2024. 04. 16. kedd
Csongor
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Budapest Airport - Felfelé ível az utazási kedv

Budapest Airport - Felfelé ível az utazási kedv
Budapest Airport  |  2020. 07. 10., 15:34
Budapest Airport - Felfelé ível az utazási kedv

Rekordszámú, több mint 17 ezer fő töltötte ki a Budapest Airport június folyamán végzett felmérését, amelyből kiderült: a kitöltők 81%-a tervez repülős utazást, 67%-a pedig még az idei évben repülne Budapestről külföldre.

Változnak a Magyarországra történő belépés szabályai

A ki-és beutazással kapcsolatos tudnivalók itt érhetők el: Link

Felfelé ível az utazási kedv

Rekordszámú, több mint 17 ezer fő töltötte ki a Budapest Airport június folyamán végzett felmérését, amelyből kiderült: a kitöltők 81%-a tervez repülős utazást, 67%-a pedig még az idei évben repülne Budapestről külföldre. A kitöltők számára a három legfontosabb szempont a repülőjegy ára (ezt a kitöltők 30%-a jelölte meg első helyen), a biztonságos repülőtéri környezet és a megfelelő biztonsági óvintézkedések bevezetése a fedélzeten. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a koronavírussal kapcsolatos egészségügyi intézkedések bevezetése terén rendre az élen járt; a nemzetközi ajánlásokkal összhangban minden lehetséges intézkedéssel biztosítja a repülőtéren tartózkodók védelmét, és szeretettel várja az utasokat 2020-ban is!

84 781 fő utazott júniusban repülővel Budapestről

Utas- és cargo forgalom

Egyre több országban újraindult a légiközlekedés, így egyre több légitársaság jelenti be Budapestről és Budapestre újra induló, vagy épp teljesen új desztinációra közlekedő járatait is. Az elmúlt hetekben a Wizz Air négy (Abu Dzabi, Menorca, Mykonos és Santorini), a LOT pedig két (Dubrovnik és Várna) új úticélba is elindította légi járatait. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője minden lehetséges intézkedéssel garantálja a biztonságos repülőtéri környezetet az utasok és a személyzet számára.

A koronavírus-járvány az áprilisi utasforgalmat befolyásolta a legerőteljesebben; ekkor az utasszám a 10 ezer főt sem érte el. Júniusra viszont folytatódott a májusban megkezdődött lassú növekedés. A Budapest Airport a nyár első hónapjában 84 781 induló és érkező utast kezelt, ami csaknem négyszerese a májusban tapasztalt utasforgalomnak, ugyanakkor a tavaly júniusi 1 476 257 utashoz képest ez 94,3%-os visszaesést jelent.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2020 júniusában 9 980 tonna légiárut kezelt.

Gyorsabb közúti közlekedés a repülőtérre: elkészült az új turbókörforgalom

Hétfőn elkészült, és ezt követően már át is adták a közúti forgalomnak a 4-es számú főúton épült, a Liszt Ferenc Repülőtér 2. Terminálja felé vezető körforgalmat. A kétsávos turbókörforgalomnak köszönhetően biztonságosabbá és gyorsabbá válik a repülőtér közúti megközelítése. A körforgalmat úgy alakították ki, hogy a 2. Terminál jövőben növekvő utasforgalmát, illetve a Cargo City felé lekanyarodó teherforgalmat egyaránt hatékonyan ki tudja szolgálni.

A körforgalom építése összesen 1 milliárd forintba (3 011 767 euróba) került, amelynek 85%-át utólagos támogatással téríti meg az Európai Unió, egy átfogó, földi oldali repülőtér-fejlesztési projekt támogatáscsomagjának részeként.

Dedikált út a Cargo City felé

Az új körforgalom egy dedikált cargo úttal is kiegészült, amely közvetlenül a Cargo City-hez vezet, megkönnyítve ezzel elsősorban a kamionos teheráruszállítást. A cargo út további nagy előnye, hogy külön választja az utas- és áruforgalmat; így mindkettő biztonságosan, hatékonyabban valósulhat meg.

A Cargo City-hez vezető új bekötőúttal a BUD Cargo a légiáru-infrastruktúra egy fontos új elemét adta át a cargo közösségnek. A légi áruszállítási folyamat hatékonysága jelentős mértékben függ a repülőtér közúti megközelítésétől, a BUD Cargo City-hez vezető új bekötőút pedig mostantól gyorsabb megközelítést és szállítást tesz lehetővé.

Megújult repülőtér

2A Terminál check-in csarnok

A Budapest Airport az alacsonyabb utasforgalmi időszakot egy sor olyan fejlesztésre fordította, amelyek kivitelezése normál utasforgalom mellett nehézségbe ütközött volna. Ilyen a 2A Terminál utasfelvételi csarnokában a padlóburkolat cseréje is, amelyet idén tavasszal kezdett meg az üzemeltető. Július elejére el is készült az első ütem, így mostantól ismét mindkét terminálon elvégezhető az utasbiztonsági ellenőrzés, és a 2A oldali utasfelvételi (check-in) pultok egy része is újra üzemel.

Megújult a terminál előtti terület

A Budapest Airport munkavállalóinak közreműködésével megújult a repülőtér előtti, parkolásra, illetve ki-és beszállásra szolgáló területe. A BUD csoport munkatársai összetartó közösséget alkotnak, így az utasforgalom csökkenése miatt átmenetileg kevesebb feladatot végző kollégák vállalták, hogy a festési és karbantartási munkákat ellátó munkatársaik segítségére sietnek. 10 védelmi ellenőr kolléga közreműködésével valósult meg a 2. Terminál előtti terület festése. A védelmi ellenőrök alapesetben, normál utasforgalom mellett az utasok biztonsági ellenőrzését végzik, jelen helyzetben azonban olyan karbantartási munkálatokban is segédkeztek, amelyek nem igényelnek speciális szakképzettséget. Ilyen projekt volt például a terminálok előtti terület korlátjainak festése is. Ezúton is köszönjük a munkájukat, amelynek végeztével megszépült környezetben várhatjuk vissza utasainkat!

Forrás: https://www.bud.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 28., 14:43
Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Dánia - az F-35-ösök érkezésével - folyamatosan vonja ki a hadrendből F-16-os vadászbombázóit, melyek értékesítését már korábban meghirdették. A lehetséges vásárló kilétét a napokban hozták nyilvánosságra.
2024. 03. 27., 16:19
20 évvel ezelőtt, 2004. március 16-án érkezett meg Olaszországba két F-104 Starfighter kíséretében az első Eurofighter Typhoon. A jeles évforduló alkalmából nem maradhatott el egy jubileumi festésű példány bemutatása sem.
2024-04-11 09:56:47
2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024-04-02 16:15:36
A Magyar Honvédség nyolcadik alkalommal szervezi meg az idei év nyári iskolai szünetében a 12-18 éves korosztálynak szóló honvédelmi táborokat, amelyekre április 2-től lehet jelentkezni a honvedelmitabor.hu hivatalos honlapon.
2024-03-21 13:58:05
Modern helikopterek váltják a régi eszközöket a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatában – jelentette be a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette: a napokban a régi típusú Mi-17-es helikoptereket a modern H145M forgószárnyasok váltották fel.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 04. 15., 14:35
A Magyar Honvédség légi kutató-mentő szolgálata - H145M típusú helikopterrel - is részt vett egy, Martonvásár környékén eltűnt kisrepülőgép keresésében, április 13-án, szombaton.
2024. 04. 11., 13:55
Az idei évben is az EUFOR Althea művelet parancsnoki teendőit ellátó nemzet, vagyis 2024-ben Magyarország biztosítja a bosznia-hercegovinai békemisszió MEDEVAC (Medical Evacuation), azaz egészségügyi kiürítési képességét.
2024. 04. 10., 09:29
A repülés iránt az átlagosnál jobban érdeklődő utasok és a repülőgépfotósok kedvencei közé tartoznak azok a gépek, amelyek egy légitársaság vállalati arculatától és szabvány festésmintájától eltérő színekben repülnek.
2024. 04. 08., 12:46
Szombat hajnalban a bosznia-hercegovinai Biztonsági Minisztérium két eltűnt turista megtalálásában kérte az EUFOR nemzetközi misszió segítségét.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”