2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

KAIA visszafogadó ünnepség - Képgalériával

JETfly  |  2011. 04. 14., 16:15

2011. április 12-én a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis alakuló terén ünnepélyes keretek között fogadták a Magyar Honvédség Kabuli Nemzetközi Repülőtér Törzstiszti Csoportjából (MH KAIA TTCS) a hazaérkező állományt.

A visszafogadó ünnepségen dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter megköszönte a katonák kiváló feladatteljesítését, beszédében kiemelte, hogy a NATO illetékes parancsnoksága a magyar kontingens fél éves munkáját kiválóra értékelte. Ennek eredményeképp, hazánkat ismét felkérték e feladat ellátására. Miniszter Úr többször utalt az Afganisztánban szolgálatot teljesített csapat egyik jelmondatára: „Nincsenek problémák, csak megoldások!” – utalva arra, hogy mindenben a megoldást érdemes keresni, mely elengedhetetlen a kiadott feladatok teljesítéséhez. Elismerését fejezte ki azért a kiváló munkáért, mellyel a kabuli reptéren sikerült összehangolt és eredményes munkát végrehajtani, munkabírásból és elkötelezettségből példát mutatni, valamint az ország és a Magyar Honvédség számára elismerést szerezni.

A visszafogadó ünnepségen a kontingens tagjainak dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, dr. Benkő Tibor vezérezredes a Magyar Honvédség Honvéd Vezérkar főnöke, Pintér Zoltán vezérőrnagy a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság Légierő Haderőnem főnöke és Domján László vezérőrnagy a Magyar Köztársaság Katonai Biztonsági Hivatal főigazgatója a nemzetközi felkérésen alapuló, külföldön teljesített katonai szolgálatának elismeréséül Békefenntartásért Szolgálati Jelet adtak át a MH Kabul Nemzetközi Repülőtér Törzstiszti Csoport második váltásából most hazatért hetvenhat katonának.

A Honvéd Vezérkar főnöke a nemzetközi békemisszió során tanúsított kiemelkedő helytállása elismeréséül, a külszolgálat befejezése alkalmából Kiemelkedő Helytállásért Emlékéremmel tüntette ki Kilián Nándor dandártábornokot, Jenei Barna alezredest és Nagy László törzszászlóst.

A MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka emléktárgyat adományozott Csokona Gábor őrnagynak, Makai László századosnak, Zadravecz Sándor zászlósnak, Becze Ildikó főtörzsőrmesternek és Ferkó Zoltán törzsőrmesternek.

Az ünnepség utáni állófogadáson dr. Benkő Tibor vezérezredes mondott pohárköszöntőt a hazatért állománynak és családtagjaiknak, szintén megköszönve a kitartást, az elszántságot és becsületes munkavégzést mellyel feladatukat végrehajtották.

Fotó-cikk: Gyuris Szilvia

Galéria: KAIA visszafogadó ünnepség - Képgalériával

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024-07-19 10:30:07
Újabb repülőgépekre adott le megrendelést a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, amellyel cargo részlegének flottája jövőre 17 példányosra bővül. Az új Boeing 777F gépek csatlakozásával az Emirates SkyCargo 30 százalékkal növeli főfedélzeti rakománykapacitását, hosszú távú megoldást kínálva a keresletnövekedésre.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 26., 09:45
Június 26-án megjelent az Aranysas magazin 2024. augusztusi lapszáma!
2024. 07. 25., 11:03
A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség támogatásával a Dél-Zalai Aeroclub nemrégiben ifjúsági toborzó tábort tartott a nagykanizsai repülőtéren nyolc, 12 és 15 év közötti nagykanizsai, szepetneki és zalakarosi fiatal részvételével.
2024. 07. 22., 09:18
Április elsején egy újabb fejezet zárult le a nagygépes repülés történetében. Ezen a napon teljesítette utolsó feladatát a NASA DC-8-as kutató repülőgépe.
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.