2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Díjeső Poznanban: kétszeres CEESAR-díjas a Budapest Airport

Díjeső Poznanban: kétszeres CEESAR-díjas a Budapest Airport
Budapest Airport  |  2019. 03. 25., 15:57
Díjeső Poznanban: kétszeres CEESAR-díjas a Budapest Airport

A Budapest Airport 2018-as teljesítménye alapján két rangos kitüntetést is átvehetett a múlt héten Poznanban, a Kelet-Közép Európai repülőtereket és légitársaságokat elismerő CEESAR-díj átadóján.

Az elismerést az utasok visszajelzése alapján ítélik oda, a budapesti repülőtér üzemeltetője pedig az elmúlt időszakban mutatott dinamikus fejlődésért, és figyelemreméltó repülőtér bővítésért kapta meg az elismerést.

Két rangos kitüntetéssel térhetett haza Lengyelországból, a CEESAR-díj átadójáról a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. A fővárosi repülőtér dinamikus fejlesztéséért, illetve jelentős bővítéséért járó elismerést Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője vette át. A LOT lengyel légitársaság az év útvonaláért járó díjat vihette haza, amelyben Magyarországnak és a budapesti légikikötőnek is ugyancsak nagy szerepe volt: ezt az utasok a tavaly elindított Budapest-New York járatért ítéltek oda.

A kelet-közép európai repülőterek és légitársaságok számára odaítélt CEESAR-díjat a Budapest Airport 60 hónapnyi folyamatos utasszám-növekedést követően kapta meg. Magyarország a fővárosi repülőtér révén ezúttal olyan államokat előzött meg a sorban, mint Bulgária, Horvátország, Csehország, Montenegró, Lengyelország, Románia és Szlovénia.

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője elmondta: „Az elmúlt öt év a növekedés és a fejlesztések időszaka volt a Budapest Airport életében. Az ilyen nagyléptékű fejlődés természetesen kihívásokkal jár, amelyek közül utasaink elégedettsége az egyik legfontosabb számunkra – épp ezért, az ő visszajelzésük alapján odaítélt díj az egyik legértékesebb elismerés a számunkra. Továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy az előttünk álló fejlesztések időszakában is a lehető legmagasabb színvonalú utasélményt biztosítsuk a számukra.”

A CEESAR-díj egyúttal a BUD2020 névre keresztelt repülőtér-fejlesztési program elismerése is. Az ötéves program részeként a tavalyi évben megnyílt a 2. Terminál befogadóképességét mintegy 10 000 négyzetméterrel megnövelő B oldali utasmóló, valamint bővült az utasfelvétel területe is. A biztonsági ellenőrzés fejlesztésének részeként az jelenleg is bővíti az utasbiztonsági sorok számát a Budapest Airport. Jelentősen bővültek a parkolók az utóbbi években (további 2500 férőhelyes parkolóház építését tervezi a repülőtér), valamint az utasszolgáltatások körét kiegészítő VIP-lounge is megnyitotta kapuit. Emellett folyamatosan bővült és fejlődött a repülőtéri vendéglátóhelyek kínálata.

Forrás: BUD

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 20., 14:59
Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.
2023. 09. 19., 15:09
A bolgár védelmi minisztérium 9,55 millió euró értékű szerződést írt alá a lengyel Wojskowe Zaklady Lotnicze Nr. 2-vel (2. számú Légijármű Javító Üzem). Az augusztus 11-én bejelentett megállapodás a Bolgár Légierő MiG-29-es vadászgépeinek hat hajtóműve javítására vonatkozik.
2023. 09. 14., 15:57
2023. szeptember 14-én terjedt el a repülős oldalakon az a Franciaországban készült fotó, melyen az első horvát részre leszállítandó Dassault Rafale vadászbombázó látható.
2023-09-18 14:15:39
Az MH 47. Bázisrepülőtér alkalmazottjai, illetve a dolgozók családtagjai és barátai számára tartottak színes programokkal tarkított családi napot a pápai katonai repülőtéren, szeptember 16-án, szombaton.
2023-09-13 11:37:36
1995. szeptember 13-án este összeütközött a levegőben a Magyar Légierő két gépe. A 16-os oldalszámú Szu-22-es hajtóműve az ütközés következtében leállt, az újraindítása sikertelen volt. A gép Kapoly közelében lezuhant, Katona István őrnagy sikeresen katapultált. A másik gép a 14-es oldalszámú MiG-23UB volt, amelynek az ütközéskor súlyosan megsérült a függőleges vezérsíkja, így a gép oldalkormánya is. A fedélzeten az első ülésben Katovics Balázs százados, hátul Mizsei Mihály százados foglalt helyet. A sérült géppel visszafordultak Pápára, de a leszállóirányra történő fordulás után instabillá vált a gép és lezuhant. A becsapódást nem élték túl a pilóták…
2023-09-11 12:26:04
Induló és érkező helikopterek váltották egymást a Mátra légterében, ahol egyhetes légi kutató-mentő felkészítését hajtotta végre a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár. A szeptember 4–8. között megrendezett Air Wolf Hunting gyakorlaton egymást érték a különböző – komoly kihívást jelentő – feladatok.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 10. 03., 12:10
A 175 éves Magyar Honvédség évfordulója előtt tisztelegtek azok az ejtőernyősök, akik szeptember végén 175 ugráson vettek részt Szolnokon, a szandai réten.
2023. 10. 02., 10:51
2013. szeptember 7-én szerencsétlenül járt az afgán légierő egyik MD 530F helikoptere. A súlyos sérülést szenvedett kétfős személyzet mentését amerikai erők hajtották végre, és a műveletet magyar helikopteresek biztosították a levegőből.
2023. 09. 28., 09:34
Dr. Marjan Cencen budapesti szlovén nagykövet tett látogatást az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál Szolnokon, hogy személyesen is köszönetet mondjon a Szlovéniát ért, egyik legnagyobb természeti katasztrófa során kapott magyar segítségnyújtásért.
2023. 09. 27., 10:50
A HadERŐ című műsor újabb epizódjában kicsit közelebbről is megismerkedhetünk az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál települő Dassault Falcon 7X típussal.

  Legfrissebbek most

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.