2024. 04. 21.
Konrád
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elindult az AirBridgeCargo Moszkva-Budapest járata

Elindult az AirBridgeCargo Moszkva-Budapest járata
JETfly  |  2018. 06. 28., 14:56
Elindult az AirBridgeCargo Moszkva-Budapest járata

Az Európa és Ázsia közötti áruforgalom növekedésére tekintettel, heti két budapesti járatának elindításával a világ egyik vezető nemzetközi teherszállítója, az AirBridgeCargo új célállomások elérését teszi lehetővé európai ügyfelei számára. Az AirBridgeCargo által kiszolgált desztinációk száma a Boeing 747 teherszállító repülőgépekkel indított új szolgáltatás révén 11-re emelkedik.

Az egyenként 139 tonnás kapacitással üzemelő keddi és szombati járatok Budapest, valamint Közép- és Kelet-Európa teljes teherszállítási vonzáskörzetét lefedik, és biztosítják az összes szállítandó árutípushoz szükséges speciális szakértelmet.

„Budapesti menetrend szerinti járataink megindításával ismét bizonyítjuk ügyfeleink iránti elkötelezettségünket. Célunk az, hogy hálózatunkat a meglévő szolgáltatási portfóliók felülvizsgálatával a piaci elvárásokhoz igazítsuk. A budapesti repülőtér gyors ütemben bővül, létesítményeinek, infrastruktúrájának és megoldásainak továbbfejlesztését a teherszállító légitársaságok számára határozottan kedvező stratégia alapján végzi. Előnyös központi elhelyezkedése révén az európai kontinensen a budapesti repülőtér tökéletes helyszín az Ázsia és Európa között üzemelő teherszállító légitársaságok számára. Ráadásul az európai fogyasztók internetes vásárlás iránti keresletének növekedésével az elektronikus kereskedelmi forgalom bővülésére számítunk,” hangsúlyozta Szergej Lazarev, az AirBridgeCargo igazgatója.

„A Budapest Airport nevében büszkeséggel és örömmel üdvözöljük az AirBridgeCargo Airlines új áruszállító járatát, hiszen az ABC a világ vezető légifuvarozói között az egyik leggyorsabban fejlődő vállalat.” - jelentette ki Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: „Az ABC több mint 30 desztinációból álló nemzetközi hálózata lehetővé teszi a Magyarországon működő elektronikai, járműipari, gyógyszerészeti és más csúcsminőségű termékeket gyártó cégek számára, hogy áruik Moszkván keresztül a világ minden részén eljuthassanak az ügyfelekhez. Jövő év nyarától pedig budapesti áruszállító partnereink, köztük az AirBridgeCargo munkatársai is birtokba vehetik a most épülő, mintegy 20 ezer négyzetméteres, új raktár- és irodaterületből álló Cargo City nevű repülőtéri létesítményünket.”

A Budapest Airport és az AirBridgeCargo Airlines járatindító rendezvénnyel tette emlékezetessé a Boeing 747 teherszállító repülőgép leszállását a vendégek, köztük a magyar kormány, a helyi áruszállítási közösség és a szakmédia képviselői számára. Az összes vendég élőben láthatta a kirakodást, majd nagyszerű kapcsolatépítési lehetőségeket kínáló ünnepi vacsorán látták őket vendégül. 

A járatnyitó ünnepségen, Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium politikai államtitkára egyebek mellett méltatta a budapesti repülőtér szerepét Magyarország légiközlekedési kapcsolatainak fejlesztésében, és elismeréssel szólt arról, hogy az orosz teherszállító légitársaság Budapestet választotta közép-kelet európai terjeszkedésének központjául. Az államtitkár rámutatott, hogy a logisztika, a közlekedés és a szállítmányozás a magyar gazdaság azon ágazatai közé tartozik, amelyek az ország földrajzi elhelyezkedése miatt lettek sikeresek.

Az AirBridgeCargo folyamatosan fejleszti nemzetközi járathálózatát, ügyfelei elvárásait szem előtt tartva a legújabb informatikai technológiákon alapuló értéknövelt szolgáltatásokat nyújt számukra minden árufajta, köztük a gyógyszeripari, túlméretes, nehéz, romlandó áruk és élőállatok szállításában. A társaság jelenleg több mint heti 60 Európából induló járatot üzemeltet, ennek köszönhetően bővíti az export forgalmat, és a lehető leghatékonyabb módon köti össze ügyfeleit a világ többi részével.

Forrás: BUD

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 28., 14:43
Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Dánia - az F-35-ösök érkezésével - folyamatosan vonja ki a hadrendből F-16-os vadászbombázóit, melyek értékesítését már korábban meghirdették. A lehetséges vásárló kilétét a napokban hozták nyilvánosságra.
2024. 03. 27., 16:19
20 évvel ezelőtt, 2004. március 16-án érkezett meg Olaszországba két F-104 Starfighter kíséretében az első Eurofighter Typhoon. A jeles évforduló alkalmából nem maradhatott el egy jubileumi festésű példány bemutatása sem.
2024-04-15 10:57:43
Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.
2024-04-11 09:56:47
2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 04. 18., 14:17
A nemzeti fegyverzeti igazgató azt is elmondta, a KC–390-es Millennium első példánya egy többhetes tesztelési, validációs időszakra érkezett Magyarországra, a két megrendelt gép jövőre már Kecskeméten szolgál.
2024. 04. 17., 12:19
Életek múlhatnak a helikopter-karbantartó munkáján.
2024. 04. 15., 14:35
A Magyar Honvédség légi kutató-mentő szolgálata - H145M típusú helikopterrel - is részt vett egy, Martonvásár környékén eltűnt kisrepülőgép keresésében, április 13-án, szombaton.
2024. 04. 11., 13:55
Az idei évben is az EUFOR Althea művelet parancsnoki teendőit ellátó nemzet, vagyis 2024-ben Magyarország biztosítja a bosznia-hercegovinai békemisszió MEDEVAC (Medical Evacuation), azaz egészségügyi kiürítési képességét.

  Legfrissebbek most

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most