2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Másfél év alatt több 28 díjat és elismerést érdemelt ki a Budapest Airport

Másfél év alatt több 28 díjat és elismerést érdemelt ki a Budapest Airport
Budapest Airport  |  2024. 06. 04., 11:46
Másfél év alatt több 28 díjat és elismerést érdemelt ki a Budapest Airport

Az elmúlt másfél év a Budapest Airport és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér történetének legsikeresebb időszaka volt. Amellett, hogy a vállalat folyamatosan és sikerrel dolgozott a koronavírus-járványból való kilábaláson, és tavaly már második nyereséges évét zárta a COVID óta, valamint hogy az utas- és áruforgalmi adatok is stabil felívelést mutatnak, a repülőtér-üzemeltető 28 díjat és elismerést érdemelt ki a hazai és nemzetközi színtéren. Több közülük a Budapest Airport által nyújtott szolgáltatások magas minőségéről tanúskodik, de a fenntarthatóság, a járatfejlesztés, a humánerőforrás-menedzsment, a PR, a marketing, a cargo, a rendezvényszervezés és a beszerzés terén is rangos díjakat érdemelt ki a repülőtéri közösség.

A Budapest Airport 2019 tavaszán nagyszabású fejlesztéssorozatot kezdett el, és az elmúlt 5 év alatt a repülőtéri beruházások értéke a 130 milliárd forintot is meghaladta, idén tavasszal pedig újabb, 17 milliárd forint értékű fejlesztéssorozat indult. A folyamatos fejlődést az utasok is érzékelik; a legfrissebb, 2024 első negyedévét értékelő nemzetközi utaselégedettségi felmérésen soha nem látott magasságokba tört a Budapest Airport értékelése. A felmérést kitöltők 5-ös skálán rekord pontszámra, 4,32 pontra értékelték az általános elégedettség szintjét, ezzel a budapesti légikikötő a húsz vizsgált benchmark repülőtér közül az első helyen végzett, megelőzve például Prágát, Alicantét és Barcelonát. Ez a felmérés azonban csak feltette a koronát a Budapest Airport elmúlt másfél évére, amelynek során az üzemeltető és a repülőtéri közösség nem kevesebb, mint 28 díjat, elismerést és szakmai minősítést érdemelt ki.

Fókuszban a minőség és az utasélmény

2023 március elején hatalmas, soha korábban nem látott elismeréssel gazdagodott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér,  az azt üzemeltető Budapest Airport, valamint a repülőtéri közösség. A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) a budapesti légikikötőnek ítélte oda a legjobb európai repülőtér díjat a 15-25 milliós utasforgalmat bonyolító repülőterek közül. Az ACI a felmérés során 30 teljesítménymutató alapján közel 400 nemzetközi repülőtér szolgáltatásainak minőségét vizsgálja, és az utasokat személyesen kérdezi a teljes utasfolyamatról, komplex képet kapva az érkezők és indulók tapasztalatairól, a belépéstől kezdve a repülőtéren töltött időn át egészen a beszállásig.

Röviddel ezt követően az utasok után a szakma is elismerte a minőségjavulást: a Skytrax nemzetközi légiközlekedési kutatási szervezet auditorai megvizsgálták a repülőtéri szolgáltatásokat és folyamatokat, és háromnapos auditot követően négycsillagosra emelték a légikikötő minősítését. A szállodák rangsorolásához hasonlóan a független szakértők ebben az esetben is az 1 és 5 csillagos szint közötti rangsorolást végezték el, több mint 500 teljesítménymutató alapján.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér ahogy tavaly, úgy idén is elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést. A Skytrax-díj a World Airport Survey kérdőíveken alapul, amelyeket a héthónapos felmérési időszak alatt több mint 100 nemzetiségű légiutas tölt ki, a független szervezeten keresztül.

Idén meghosszabbították a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér által 2023-ban megszerzett WELL Health-Safety Rating minősítést is, amely igazolja, hogy a repülőtér-üzemeltető minden szükséges lépést megtesz annak érdekében, hogy az utasok és a személyzet biztonságát és egészségét garantálni tudja. Magyarországon jelenleg a budapesti repülőtér 2. Terminálja az egyetlen létesítmény, amely rendelkezik ezzel a tanúsítvánnyal, és a világ repülőterei között is egyedülálló ezen a téren.

A fenntarthatóság a Budapest Airport egyik kiemelt fókuszterülete, a vállalat számos intézkedéssel csökkenti a repülőtér környezeti terhelését. Az erőfeszítéseket több minősítés igazolja az elmúlt másfél évből.

Ezen a téren a legnagyobb elismerést az az óriási előrelépés jelenti, hogy a Budapest Airport az ACI Repülőtéri Karbon Akkreditáció rendszerében elérte az 5-ös skálán a 4+ „Átmenet” szintet. Ezt jelenleg az értékelésben résztvevő több mint 550 repülőtér kevesebb, mint tíz százaléka teljesíti, a közép-európai régióban pedig a Budapest Airport elsőként szerezte meg a tanúsítványt. Ez a szintlépés alátámasztja, hogy a légikikötő a működéséből fakadó közvetlen karbonkibocsátást teljes mértékben ellensúlyozza, és partnerei bevonásával is törekszik az emissziók csökkentésére.

A Budapest Airport folyamatosan nyomon követi és visszaméri fenntarthatósági tevékenységét annak folyamatos fejlesztése érdekében. A tavaly elvégzett ESG értékelés szerint a repülőtér-üzemeltető alacsony kockázati besorolást ért el, amely alátámasztja, hogy a vállalat befektetési döntései során kiemelt figyelmet fordít a környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) szempontok szerinti működésre. A repülőtér-üzemeltető a Sustainalytics ESG kockázatkezelési minősítési folyamatában idén 13,2-es pontszámot kapott, 49. helyezést elérve a világszerte értékelt 187 közlekedési cég között, és a 995. helyet kiérdemelve a globálisan minősített 15 718 vállalat listájában. A BUD-csoporton belül a Repülőtéri Üzemanyag Kiszolgáló Kft. is kimagasló eredményt ért el az ESG értékelési folyamatban. Fenntarthatósági teljesítményét tovább fejlesztve a RÜK a 2022-es évben megszerzett bronz minősítést 2023-ban ezüstre emelte, ezzel az EcoVadis rendszerében az adott évben értékelt vállalatok 87%-ánál jobban teljesített.

A 2023-ban többszörösen elismert projektek között említendő a vakok és gyengénlátók önálló utazását támogató DANOVA-projekt, amely shortlistes lett az Effekt2030 díjátadón, és különdíjat kapott a CSR Doing Good Esélyegyenlőség, felelősségvállalás, adományozás, hátrányos helyzetű csoportok segítése kategóriában.

A különböző szakterületi díjak terén is jeleskedett a Budapest Airport.

2023-ban a Routes Europe Marketing Awards díjátadón a légitársaságok szavazata alapján a Budapest Airport elnyerte a 4-20 milliós utasforgalmat bonyolító repülőterek kategóriájának legjobb légitársasági marketingje díját, a vállalat marketing csapata pedig idén még ezt az eredményt is túl tudta szárnyalni. A Budapest Airport az idei Routes Europe-on nemcsak a saját méretkategóriájának megfelelő mezőnyben győzedelmeskedett, hanem a rendezvény összesített győztese címet is hazahozhatta.

A Budapest Airport és a MediaFactory által gyártott, a TV2 műsorán immár a második évaddal jelentkező Szállj munkába - Sztárok a reptéren produkció és a vállalat további nagyívű kommunikációs kampányai rendkívül népszerűek voltak a PR szakmai színtéren. Az elmúlt évben a sorozat első évada több hazai és nemzetközi díjat nyert, megkapta az IPRA Golden World Awards-ot Utazás és turizmus kategóriában, a PR News Platinum arany díját Employee Relations kategóriában, a StevieAwards ezüstjét Tartalommarketing kategóriában, decemberben pedig az év méltó lezárásként a Magyarország, Románia, Bulgária régió legjobb kampányának választották a European Excellence Awards-on. Hazai viszonylatban a műsor a Kreatív által rendezett Content Marketing versenyen győzedelmeskedett a márkacéllal született tévéműsorok között, és Employer Branding kategóriában elnyerte az Aranypenge Bronz penge minősítését. Idén februárban a Budapest Airport felkerült a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) és a Kreatív magazin kiadója, a PPH Media által számon tartott, a  kommunikációs szakma legjobb ügynökségeit, megbízóit és kampányait felvonultató TOP10-es lista második helyére „Megbízó” kategóriában. Áprilisban a leginnovatívabb tartalmi megoldásokat szemléző In2 Sabre Awards díjátadóról sem távozhatott üres kézzel a Budapest Airport - Londonban két kiemelt kommunikációs projektet is díjazott a zsűri: influencer kampányok kategóriában a Till Attila főszereplésével készült „24 óra a repülőtéren” sorozatot, valamint termékelhelyezés kategóriában a Szállj munkába! című műsort. Mindez azt jelenti, hogy csak az elmúlt másfél évben tíz díjat érdemelt ki a Budapest Airport PR csapata.

A Budapest Airport hagyománynak számító Éves Díjátadó Gálája rendszerint nagy érdeklődésre tart számot a vállalat partnereinek körében. A rendezvény tavaly már második alkalommal nyerte el az UNICEO élő kommunikációs megoldásokat szemléző díját a 150 fő feletti B2B rendezvények kategóriájában, a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége pedig az Év event design kivitelezése díjjal illette a Progressive Reklámügynökség és a Budapest Airport együttműködésében megvalósuló rendezvényt.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) a Budapest Airportnak ítélte Az Év Beszerzési Csapata 2023 díjat. Az elismerést az MLBKT Elnöksége és a Beszerzők és Beszerzési Vezetők Klubja ítélte oda a jelöltek munkássága és az általuk benyújtott pályázat alapján. A beszerzési csapat a koronavírus-járvány alatt a pénzügyi stabilitás megőrzésében, a pandémia után pedig a növekedés újbóli elérésében támogatta kiemelkedően a vállalatot. A közelmúltban bevezetett eljárások és új informatikai rendszerek egyszerűsítették és átláthatóbbá tették a beszerzési folyamatokat. Az innovatív, digitális eszközök alkalmazásával a projektkövetési, tervezési, és erőforrásmenedzsment feladatok is hatékonyabbá váltak, tovább segítve ezzel az eddig is hangsúlyos fenttarthatósági céljaink elérését.  

„A Budapest Airport elkötelezettek a repülőtér fejlesztése mellett, amelyre az elmúlt öt és fél évben több mint 130 milliárd forintot fordítottunk. Míg a minőséget és utasélményt alátámasztó elismerések azt mutatják, hogy a repülőtéri közösség szívügyének tekinti Magyarország kapujának fejlesztését, addig a szakmai díjak és minősítések a BUD-csoport munkavállalóinak, valamint a repülőtéri közösség tagjainak magasszintű és sokrétű szaktudását igazolják vissza” – emelte ki Kam Jandu, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: „Büszkeséggel tölt el, hogy ilyen csapatban dolgozhatok, és bízom benne, hogy a további fejlesztések révén a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér hosszútávon is bebiztosítja helyét Európa legjobb légikikötői között.”

Forrás: https://www.bud.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
2024-06-03 13:23:02
Fonalka Marcell őrmester az Acélkocka Alap Altiszti Tanfolyam elvégzésének köszönhetően tölti mindennapjait a Gripen-hangárban, feladata a Magyar Honvédség vadászgépeinek szerelése és javítása. Miért ezt az utat választotta?
2024-05-30 10:31:59
„Köszönöm az elmúlt öt-hat esztendőben végzett munkáját mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt az emlékművet itt a bekötőút elején felállíthattuk” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, május 29-én, a 8-as számú főút és a szentkirályszabadjai repülőtérre vezető út találkozásánál felállított Mi-24 harci helikopter-emlékmű avatóünnepségén.
2024-05-28 10:47:33
A hadműveleti képességek fenntartása, továbbfejlesztése érdekében a Magyar Légierő számára kiemelt jelentőségű NATO egységbe integrálva, nagy kötelékben gyakorlatozni. Rövid beszámoló az idei Lion Effort gyakorlatról.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 14., 10:39
A kilencvenes évek elején az amerikai haditengerészet légiereje átalakulóban volt.
2024. 06. 11., 14:00
Számos munkaterület összehangolása szükséges ahhoz, hogy a bosznia-hercegovinai EUFOR Althea művelet magyarok katonák által biztosított MEDEVAC, azaz egészségügyi kiürítési képessége porszem nélküli gépezetként tudjon működni.
2024. 06. 10., 10:57
Légtérzár, menetrendi változások, biztonsági aggályok, csomagfeladás és a szakszervezetek sztrájkfenyegetése.
2024. 06. 04., 13:31
A pezsgő ballószögi kulturális életnek egyik kiemelkedő színfoltja volt a napokban befejeződött repülős rendezvény, melyet a ballószögi repülőtér fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartottak meg.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.