelhettek fel a szandaszőlősi katonai reptér mellett elhaladók. Zöldes aranyszínű körök lepték el az eget, ahogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar másodéves honvéd tisztjelöltjei végrehajtották első ejtőernyős ugrásukat.
2024. 05. 13., 11:33
A szélestörzsű repülőgépekkel kiszolgált szezonális útvonalak egy része áprilisban indult, más részük pedig októberig meghosszabbodik.
2024. 05. 10., 09:30
Közel öt esztendeje, hogy 2019. május 20-án az utolsó váltás hazaérkezésével véget ért a magyar szállító helikopteres közösség afganisztáni szerepvállalása.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A NATO Kooperatív Kibervédelmi Kiválósági Központ 2010 óta szervezi meg éves Locked Shields gyakorlatát. Magyarország az idén is sikeresen képviseltette magát a nemzetközi megmérettetésen, mely ezúttal négy napon át, 40 ország 18 csapatának, közel négyezer szakértőjének részvételével zajlott. A magyar csapat az előkelő negyedik helyen zárt.