2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évzáró állománygyűlések Kecskeméten

JETfly  |  2011. 12. 19., 09:54

Az idei év utolsó állománygyűlését december 15-én, csütörtökön tartották az MH Légijármű Javítóüzemnél. Másnap pedig az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison értékelték a 2011-ben végzett munkát. Mindkét kecskeméti alakulatnál egy-egy kollégától is elköszöntek: az üzemtől Gál Jenő zászlós, az alakulat első szerződéses katonája, a bázistól pedig Zsámboki Tibor ezredes, a parancsnok helyettese vonul nyugállományba.

Bozóki János ezredesÉvet zártak a kecskeméti alakulatok. Az MH Légijármü Javítóüzemnél a parancsnok, Bozóki János mérnök ezredes köszönte meg kollégái egész évi helytállását, majd elköszönt a nyugállományba vonuló Gál Jenő zászlóstól, aki az alakulat első szerződéses katonája volt. Gál zászlóstól a „tanítványai”, a munkatársai is elbúcsúztak, az ő jókívánságaikat Magyar Balázs százados tolmácsolta.Az állománygyülés hivatalos részét egy kellemes délután követte: első alkalommal rendeztek főzőversenyt az üzemben. A népes szurkolótábor előtt nyolc csapat mérte össze tudását – mustáros tarjájukkal és csirkemell-variációjukkal az Arany fakanalat idén a Béni Benő „főszakács” vezette repülőipari metrológiai osztály nyerte el.A második helyen a parancsnokság és a törzs közös csapatának a flekkenje végzett, a Bronz fakanalat pedig a müködést támogató osztály hagymás babja érdemelte ki.A verseny közben az érdeklődők két rögtönzött kiállítást is megtekinthettek: Vincze Ferenc festményeit és rajzait hozta el, Szücs Róbert pedig repülőgép-modelljeit mutatta meg a kollégáinak.Kilián Nándor dandártábornokA repülőbázis december 16-i, pénteki évzáró állománygyülésén részt vett Pintér Zoltán nyugállományú vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem volt főnöke, valamint a bázis névadójának özvegye és fia: Szentgyörgyi Dezsőné és ifjabb Szentgyörgyi Dezső is. Az állománygyülés itt Rácz-Szabó Zoltán zászlós szavalatával kezdődött, majd Kilián Nándor dandártábornok, a bázis parancsnoka köszönte meg a legjobbak munkáját.Az Év hajózója címet idén Tősér Péter százados nyerte el, az Év repülő-müszakija Sebők Krisztián zászlós, az Év logisztikusa pedig Faragó Attila főtörzsőrmester lett. Az Év tisztje címet Novák Lajos őrnagy kapta, az Év zászlósa Rácz-Szabó Zoltán zászlós, az Év tiszthelyettese Dániel Viktor főtörzsőrmester, az Év tisztese pedig Kiss Zsanett Veronika tizedes lett.

Özv. Szentgyörgyi Dezsőné

Az elismerések átadását követően Hankóczi Gergely őrnagy, protestáns tábori lelkész mondta el a karácsonnyal kapcsolatos gondolatait, majd Kilián tábornok megköszönte a bázis állományának az egész évben végzett munkát, és elköszönt nyugállományba vonuló helyettesétől, Zsámboki Tibor ezredestől.

Kilián Nándor dandártábornok

Az idei utolsó állománygyülés a bázison is vidáman zárult: először Magyar Attila és Hajdú Steve humoristák szórakoztatták a zsúfolásig megtelt legénységi étkezde közönségét, utánuk pedig az MH Logisztikai Ellátó Központ Amazon bakák nevet viselő tánccsoportja adott elő egy fergeteges kánkánt. A rendhagyó állománygyülés közös ebéddel zárult.

Kilián Nándor dandártábornok, Tősér Péter százados

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024-07-19 10:30:07
Újabb repülőgépekre adott le megrendelést a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, amellyel cargo részlegének flottája jövőre 17 példányosra bővül. Az új Boeing 777F gépek csatlakozásával az Emirates SkyCargo 30 százalékkal növeli főfedélzeti rakománykapacitását, hosszú távú megoldást kínálva a keresletnövekedésre.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 26., 09:45
Június 26-án megjelent az Aranysas magazin 2024. augusztusi lapszáma!
2024. 07. 25., 11:03
A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség támogatásával a Dél-Zalai Aeroclub nemrégiben ifjúsági toborzó tábort tartott a nagykanizsai repülőtéren nyolc, 12 és 15 év közötti nagykanizsai, szepetneki és zalakarosi fiatal részvételével.
2024. 07. 22., 09:18
Április elsején egy újabb fejezet zárult le a nagygépes repülés történetében. Ezen a napon teljesítette utolsó feladatát a NASA DC-8-as kutató repülőgépe.
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.