2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új parancsnok a repülődandár élén

Új parancsnok a repülődandár élén
honvedelem.hu  |  2023. 02. 16., 15:20

Ünnepélyes keretek között vette át a kecskeméti MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnoki beosztását Gróf Gergely alezredes február 15-én. A rendezvényen részt vett dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke is.

Közel tíz évig állt a kecskeméti alakulat élén Ugrik Csaba dandártábornok, aki február 15-én, ünnepélyes keretek között adta át beosztását Gróf Gergely alezredesnek, aki korábban a repülődandár repülőműveleti főnöke volt.

A rendezvényen dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke és dr. Koller József dandártábornok, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka méltatta a leköszönő parancsnok munkáját.

Ugrik Csaba dandártábornok elmondta: megtisztelő és felemelő érzés, egyben nagy felelősséggel járó feladat volt, hogy az alakulat parancsnoka lehetett. „Méltán lehetünk büszkék az elért eredményekre. Önök minden nap bizonyították és bizonyítják hivatástudatukat, szakmai tudásukat és elkötelezettségüket a haza és a honvédelem iránt. Köszönöm minden kollégámnak a kitűnő szakmai munkát, az elhivatottságot és a lojalitást, amivel támogatták vezetői munkámat” – fogalmazott a leköszönő parancsnok.

Gróf Gergely alezredes ünnepi beszédében kiemelte, a közösség ereje, a csapatmunka, a tettekben megnyilvánuló bajtársiasság és a szakmaiság teszi a parancsnokot jó és sikeres vezetővé, az alakulatot pedig szakmailag ismertté és elismertté. „A jövő kihívásaira együtt kell megoldást találnunk. Ahhoz, hogy ezeket a kihívásokat sikeresen magunk mögött tudjuk, arra van szükség, hogy együtt, egymást támogatva dolgozzunk, hittel, becsülettel, ahogy eddig is” – mondta.

Ugrik Csaba dandártábornok a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folytatja katonai pályafutását.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 11:22
Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.
2023. 03. 13., 13:56
Éves harcászati és taktikai szimulátor tréningen vesz részt az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kijelölt hajózó és felderítő állománya, valamint az MH Légi Műveleti és Vezetési Irányító Központ irányítói Svédországban.
2023. 03. 08., 16:16
Az Aero Vodochody elvégezte mind a 16 együléses L-159 ALCA nagyjavítását és az utolsó példányt is sikeresen átadták a Cseh Légierőnek. Az L-159-esek üzembentartását további nyolc évvel meghosszabbították és egyéb műszaki fejlesztésekre is sor került.
2023-03-21 13:09:04
Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.
2023-03-14 11:44:40
Június 1-től heti hétre növeli járatai számát Budapest és Dubaj között az Emirates. Emellett számos, a magyar utazók körében is népszerű útvonalon bővít a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, és újabb desztinációkon állnak forgalomba az A380-as óriásgépek.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 03. 27., 09:35
Idén júliusra készül el az első kettő, és ebben az évben összesen hat H225M érkezik a helikopterdandárhoz.
2023. 03. 22., 13:17
Különleges túranapot szervezett a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület (HATESZ) a 2023 Európa Kulturális Fővárosa Veszprém programsorozat keretében március 11-én.
2023. 03. 22., 10:03
A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő és legfenntarthatóbb légitársasága budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy újabb géppel bővül itthoni flottája.
2023. 03. 21., 14:34
Összesen 463 darab makettet láthattak az érdeklődők a XXXI. Országos Makett Kiállításon és Versenyen, Szolnokon, március 18-án.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.