2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újabb mérföldkő a Wizz Air kadétok képzésében

Újabb mérföldkő a Wizz Air kadétok képzésében
JETfly  |  2023. 07. 18., 12:49

Három év alatt harmadik Simnest Airbus A320 FNPT II APS MCC szimulátorát szerezte be az A32 Simulator Center. Csakúgy, mint a korábbi kettőn, az új eszközön is a Simnest Pilot Academy tart majd oktatásokat. Az új szimulátoron, amely már a hatósági tanúsítást is megszerezte, a Wizz Air növendékeinek fognak APS MCC tréningeket tartani.

A jövő Wizz Air pilótáinak szempontjából a Simnest Airbus A320 FNPT II APS MCC szimulátor legnagyobb előnye, hogy mind kialakításában, mind felszereltségében mind pedig viselkedésében a lehető legtökéletesebben adja vissza az Airbus A320-as repülőgép tulajdonságait.

Ez egyrészt azért rendkívül fontos, mert ezeknek köszönhetően a Simnest szimulátorain APS MCC tréningeket is lehet tartani. A jelenleg elérhető kurzusok közül ez nyújtja a legtöbb olyan tudást és kompetenciát a növendékek számára, amely egyre több légitársaságnál alapvető elvárás a felvételi eljárás során. Így az APS MCC nagymértékben növeli a kadétok esélyét a kereskedelmi légitársaságoknál való elhelyezkedésre.

A teljesen élethű kialakítás másrészt azért is életbevágó a kereskedelmi pilóták oktatása során, mert a kadétokban így megfelelően alakul ki az izommemória, amelynek segítségével tudatos erőfeszítés nélkül, éles helyzetekben is azonnal tudják, milyen mozdulatokat kell végtagjaikkal végrehajtaniuk.

„Légcsavaros repülőgépekből átülni egy sugárhajtású utasszállítóba óriási ugrást jelent. Nem csak a sokkal nagyobb sebességet, a nagy magasságban való repülés sajátosságait, a gép merőben eltérő viselkedését vagy az Airbus repülőgépek fly-by-wire technológiáját kell a tanulóknak megszokniuk, de mindezek mellett még a több fős személyzettel is meg kell tanulniuk együttműködni. Ilyen rendkívül összetett tevékenység elsajátítása közben egyáltalán nem mindegy, hogy egy gomb, egy kapcsoló ugyanott van-e vagy ugyanolyan erőt kell-e a használatuk során kifejteni a szimulátorban, mint a valódi repülőgépben. A hasonló tehát nem elég számunkra, éppen ezért nagy öröm, hogy ismét egy újabb Simnest Airbus A320-as repülőgéppel gazdagodott gépparkunk, hiszen ez a szimulátor a legapróbb elemeiben is megegyezik az Airbus A320-as repülőgéppel. A jövő Wizz Air pilótinak karrierjét így a lehető legjobb eszközzel és szolgáltatással tudjuk támogatni.” – fejezte ki elégedettségét Kühtreiber Gyula, a Simnest Pilot Academy ügyvezetője.

Az új szimulátor tanúsítási eljárásra a Simnest Aviation kiemelkedő tapasztalatainak köszönhetően ezúttal is probléma nélkül lezajlott, pár napon belül az első tréningeket is megtartják rajta, idén szeptembertől pedig a Wizz Air pilótái is ezen végezhetik majd az APS MCC kurzusukat.

Sajtóközlemény

Forrás: SIMNEST

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 07., 16:24
A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, 2023. szeptember 7-én 14 óra 44 perckor Balatonszéplak közelében, a parttól kb. 300 méterre – jelenleg tisztázatlan okból – a tó vizébe zuhant egy MD 500E típusú helikopter.
2023-09-18 14:15:39
Az MH 47. Bázisrepülőtér alkalmazottjai, illetve a dolgozók családtagjai és barátai számára tartottak színes programokkal tarkított családi napot a pápai katonai repülőtéren, szeptember 16-án, szombaton.
2023-09-13 11:37:36
1995. szeptember 13-án este összeütközött a levegőben a Magyar Légierő két gépe. A 16-os oldalszámú Szu-22-es hajtóműve az ütközés következtében leállt, az újraindítása sikertelen volt. A gép Kapoly közelében lezuhant, Katona István őrnagy sikeresen katapultált. A másik gép a 14-es oldalszámú MiG-23UB volt, amelynek az ütközéskor súlyosan megsérült a függőleges vezérsíkja, így a gép oldalkormánya is. A fedélzeten az első ülésben Katovics Balázs százados, hátul Mizsei Mihály százados foglalt helyet. A sérült géppel visszafordultak Pápára, de a leszállóirányra történő fordulás után instabillá vált a gép és lezuhant. A becsapódást nem élték túl a pilóták…
2023-09-11 12:26:04
Induló és érkező helikopterek váltották egymást a Mátra légterében, ahol egyhetes légi kutató-mentő felkészítését hajtotta végre a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár. A szeptember 4–8. között megrendezett Air Wolf Hunting gyakorlaton egymást érték a különböző – komoly kihívást jelentő – feladatok.
2023-09-04 14:31:35
A világ egyik legismertebb és legkedveltebb repülőnapjához idén nem volt kegyes az időjárás. Pénteken és szombaton is támadtak a zivatarfelhők - de a katonai repülés rajongóinak tízezrei szerencsére kitartottak. Volt miért: igazi csodák és veterán óriások egyaránt meglátogatták a rangos eseményt.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 09. 20., 12:04
Ismét magyar hajózó nyerte el az ostravai repülőnap közönségdíját. Idén Szentendrei Dávid százados Gripen demo programjával bizonyult a legjobbnak.
2023. 09. 20., 10:53
Alkatrészek gyártásával és karbantartásával bővíti tevékenységi körét a két német nagyvállalat, a Lufthansa csoport és a Rheinmetall.
2023. 09. 18., 10:17
A Bács-Kiskun vármegyei községben, Madarason tizenhat éve, 2007-ben egy kopjafa-emléktáblát állítottak a második világháborúban lezuhant repülőgép áldozatai számára. A 79 évvel ezelőtti tragédiára idén, szeptember 14-én szentmisével, beszédekkel, versekkel és koszorúzással emlékeztek.
2023. 09. 15., 11:17
A Magyar Honvédség Airbus A319-es szállító repülőgépével érkezett haza Törökországból az amerikai barlangkutató, Mark Dickey mentésében oroszlánrészt vállaló 29 fős magyar mentőcsapat, szeptember 15-én.

  Legfrissebbek most

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.