2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Simnest szimulátor a Wizz Air Pilot Academy szolgálatában

Simnest szimulátor a Wizz Air Pilot Academy szolgálatában
JETfly  |  2023. 06. 20., 16:28
Simnest szimulátor a Wizz Air Pilot Academy szolgálatában

A nyíregyházi pilótaképző központ, a Tréner Kft. egy FNPT II MCC szimulátort rendelt májusban a szintén magyar tulajdonú Simnest Aviation-től. Az újonnan beszerzett, Airbus A320 típusú repülőgépen alapuló eszközön a Wizz Air Pilot Academy kadétjait fogják oktatni.

A pilótaképzésben több mint 30 éves történelemmel rendelkező Tréner a régió vezető akadémiáinak egyike. Tanulóik rendelkezésére több mint 23 repülőgép áll, melyeken történelmük során ezernél is több kereskedelmi pilótát képeztek. A Tréner a Wizz Air Pilot Academy 2017-es indulása óta biztosít kiemelkedő színvonalú képzést a légitársaság akadémiája számára.

A Tréner új Simnest Airbus A320 FNTP II MCC eszköze egy sugárhajtású repülőgép szimulátor. Mivel a Wizz Air flottája túlnyomórészt Airbus A320-as és A321-es repülőgépekből áll, a Tréner vezetősége számára nyomós érv volt a Simnest Aviation mellett, hogy mindenképpen olyan szimulátort akartak vásárolni, amely a lehető legtökéletesebben adja vissza az Airbus A320-as repülőgépek kialakítását és viselkedését.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Mindezek mellett fontos szempont volt az is, hogy az oktatók könnyen tudják használni a szimulátort. A Simnest Aviation saját fejlesztésű szoftverkörnyezetének köszönhetően a szimulátor technikus segítsége nélkül is használható, és olyan, a piacon egyedülálló funkciókat tartalmaz, mint az egygombos indítás/ leállítás. Az oktatók munkáját nagymértékben megkönnyíti az is, hogy a tréning során a repülőgépet pár pillanat alatt újra lehet pozícionálni vagy akár teljesen új szituációba helyezni.

“Nagyon nagy elvárásaink vannak az új szimulátorral kapcsolatban, ezért külön öröm számunkra, hogy egy hazai gyártó képes megfelelni ezeknek. Ez a figyelemre méltó eszköz felbecsülhetetlen segítséget nyújt majd diákjainknak, különösen a Wizz Air Pilótaakadémián tanulóknak. Jelentősen javítani fogja a képzési élményüket olyan nagyra értékelt programjainkon belül, mint a Wizz Air Pilot Academy program, a Cabin Crew to Captain program, vagy a legújabb, kifejezetten a feltörekvő női pilóták számára kidolgozott kezdeményezésünk, a She Can Fly Program" - emelte ki Horváth Tibor, a Tréner Kft. képzési vezetője.

A Tréner új beszerzésével a légi közlekedés három jelentős magyar szereplője egyesítette erőit, hogy hozzájáruljanak a kereskedelmi repülés biztonságához és a globális pilótahiány leküzdéséhez.

Sajtóközlemény

Forrás: SIMNEST

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 19., 15:09
A bolgár védelmi minisztérium 9,55 millió euró értékű szerződést írt alá a lengyel Wojskowe Zaklady Lotnicze Nr. 2-vel (2. számú Légijármű Javító Üzem). Az augusztus 11-én bejelentett megállapodás a Bolgár Légierő MiG-29-es vadászgépeinek hat hajtóműve javítására vonatkozik.
2023. 09. 14., 15:57
2023. szeptember 14-én terjedt el a repülős oldalakon az a Franciaországban készült fotó, melyen az első horvát részre leszállítandó Dassault Rafale vadászbombázó látható.
2023-09-18 14:15:39
Az MH 47. Bázisrepülőtér alkalmazottjai, illetve a dolgozók családtagjai és barátai számára tartottak színes programokkal tarkított családi napot a pápai katonai repülőtéren, szeptember 16-án, szombaton.
2023-09-13 11:37:36
1995. szeptember 13-án este összeütközött a levegőben a Magyar Légierő két gépe. A 16-os oldalszámú Szu-22-es hajtóműve az ütközés következtében leállt, az újraindítása sikertelen volt. A gép Kapoly közelében lezuhant, Katona István őrnagy sikeresen katapultált. A másik gép a 14-es oldalszámú MiG-23UB volt, amelynek az ütközéskor súlyosan megsérült a függőleges vezérsíkja, így a gép oldalkormánya is. A fedélzeten az első ülésben Katovics Balázs százados, hátul Mizsei Mihály százados foglalt helyet. A sérült géppel visszafordultak Pápára, de a leszállóirányra történő fordulás után instabillá vált a gép és lezuhant. A becsapódást nem élték túl a pilóták…
2023-09-11 12:26:04
Induló és érkező helikopterek váltották egymást a Mátra légterében, ahol egyhetes légi kutató-mentő felkészítését hajtotta végre a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár. A szeptember 4–8. között megrendezett Air Wolf Hunting gyakorlaton egymást érték a különböző – komoly kihívást jelentő – feladatok.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 10. 03., 12:10
A 175 éves Magyar Honvédség évfordulója előtt tisztelegtek azok az ejtőernyősök, akik szeptember végén 175 ugráson vettek részt Szolnokon, a szandai réten.
2023. 10. 02., 10:51
2013. szeptember 7-én szerencsétlenül járt az afgán légierő egyik MD 530F helikoptere. A súlyos sérülést szenvedett kétfős személyzet mentését amerikai erők hajtották végre, és a műveletet magyar helikopteresek biztosították a levegőből.
2023. 09. 28., 09:34
Dr. Marjan Cencen budapesti szlovén nagykövet tett látogatást az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál Szolnokon, hogy személyesen is köszönetet mondjon a Szlovéniát ért, egyik legnagyobb természeti katasztrófa során kapott magyar segítségnyújtásért.
2023. 09. 27., 10:50
A HadERŐ című műsor újabb epizódjában kicsit közelebbről is megismerkedhetünk az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál települő Dassault Falcon 7X típussal.

  Legfrissebbek most

2023. október 2-án, hétfőn a Francia Légierő Mont-de-Marsan légibázisán zajlott le az a hivatalos ceremónia, melynek keretein belül átadták az első Rafale-t Horvátország részére.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.