2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az égiek nem voltak a szervezőkkel

JETfly  |  2006. 07. 04., 09:48

Június 30-án felnyitották a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis sorompóit, bárki beléphetett az alakulat területére. A várt tömeg azonban elmaradt, amelynek oka a rossz időjárás volt.

Hiába tettek meg mindent az alakulat katonái, a rendezvény iránti érdeklődés alulmúlta az előzetes várakozásokat. Mindent megtettek, hiszen a csütörtökön felállított sátrakat az aznap délutáni vihar a földdel tette egyenlővé. Egy ideig próbálták menteni a menthetőt a katonák, azonban be kellett látniuk, hogy tehetetlenek a természeti erőkkel szemben. Egy dolog maradt a vihar elvonulta után: a megrongálódott, használhatatlanná vált sátrak összegyüjtése.

Péntek hajnalban azonban kisebb hangyabolyhoz hasonlított az alakulótér és a központi zóna közötti terület. Aki élt és mozgott, sátrat állított, hogy a megadott időpontban felnyílhassanak azok a bizonyos sorompók.

…a sorompók felnyíltak, és jöttek az érdeklődők. Nem annyian, amennyire jó idő esetén a szervezők számítottak, de jöttek.

 

Sokan voltak kíváncsiak a Magyar Légierő új típusára, a JAS-39 Gripen repülőgépre. Egy kerekes székes úrnak így is hatalmas élményt jelentett, hogy ha esőben is, de testközelből láthatta azokat a repülőgépeket, amelyeket eddig csak szobája ablakából látott fel- vagy leszállás közben.

 

A beharangozott technikai bemutató teljes egészében, míg a színpadra tervezett programok egy kivételével megtartásra kerültek. A profi együttesek profi müsorral hálálták meg az esőben is kitartók lelkesedését.

Sőt: a szervezők túl is teljesítették az előzetes ígéreteket, hiszen mégis volt repülőtevékenység a bázis légterében. Magyar felségjelü An-26 típusú szállító repülőgép landolt a délelőtt folyamán, majd délután először egy lengyel felségjelü, álcázó festéssel ellátott An-26, majd szép sorban öt Szu-22 típusú repülőgép szállt le a kecskeméti betonra. A vendégek rövid tartózkodás után folytatták útjukat anyabázisukra.

Köszönet illet minden érdeklődőt, aki a rossz időjárás ellenére kilátogatott a repülőtérre, de köszönet jár azoknak a támogatóknak, kiállítóknak is, akik hozzájárultak az eseményhez. És nem utolsósorban köszönet azoknak a katonáknak, akik már-már emberfeletti munkájukkal járultak hozzá a nyílt nap megrendezéséhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024-07-19 10:30:07
Újabb repülőgépekre adott le megrendelést a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, amellyel cargo részlegének flottája jövőre 17 példányosra bővül. Az új Boeing 777F gépek csatlakozásával az Emirates SkyCargo 30 százalékkal növeli főfedélzeti rakománykapacitását, hosszú távú megoldást kínálva a keresletnövekedésre.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 26., 09:45
Június 26-án megjelent az Aranysas magazin 2024. augusztusi lapszáma!
2024. 07. 25., 11:03
A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség támogatásával a Dél-Zalai Aeroclub nemrégiben ifjúsági toborzó tábort tartott a nagykanizsai repülőtéren nyolc, 12 és 15 év közötti nagykanizsai, szepetneki és zalakarosi fiatal részvételével.
2024. 07. 22., 09:18
Április elsején egy újabb fejezet zárult le a nagygépes repülés történetében. Ezen a napon teljesítette utolsó feladatát a NASA DC-8-as kutató repülőgépe.
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.