2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 378 Ft   : 345 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új parancsnok a repülődandár élén

Új parancsnok a repülődandár élén
honvedelem.hu  |  2023. 02. 16., 15:20

Ünnepélyes keretek között vette át a kecskeméti MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnoki beosztását Gróf Gergely alezredes február 15-én. A rendezvényen részt vett dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke is.

Közel tíz évig állt a kecskeméti alakulat élén Ugrik Csaba dandártábornok, aki február 15-én, ünnepélyes keretek között adta át beosztását Gróf Gergely alezredesnek, aki korábban a repülődandár repülőműveleti főnöke volt.

A rendezvényen dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke és dr. Koller József dandártábornok, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka méltatta a leköszönő parancsnok munkáját.

Ugrik Csaba dandártábornok elmondta: megtisztelő és felemelő érzés, egyben nagy felelősséggel járó feladat volt, hogy az alakulat parancsnoka lehetett. „Méltán lehetünk büszkék az elért eredményekre. Önök minden nap bizonyították és bizonyítják hivatástudatukat, szakmai tudásukat és elkötelezettségüket a haza és a honvédelem iránt. Köszönöm minden kollégámnak a kitűnő szakmai munkát, az elhivatottságot és a lojalitást, amivel támogatták vezetői munkámat” – fogalmazott a leköszönő parancsnok.

Gróf Gergely alezredes ünnepi beszédében kiemelte, a közösség ereje, a csapatmunka, a tettekben megnyilvánuló bajtársiasság és a szakmaiság teszi a parancsnokot jó és sikeres vezetővé, az alakulatot pedig szakmailag ismertté és elismertté. „A jövő kihívásaira együtt kell megoldást találnunk. Ahhoz, hogy ezeket a kihívásokat sikeresen magunk mögött tudjuk, arra van szükség, hogy együtt, egymást támogatva dolgozzunk, hittel, becsülettel, ahogy eddig is” – mondta.

Ugrik Csaba dandártábornok a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folytatja katonai pályafutását.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 08., 13:34
2023. október 6-án a Saab - mielőtt átadná a Svéd Fegyveres Erők részére - leszállította az FMV-nek (Svéd Védelmi Beszerzési Hivatal) üzemeltetési tesztelésre az első sorozatgyártású Gripen E típusú harci repülőgépet.
2023. 11. 02., 14:26
Az AIR DEFENDER 2023 nemzetközi NATO hadgyakorlaton a résztvevő 25 nemzet 250 repülőgépe és helikoptere között ott voltak a kecskeméti Gripenek és a Puma harcászati repülő század tagjai is. A magyar kontingens parancsnokával, Molnár Tibor őrnaggyal az Aranysas magazin idézte fel a két hét eseményeit.
2023-11-13 11:49:38
2003. november 13-án délelőtt 11 órakor ismét megtörtént a megszokhatatlan, egy repülőgép eltűnt a lokátorok képernyőjéről és nem válaszolt semmilyen frekvencián. Azonnal felszállt a kutató-mentő helikopter a két egykori kollégiumi szobatárs keresésére.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 11. 29., 16:35
Megérkezett az új kedvenc a JETfly Webáruházba! Kiváló minőségű softshell dzseki military zöld színben! A termék megrendelhető női és férfi változatban, önmagában vagy felvarrókhoz tépőzárakkal előkészítve!
2023. 11. 22., 15:13
A nemzeti ellenállóképesség erősítése és Magyarország védelme érdekében különleges közös szolgálat kezdődött idén ősszel Veszprémben, ahol november első napjai óta a polgári életben már több évtizeden át bizonyított szakemberek tartalékos katonaként készülnek fel katonai légiforgalmi irányítói feladatokra az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központban (MH LMVIK).
2023. 11. 20., 12:12
Szudán a déli országrész 2011-es kiválásáig és Dél-Szudán néven független állammá alakulásáig Afrika legnagyobb területű országa volt, most „csak” a harmadik.
2023. 11. 20., 12:05
A Magyar Honvédség legújabb haditechnikai eszközei mellett többek között harcászati, illetve tűzszerész bemutatóval várja az érdeklődőket nyílt napján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara, december 1-jén.

  Legfrissebbek most

Amikor a repülés szeretetéhez nagysebességű konstrukció párosul, az eredmény igazán lenyűgöző lehet. Ez teljesen igaz a Squadron Foundation szervezetre, amely hosszú évek óta azon dolgozik, hogy üzemképes Lim-2-es repülőgépet varázsoljanak a lengyel égboltra.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!