2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

1060 versenyző állt rajthoz a repülőtér jótékonysági futóversenyén

1060 versenyző állt rajthoz a repülőtér jótékonysági futóversenyén
Budapest Airport  |  2023. 09. 05., 11:47
1060 versenyző állt rajthoz a repülőtér jótékonysági futóversenyén

Szeptember 2-án, szombaton rendezték meg a Budapest Airport jótékonysági futóversenyét, a Runway Runt, amelyen idén 1060 futó állt rajthoz. Az immár tizenegy éves sportesemény a tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét a lemenő nap fényénél zajlott, és a hagyományokhoz híven idén is nemes célt szolgált; a Budapest Airport a nevezési díjakból befolyt teljes összeget a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolását segítő SUHANJ! Alapítvány, valamint a beteg gyermekek gyógyulását támogató Ments Életet Közhasznú Alapítvány támogatására fordítja.

Alapos bemelegítést követően az első versenyzők 17:00 órakor vághattak neki a választott távnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lezárt I. futópályáján. Az egyedi helyszínt idén egy különleges vendég is gazdagította: a futók a Légiközlekedési Kulturális Központ (LKK) kezelésében álló, korábban a Malév flottájában repülő Tu-154-es mellett elhaladva teljesíthették a távot. Az ikonikus légijármű szeptember 5-én - az LKK gondozásának köszönhetően immár régi pompájában - ünnepli 50. születésnapját.

A Runway Run hagyományosan a légiközlekedési iparág összefogását jelképező jótékonysági rendezvény, de évről évre közösségi média játék útján – nevezési díj fejében – civilek is képviseltetik magukat. Az idei versenyen regisztrált magas létszám jól mutatja, hogy a repülőtér világa, a naplementében megrendezett futás páratlan hangulata és a jó cél milyen sokakat motivál a részvételre: összesen 1060 indulót regisztrálhattak a szervezők. A nagy létszámnak megfelelően idén még több, több mint 200 db hivatalos Runway Run póló talált gazdára, amelyek árából szintén teljes egészében a támogatott alapítványok részesülnek.

A 11. Runway Runon a felnőtt és gyerek távok, valamint a csapatok számára fenntartott mezőny mellett Örömfutás névre keresztelt kategóriát is indított a Budapest Airport, amelyben a 14 éves vagy annál fiatalabb gyerekek önállóan, vagy szülők kíséretében állhattak rajthoz.

Az egyes kategóriák leggyorsabb sportolói az eredményhirdetésen a Ments Életet Alapítvány kiemelt támogatóitól; Dr. Wladár Sándor, Darnyi Tamás és Risztov Éva olimpiai bajnok úszóktól, valamint Márton Richárd Európa-bajnok úszótól vehették át a díjakat.

Eredmények

 

Kategória

Leggyorsabb versenyző

Felnőtt női – 5 km

Gelencsér Gabriella (00:20:33)

Felnőtt férfi – 5 km

Csuka Balázs (00:17:30)

Felnőtt női – 10 km

Komjátiné Fekete Éva (00:44:22)

Felnőtt férfi – 10 km

Licsák Zoltán (00:35:58)

Látássérült

Fejes Nelli (01:04:11)

Kézi meghajtású kerékpáros

Schober László (00:25:38)

Futókocsi

Győri Gábor (00:46:09)

Leggyorsabb repülőtéri hatóság

Repülőtéri Rendőr Igazgatóság

Leggyorsabb légiközlekedési szolgáltató csapat

Airbus

Leggyorsabb repülőtéri kereskedelmi csapat

Magyar Pénzváltó Kft.

Leggyorsabb üzleti szolgáltatások csapat

Expeditive Futárszolgálat Kft.

Leggyorsabb logisztikai csapat

Ghibli Kft.

Leggyorsabb légitársasági csapat

Aer Lingus

 

Az Örömfutás célja a sportolás élményének elsajátítása és közös átélése, így ebben a kategóriában nyertest nem hirdettek.

A jótékony célra fordított támogatások összegéről a Budapest Airport a későbbiekben részletes tájékoztatást nyújt.

A 11. Runway Run támogató partnerei: Airbus, BONUS SCHILD Kft., Celebi Ground Handling Hungary Kft., Fercom Systems Kft., Ghibli Szállítmányozási Kft., Magyar Duty-Free Kft., Lufthansa Systems Hungária Kft., Lufthansa Technik Budapest Repülőgép Karbantartó és Nagyjavító Kft., Menzies Aviation Cargo (Hungary) Kft., Pomodorini Kft., SITA B.V. Magyarországi Fióktelepe, Smarteq AVS Kft., SSP Hungary Vendéglátó Kft., Z&Z Biztonságtechnika Kft.

Forrás: https://www.bud.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 07., 16:24
A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, 2023. szeptember 7-én 14 óra 44 perckor Balatonszéplak közelében, a parttól kb. 300 méterre – jelenleg tisztázatlan okból – a tó vizébe zuhant egy MD 500E típusú helikopter.
2023-09-18 14:15:39
Az MH 47. Bázisrepülőtér alkalmazottjai, illetve a dolgozók családtagjai és barátai számára tartottak színes programokkal tarkított családi napot a pápai katonai repülőtéren, szeptember 16-án, szombaton.
2023-09-13 11:37:36
1995. szeptember 13-án este összeütközött a levegőben a Magyar Légierő két gépe. A 16-os oldalszámú Szu-22-es hajtóműve az ütközés következtében leállt, az újraindítása sikertelen volt. A gép Kapoly közelében lezuhant, Katona István őrnagy sikeresen katapultált. A másik gép a 14-es oldalszámú MiG-23UB volt, amelynek az ütközéskor súlyosan megsérült a függőleges vezérsíkja, így a gép oldalkormánya is. A fedélzeten az első ülésben Katovics Balázs százados, hátul Mizsei Mihály százados foglalt helyet. A sérült géppel visszafordultak Pápára, de a leszállóirányra történő fordulás után instabillá vált a gép és lezuhant. A becsapódást nem élték túl a pilóták…
2023-09-11 12:26:04
Induló és érkező helikopterek váltották egymást a Mátra légterében, ahol egyhetes légi kutató-mentő felkészítését hajtotta végre a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár. A szeptember 4–8. között megrendezett Air Wolf Hunting gyakorlaton egymást érték a különböző – komoly kihívást jelentő – feladatok.
2023-09-04 14:31:35
A világ egyik legismertebb és legkedveltebb repülőnapjához idén nem volt kegyes az időjárás. Pénteken és szombaton is támadtak a zivatarfelhők - de a katonai repülés rajongóinak tízezrei szerencsére kitartottak. Volt miért: igazi csodák és veterán óriások egyaránt meglátogatták a rangos eseményt.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 09. 20., 12:04
Ismét magyar hajózó nyerte el az ostravai repülőnap közönségdíját. Idén Szentendrei Dávid százados Gripen demo programjával bizonyult a legjobbnak.
2023. 09. 20., 10:53
Alkatrészek gyártásával és karbantartásával bővíti tevékenységi körét a két német nagyvállalat, a Lufthansa csoport és a Rheinmetall.
2023. 09. 18., 10:17
A Bács-Kiskun vármegyei községben, Madarason tizenhat éve, 2007-ben egy kopjafa-emléktáblát állítottak a második világháborúban lezuhant repülőgép áldozatai számára. A 79 évvel ezelőtti tragédiára idén, szeptember 14-én szentmisével, beszédekkel, versekkel és koszorúzással emlékeztek.
2023. 09. 15., 11:17
A Magyar Honvédség Airbus A319-es szállító repülőgépével érkezett haza Törökországból az amerikai barlangkutató, Mark Dickey mentésében oroszlánrészt vállaló 29 fős magyar mentőcsapat, szeptember 15-én.

  Legfrissebbek most

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.