2024. 06. 19. szerda
Gyárfás
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Következő üteméhez érkezett a repülőtéri gurulóutak felújítása

Következő üteméhez érkezett a repülőtéri gurulóutak felújítása
Budapest Airport  |  2021. 10. 25., 11:28
Következő üteméhez érkezett a repülőtéri gurulóutak felújítása

Bár a nyár véget ért, a szeptember sem szegte kedvét az utazni vágyóknak, hogy repülőre üljenek. Az ősz első hónapjában mért utasadatok is alátámasztják, hogy a szeptemberi kellemesen meleg napok kedvet csináltak egy-egy európai város meglátogatásához, és akár távolabbi desztinációkra való repüléshez is.

Szeptemberi eredmények: 600 000 feletti utasszám és továbbra is stabil cargo forgalom

Szeptemberben 639 051 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ami a tavalyi év azonos időszakához képest több, mint 625%-os növekedést jelent. Ha az idei eredményeket összehasonlítjuk a 2019-es rekordévvel, az látható, hogy az utasforgalom 42%-a máris visszatért. Éves összehasonlításban, utasforgalom tekintetében az ősz első hónapja a második legerősebb hónap volt 2021-ben, az augusztusi 702 524 fős utasforgalom után.

Szeptemberben a legnépszerűbb célállomások top ötös listáján négy európai nagyvárost is találunk: London, Tel Aviv, Amszterdam után Párizs és Frankfurt voltak a legkedveltebb úticélok.

A korábbi hónapokhoz hasonlóan továbbra is stabil és magas a kezelt áruk mennyisége a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A BUD Cargo City által kezelt havi légi áru volumene szeptemberben is 15 ezer tonna fölött teljesített, ami több mint 40%-kal magasabb a tavalyi év azonos időszakához képest. Ezzel az év első kilenc hónapjának árumennyisége átlépte a 133 000 tonnát. Fontos megjegyezni, hogy az árumennyiség növekedése közel sem járt ugyanekkora járatszám bővüléssel; míg a tonnában mért mennyiség átlag 35-40%kal haladja meg a tavalyi értékeket, a gépmozgásszám a meglévő kapacitások jobb kihasználtsága miatt csupán 7%-kal bővült.

Következő üteméhez érkezett a repülőtéri gurulóutak felújítása

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér gurulóútjainak májusban indult fejlesztése az eddigi legösszetettebb szakaszához érkezett, amelynek során a P1-P2 és Q gurulóutak korszerűsítése kezdődött el. Az építkezés ezen szakaszában a repülőtér üzemeltetője 635 m2-en, összesen 11 betontáblát cserél ki a burkolatban, valamint 138 méteren a burkolatba épített vízelvezető folyókák is megújulnak. Mindezek mellett lecserélik a gurulóúti padkákat és a hozzájuk tartozó szegélyfények alapépítményeit is, továbbá javítják a gurulóutak felületi hibáit, és megújulnak a burkolatok felfestései is.

A 2021-es év elején kezdődő felújítások ütemezésének megtervezésekor a Budapest Airport figyelembe vette az előre látható legnagyobb hazai eseményeket, mint például az UEFA labdarúgó Európa-bajnokság döntője vagy az Eucharisztikus Kongresszus és Ferenc pápa látogatása. Így ezekben az időszakokban szüneteltetni tudták a munkálatokat, hogy zavartalan lehessen a repülőtér működése, és az üzemeltető garantálhassa a maximális kapacitást, valamint a forgalom legjobb minőségben történő kiszolgálását.

A gurulóutak felújítása annak az infrastruktúra-fejlesztést és kapacitásnövelést célzó fejlesztéssorozatnak a folytatása, amely 2019-ben indult el a repülőtéren, és amely eddig csaknem 70 milliárd forint (200 millió euró) értékben valósult meg.

Társadalmi felelősségvállalási díjat nyert a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány

A közelmúltban két fenntarthatósággal és társadalmi felelősségvállalással foglalkozó szervezet is beválogatta a tavalyi év legjobb vállalati felelősségvállalási programjai közé a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítványt.

Október elején adták át a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) Fenntartható jövőért díjait. A szakmai zsűri a társadalmi felelősségvállalás kategóriában a Budapest Airport kezdeményezését, a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítványt díjazta, amely az értékelés szerint „humánus, példaértékű megoldás azokra az esetekre, amikor egy válság ideje alatt a munkáltató képtelen a munkatársak tovább foglalkoztatására”.

Az Effekt 2030 - A közösségi befektetések díja pályázaton az alapítvány a „példamutató munkáltató” kategóriában shortlist jelölést ért el, és ezzel az elmúlt év legjobb 22 vállalati felelősségvállalási programja közé került. A szervezet közönségszavazásán az alapítvány a 6. helyen végzett.

A Budapest Airport a járványhelyzet kezdete óta kiemelten fontosnak tartja, hogy a BUD csoport munkavállalóinak egészsége és anyagi biztonsága fennmaradjon. 2020 április elején a vállalat egy alapítvány felállításáról döntött, hogy a nehéz helyzetbe került kollégákat támogatni tudja. Ezt a kezdeményezést a vezetőség átlagban egy havi fizetésének felajánlásával indította útjára, majd a Budapest Airport részvényesei úgy döntöttek, a már befolyt összeg megduplázásával támogatják a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány tevékenységét.

Az alapítvány célja azóta is azon jelenlegi vagy volt munkavállalók támogatása, akiknek a koronavírus-járvány okozta válság miatt veszélybe került a fizikai vagy mentális egészsége, szociális biztonsága. Az alapítvány az elmúlt évben számos olyan munkavállalót támogatott, akiknek a járvány következtében megszűnt a repülőtéren a munkahelye, egészségügyi vagy megélhetési problémái adódtak. A támogatás a legtöbb esetben havi, rendszeres készpénztámogatást jelentett, amelyet a támogatottak elsősorban élelmiszerre, rezsiköltségek fedezetére, egészségügyi költségekre vagy gyermekük iskoláztatására fordítottak.

Forrás: https://www.bud.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
2024-06-03 13:23:02
Fonalka Marcell őrmester az Acélkocka Alap Altiszti Tanfolyam elvégzésének köszönhetően tölti mindennapjait a Gripen-hangárban, feladata a Magyar Honvédség vadászgépeinek szerelése és javítása. Miért ezt az utat választotta?
2024-05-30 10:31:59
„Köszönöm az elmúlt öt-hat esztendőben végzett munkáját mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt az emlékművet itt a bekötőút elején felállíthattuk” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, május 29-én, a 8-as számú főút és a szentkirályszabadjai repülőtérre vezető út találkozásánál felállított Mi-24 harci helikopter-emlékmű avatóünnepségén.
2024-05-28 10:47:33
A hadműveleti képességek fenntartása, továbbfejlesztése érdekében a Magyar Légierő számára kiemelt jelentőségű NATO egységbe integrálva, nagy kötelékben gyakorlatozni. Rövid beszámoló az idei Lion Effort gyakorlatról.
2024-05-27 12:14:23
2018 után újra hazánk ad otthont a Nemzetközi Katonai Sporttanács által szervezett 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokságnak – jelentette be dr. Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár dandárparancsnoka a Szolnok-Szandaszőlős Sportrepülőtéren tartott sajtótájékoztatón, május 24-én, pénteken.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 18., 10:01
Cserényi Gyula egykori iskolájában, a kecskeméti Arany János Általános Iskolában tartott előadást hétfőn. A tartalékos kutatóűrhajós a kiképzéséről és a HUNOR-program küldetéséről beszélt a kíváncsi diákoknak.
2024. 06. 17., 11:52
Az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kiképzési repüléseket végez június 17-20. 17:00-0:00 óra között.
2024. 06. 14., 10:39
A kilencvenes évek elején az amerikai haditengerészet légiereje átalakulóban volt.
2024. 06. 11., 14:00
Számos munkaterület összehangolása szükséges ahhoz, hogy a bosznia-hercegovinai EUFOR Althea művelet magyarok katonák által biztosított MEDEVAC, azaz egészségügyi kiürítési képessége porszem nélküli gépezetként tudjon működni.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.