2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újabb mérföldkő a Wizz Air kadétok képzésében

Újabb mérföldkő a Wizz Air kadétok képzésében
JETfly  |  2023. 07. 18., 12:49

Három év alatt harmadik Simnest Airbus A320 FNPT II APS MCC szimulátorát szerezte be az A32 Simulator Center. Csakúgy, mint a korábbi kettőn, az új eszközön is a Simnest Pilot Academy tart majd oktatásokat. Az új szimulátoron, amely már a hatósági tanúsítást is megszerezte, a Wizz Air növendékeinek fognak APS MCC tréningeket tartani.

A jövő Wizz Air pilótáinak szempontjából a Simnest Airbus A320 FNPT II APS MCC szimulátor legnagyobb előnye, hogy mind kialakításában, mind felszereltségében mind pedig viselkedésében a lehető legtökéletesebben adja vissza az Airbus A320-as repülőgép tulajdonságait.

Ez egyrészt azért rendkívül fontos, mert ezeknek köszönhetően a Simnest szimulátorain APS MCC tréningeket is lehet tartani. A jelenleg elérhető kurzusok közül ez nyújtja a legtöbb olyan tudást és kompetenciát a növendékek számára, amely egyre több légitársaságnál alapvető elvárás a felvételi eljárás során. Így az APS MCC nagymértékben növeli a kadétok esélyét a kereskedelmi légitársaságoknál való elhelyezkedésre.

A teljesen élethű kialakítás másrészt azért is életbevágó a kereskedelmi pilóták oktatása során, mert a kadétokban így megfelelően alakul ki az izommemória, amelynek segítségével tudatos erőfeszítés nélkül, éles helyzetekben is azonnal tudják, milyen mozdulatokat kell végtagjaikkal végrehajtaniuk.

„Légcsavaros repülőgépekből átülni egy sugárhajtású utasszállítóba óriási ugrást jelent. Nem csak a sokkal nagyobb sebességet, a nagy magasságban való repülés sajátosságait, a gép merőben eltérő viselkedését vagy az Airbus repülőgépek fly-by-wire technológiáját kell a tanulóknak megszokniuk, de mindezek mellett még a több fős személyzettel is meg kell tanulniuk együttműködni. Ilyen rendkívül összetett tevékenység elsajátítása közben egyáltalán nem mindegy, hogy egy gomb, egy kapcsoló ugyanott van-e vagy ugyanolyan erőt kell-e a használatuk során kifejteni a szimulátorban, mint a valódi repülőgépben. A hasonló tehát nem elég számunkra, éppen ezért nagy öröm, hogy ismét egy újabb Simnest Airbus A320-as repülőgéppel gazdagodott gépparkunk, hiszen ez a szimulátor a legapróbb elemeiben is megegyezik az Airbus A320-as repülőgéppel. A jövő Wizz Air pilótinak karrierjét így a lehető legjobb eszközzel és szolgáltatással tudjuk támogatni.” – fejezte ki elégedettségét Kühtreiber Gyula, a Simnest Pilot Academy ügyvezetője.

Az új szimulátor tanúsítási eljárásra a Simnest Aviation kiemelkedő tapasztalatainak köszönhetően ezúttal is probléma nélkül lezajlott, pár napon belül az első tréningeket is megtartják rajta, idén szeptembertől pedig a Wizz Air pilótái is ezen végezhetik majd az APS MCC kurzusukat.

Sajtóközlemény

Forrás: SIMNEST

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024. 06. 24., 14:03
„A sikerhez kevés csupán az eszköz és a technika, kell hozzá motivált, tenni akaró állomány elszánt, odaadó parancsnokkal az élén” – fogalmazott köszöntő beszédében Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, június 21-én.
2024-07-13 16:00:08
„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.
2024-07-07 23:08:03
Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.
2024-07-03 18:45:52
Magyarország sporttehetségekben gazdag ország és ez megmutatkozik a Magyar Honvédségben is, hiszen az ejtőernyős válogatott a világ élvonalában van – közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára július 3-án, Szolnokon.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.
2024. 07. 16., 13:52
Véget ért 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság - A „szolnoki szikrázás” a csodálatos színek mellett a fény és árnyék izgalmas játékának megörökítésére is lehetőséget kínált. A fekete-fehér fotók soha el nem múló varázsával.
2024. 07. 12., 16:30
Megérkeztek Pápára, a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtérre a Jolly Vihar 24 gyakorlaton részt vevő külföldi alakulatok: az Amerikai Légierő 56. és 57. Harci Kutató-mentő Százada.
2024. 07. 11., 10:35
Az 1991-es öbölháborúban lelőtt repülőgépek személyzetének mentése lehangoló képet mutatott.

  Legfrissebbek most

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia - több európai országhoz hasonlóan - a Lockheed Martin ötödik generációs harci repülőgépével, az F-35-össel modernizálná légierejét.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.