2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A repülő-műszakiak Kecskeméten ünnepeltek

JETfly  |  2014. 07. 03., 11:05

„Elismerésemet és köszönetemet fejezem ki a repülő-műszaki biztosítás területén szolgálatot teljesítő valamennyi szakembernek az elmúlt időszakban végzett odaadó szolgálatukért. Meggyőződésem, hogy felkészültségük, hivatásszeretetük és kötelességtudatuk megbízható alapot jelent a jövőbeni feladataik eredményes megvalósításához” – köszöntötte levelében fegyvernemi napjuk alkalmából a repülő-műszakiakat július 2-án, szerdán dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök.

Kecskeméten ünnepelték fegyvernemi napjukat a repülő-müszakiak. Az MH Légijármü Javítóüzemben tartott ünnepi állománygyülésen részt vett Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke is, dr. Benkő Tibor vezérezredes pedig levélben köszöntötte a fegyvernem képviselőit. 

A repülő-müszakiak Kecskeméten ünnepeltek

A Honvéd Vezérkar főnök emlékeztetett Adorján János egykori konstruktőr munkásságára, aki korszakos technikai megoldásaival, találmányaival méltán érdemelte ki a késői utódok tiszteletét. „A XX. század elején végzett kísérleteivel, példaértékü munkásságával megalkotta mindazon értékeket, amelyek követői a máig ható tanulságból merítve végezhetik feladataikat. Mindezen feladatok összességét a megalapozott tudás- és képességbázis, illetve a kitartó munkában való hit jellemzi. Ebbe a hitbe vetett bizalom, a kitartás és a megalkuvás nélküli szakmai következetesség az, amely érvényesül a mai repülő-müszaki szakemberek munkájában, azok munkájában, akik mindenkor a repülés megvalósíthatósága technikai feltételeinek szentelik a tudásukat. Ezen müszaki szakemberek felelősségteljes tevékenysége hivatott biztosítani a légi jármüvek üzemképességét, légi alkalmasságát, harckészségét. Ez a munka mindvégig megköveteli müvelőiktől a nagyfokú felelősséget, odaadást, áldozatkészséget és lelkiismeretes szolgálatot. Az önök munkájának igazi szépsége abban rejlik, hogy a repülést végrehajtó személyzetek csak akkor tudják az elvárásoknak megfelelően végrehajtani a küldetésüket, ha biztosak abban, hogy az általuk alkalmazott eszköz müszaki állapota garantálja a repülési feladat biztonságos végrehajtását” – írta levelében a Honvéd Vezérkar főnök.

A repülő-müszakiak napja alkalmából, eredményesen végzett szakmai munkájuk elismeréséül a Honvéd Vezérkar főnök emléktárgyat adományozott az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis állományából Hajdú László századosnak, az MH 59.Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis két altisztje, Babenyecz Csaba főtörzsőrmester és Kapás Mihály főtörzsőrmester munkáját pedig emléklappal köszönte meg. Ugyancsak emléklappal tüntette ki Nyiri Miklós századost (MH Pápa Bázisrepülőtér).

A repülő-müszakiak Kecskeméten ünnepeltek

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka emléktárgyat adományozott az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis állományából Süveges Kálmánné és Fekete Miklós zászlósoknak, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis állományából Répási Tamás Csaba hadnagynak, az MH Légijármü Javítóüzem állományából Horváth Zsolt főtörzsőrmesternek, Szabó Zsolt zászlós (MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis) munkáját pedig emléklappal köszönte meg. 

Az ünnepség végén a Honvéd Vezérkar, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, az MH Pápa Bázisrepülőtér, az MH Légijármü Javítóüzem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az MH Altiszti Akadémia, az Országos Rendőr-főkapitányság Légirendészeti Parancsnoksága és az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület képviselői megkoszorúzták az egykori repülő-müszakiak tiszteletére állított emléktáblát.

Galambos Sándor

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024-07-19 10:30:07
Újabb repülőgépekre adott le megrendelést a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, amellyel cargo részlegének flottája jövőre 17 példányosra bővül. Az új Boeing 777F gépek csatlakozásával az Emirates SkyCargo 30 százalékkal növeli főfedélzeti rakománykapacitását, hosszú távú megoldást kínálva a keresletnövekedésre.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 26., 09:45
Június 26-án megjelent az Aranysas magazin 2024. augusztusi lapszáma!
2024. 07. 25., 11:03
A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség támogatásával a Dél-Zalai Aeroclub nemrégiben ifjúsági toborzó tábort tartott a nagykanizsai repülőtéren nyolc, 12 és 15 év közötti nagykanizsai, szepetneki és zalakarosi fiatal részvételével.
2024. 07. 22., 09:18
Április elsején egy újabb fejezet zárult le a nagygépes repülés történetében. Ezen a napon teljesítette utolsó feladatát a NASA DC-8-as kutató repülőgépe.
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.