2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Következő üteméhez érkezett a repülőtéri gurulóutak felújítása

Következő üteméhez érkezett a repülőtéri gurulóutak felújítása
Budapest Airport  |  2021. 10. 25., 11:28
Következő üteméhez érkezett a repülőtéri gurulóutak felújítása

Bár a nyár véget ért, a szeptember sem szegte kedvét az utazni vágyóknak, hogy repülőre üljenek. Az ősz első hónapjában mért utasadatok is alátámasztják, hogy a szeptemberi kellemesen meleg napok kedvet csináltak egy-egy európai város meglátogatásához, és akár távolabbi desztinációkra való repüléshez is.

Szeptemberi eredmények: 600 000 feletti utasszám és továbbra is stabil cargo forgalom

Szeptemberben 639 051 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ami a tavalyi év azonos időszakához képest több, mint 625%-os növekedést jelent. Ha az idei eredményeket összehasonlítjuk a 2019-es rekordévvel, az látható, hogy az utasforgalom 42%-a máris visszatért. Éves összehasonlításban, utasforgalom tekintetében az ősz első hónapja a második legerősebb hónap volt 2021-ben, az augusztusi 702 524 fős utasforgalom után.

Szeptemberben a legnépszerűbb célállomások top ötös listáján négy európai nagyvárost is találunk: London, Tel Aviv, Amszterdam után Párizs és Frankfurt voltak a legkedveltebb úticélok.

A korábbi hónapokhoz hasonlóan továbbra is stabil és magas a kezelt áruk mennyisége a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A BUD Cargo City által kezelt havi légi áru volumene szeptemberben is 15 ezer tonna fölött teljesített, ami több mint 40%-kal magasabb a tavalyi év azonos időszakához képest. Ezzel az év első kilenc hónapjának árumennyisége átlépte a 133 000 tonnát. Fontos megjegyezni, hogy az árumennyiség növekedése közel sem járt ugyanekkora járatszám bővüléssel; míg a tonnában mért mennyiség átlag 35-40%kal haladja meg a tavalyi értékeket, a gépmozgásszám a meglévő kapacitások jobb kihasználtsága miatt csupán 7%-kal bővült.

Következő üteméhez érkezett a repülőtéri gurulóutak felújítása

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér gurulóútjainak májusban indult fejlesztése az eddigi legösszetettebb szakaszához érkezett, amelynek során a P1-P2 és Q gurulóutak korszerűsítése kezdődött el. Az építkezés ezen szakaszában a repülőtér üzemeltetője 635 m2-en, összesen 11 betontáblát cserél ki a burkolatban, valamint 138 méteren a burkolatba épített vízelvezető folyókák is megújulnak. Mindezek mellett lecserélik a gurulóúti padkákat és a hozzájuk tartozó szegélyfények alapépítményeit is, továbbá javítják a gurulóutak felületi hibáit, és megújulnak a burkolatok felfestései is.

A 2021-es év elején kezdődő felújítások ütemezésének megtervezésekor a Budapest Airport figyelembe vette az előre látható legnagyobb hazai eseményeket, mint például az UEFA labdarúgó Európa-bajnokság döntője vagy az Eucharisztikus Kongresszus és Ferenc pápa látogatása. Így ezekben az időszakokban szüneteltetni tudták a munkálatokat, hogy zavartalan lehessen a repülőtér működése, és az üzemeltető garantálhassa a maximális kapacitást, valamint a forgalom legjobb minőségben történő kiszolgálását.

A gurulóutak felújítása annak az infrastruktúra-fejlesztést és kapacitásnövelést célzó fejlesztéssorozatnak a folytatása, amely 2019-ben indult el a repülőtéren, és amely eddig csaknem 70 milliárd forint (200 millió euró) értékben valósult meg.

Társadalmi felelősségvállalási díjat nyert a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány

A közelmúltban két fenntarthatósággal és társadalmi felelősségvállalással foglalkozó szervezet is beválogatta a tavalyi év legjobb vállalati felelősségvállalási programjai közé a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítványt.

Október elején adták át a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) Fenntartható jövőért díjait. A szakmai zsűri a társadalmi felelősségvállalás kategóriában a Budapest Airport kezdeményezését, a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítványt díjazta, amely az értékelés szerint „humánus, példaértékű megoldás azokra az esetekre, amikor egy válság ideje alatt a munkáltató képtelen a munkatársak tovább foglalkoztatására”.

Az Effekt 2030 - A közösségi befektetések díja pályázaton az alapítvány a „példamutató munkáltató” kategóriában shortlist jelölést ért el, és ezzel az elmúlt év legjobb 22 vállalati felelősségvállalási programja közé került. A szervezet közönségszavazásán az alapítvány a 6. helyen végzett.

A Budapest Airport a járványhelyzet kezdete óta kiemelten fontosnak tartja, hogy a BUD csoport munkavállalóinak egészsége és anyagi biztonsága fennmaradjon. 2020 április elején a vállalat egy alapítvány felállításáról döntött, hogy a nehéz helyzetbe került kollégákat támogatni tudja. Ezt a kezdeményezést a vezetőség átlagban egy havi fizetésének felajánlásával indította útjára, majd a Budapest Airport részvényesei úgy döntöttek, a már befolyt összeg megduplázásával támogatják a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány tevékenységét.

Az alapítvány célja azóta is azon jelenlegi vagy volt munkavállalók támogatása, akiknek a koronavírus-járvány okozta válság miatt veszélybe került a fizikai vagy mentális egészsége, szociális biztonsága. Az alapítvány az elmúlt évben számos olyan munkavállalót támogatott, akiknek a járvány következtében megszűnt a repülőtéren a munkahelye, egészségügyi vagy megélhetési problémái adódtak. A támogatás a legtöbb esetben havi, rendszeres készpénztámogatást jelentett, amelyet a támogatottak elsősorban élelmiszerre, rezsiköltségek fedezetére, egészségügyi költségekre vagy gyermekük iskoláztatására fordítottak.

Forrás: https://www.bud.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 08., 13:34
2023. október 6-án a Saab - mielőtt átadná a Svéd Fegyveres Erők részére - leszállította az FMV-nek (Svéd Védelmi Beszerzési Hivatal) üzemeltetési tesztelésre az első sorozatgyártású Gripen E típusú harci repülőgépet.
2023. 11. 02., 14:26
Az AIR DEFENDER 2023 nemzetközi NATO hadgyakorlaton a résztvevő 25 nemzet 250 repülőgépe és helikoptere között ott voltak a kecskeméti Gripenek és a Puma harcászati repülő század tagjai is. A magyar kontingens parancsnokával, Molnár Tibor őrnaggyal az Aranysas magazin idézte fel a két hét eseményeit.
2023-11-14 11:04:00
A Hévíz-Balaton Repülőtéren a vadászgépek fogadása, felvezetése, végezetül pedig éjszakai letároláshoz történő felkészítése olyan gördülékenyen zajlott, mintha csak a kecskeméti katonai bázisukon járnánk.
2023-11-13 14:56:44
Idén Magyarország töltötte be a NATO Air Battle Decisive Munitions (ABDM) kezdeményezés elnöki pozícióját. A szervezet nagyszabású őszi ülésén – hazánk mellett – tizenöt NATO tagország képviselői vettek részt Budapesten, október 23–27. között.
2023-11-13 11:49:38
2003. november 13-án délelőtt 11 órakor ismét megtörtént a megszokhatatlan, egy repülőgép eltűnt a lokátorok képernyőjéről és nem válaszolt semmilyen frekvencián. Azonnal felszállt a kutató-mentő helikopter a két egykori kollégiumi szobatárs keresésére.
2023-11-07 13:15:18
Újabb két H225M típusú, közepes, többcélú szállító helikopter érkezett a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandárhoz az Airbus Helicopters dél-franciaországi Marignane városban található gyártóközpontjából, november 6-án.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 11. 29., 16:35
Megérkezett az új kedvenc a JETfly Webáruházba! Kiváló minőségű softshell dzseki military zöld színben! A termék megrendelhető női és férfi változatban, önmagában vagy felvarrókhoz tépőzárakkal előkészítve!
2023. 11. 22., 15:13
A nemzeti ellenállóképesség erősítése és Magyarország védelme érdekében különleges közös szolgálat kezdődött idén ősszel Veszprémben, ahol november első napjai óta a polgári életben már több évtizeden át bizonyított szakemberek tartalékos katonaként készülnek fel katonai légiforgalmi irányítói feladatokra az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központban (MH LMVIK).
2023. 11. 20., 12:12
Szudán a déli országrész 2011-es kiválásáig és Dél-Szudán néven független állammá alakulásáig Afrika legnagyobb területű országa volt, most „csak” a harmadik.
2023. 11. 20., 12:05
A Magyar Honvédség legújabb haditechnikai eszközei mellett többek között harcászati, illetve tűzszerész bemutatóval várja az érdeklődőket nyílt napján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara, december 1-jén.

  Legfrissebbek most

Amikor a repülés szeretetéhez nagysebességű konstrukció párosul, az eredmény igazán lenyűgöző lehet. Ez teljesen igaz a Squadron Foundation szervezetre, amely hosszú évek óta azon dolgozik, hogy üzemképes Lim-2-es repülőgépet varázsoljanak a lengyel égboltra.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!