2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megkezdődött a kiképzés a Nemzetközi Pilótaképző Iskola szardíniai bázisán

Megkezdődött a kiképzés a Nemzetközi Pilótaképző Iskola szardíniai bázisán
JETfly  |  2022. 11. 11., 14:56
Megkezdődött a kiképzés a Nemzetközi Pilótaképző Iskola szardíniai bázisán

Az Olasz Légierő a közelmúltban indította el az első, IV. fázisú tanfolyamot az olasz és külföldi vadászpilóták számára a szardíniai Decimomannu légibázison.

2022. július 4-én az Olasz Légierő Iskoláinak parancsnoka, Silvano Frigerio tábornok hivatalosan is engedélyezte a 61. Galatina légibázishoz tartozó 212° Gruppo Volo (212. Repülőezred) kiképzési tevékenységét Decimomannuban.

Az esemény további lépést jelentett a Decimomannu Repülőbázison található Nemzetközi Pilótaképző Iskola (IFTS) teljeskörű működése felé, az Olasz Légierő és a Leonardo repülőgépipari vállalat által 2018 júliusában aláírt műszaki megállapodásnak megfelelően. Az IFTS célja, hogy egyesítse az Olasz Légierő katonai repülési kiképzésben szerzett szakértelmét és a vezető olasz repülőgépipari vállalat fejlett rendszereit. Ez az eredmény a Logisztikai Parancsnokság nagyszerű munkájának is köszönhető, amely a befogadó campus kivitelezési munkálatainak felgyorsításával biztosítani tudta azokat a létesítményeket, amelyek lehetővé tették az oktatók, hallgatók, műszaki személyzet és felszerelések elhelyezését.

 

Az IFTS célja, hogy megszilárdítsa az Olasz Légierő repülési képzési tevékenységének nemzetközivé válását, bővítve a külföldi országok számára elérhető tanfolyamok körét, valamint hogy megfeleljen a szövetséges országok haladó fázisú képzési igényeinek. A projekt célja, hogy IV. fázisú tanfolyamokat biztosítson a 4. és 5. generációs harci repülőgépek, például az Eurofighter Typhoon és az F-35 hajózói számára, illetve a Decimomannu AFB bővítése révén lehetővé teszi a Galatina Repülőiskola fokozatos növekedését.

Amint eléri a teljes kapacitását, az IFTS rendkívül rugalmas tantervet kínál majd, mivel több modulon alapul, így jobban alkalmazkodik a különböző légierők különböző igényeihez, valamint képes megkétszerezni a IV. fázisban az egy év alatt képzett hallgatók számát a jelenlegi 30-40-ről körülbelül 80-ra.

A kiképzést az Olasz Légierő és Leonardo oktatói hajtják végre, akik először dolgoznak együtt a T-346 Integrated Training System (ITS) keretében. A T-346 ITS egy integrált platform, amelyben a földi részegységek (szimulátorok és földi tanulási rendszerek) „összedolgoznak” a repülőgéppel, lehetővé téve az oktatási tevékenységek és a költséghatékonyság optimalizálását. 

Friss hír, hogy Svédország is az olasz képzés mellett tette le a voksát, így a jövőbeli Gripen hajózók haladó szintű képzése az olasz iskola keretein belül valósulhat meg.

Forrás: https://www.blogbeforeflight.net/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 13:14
A Magyar Honvédség az űrhajósjelöltek felkészítésének korábbi fázisaiba is bekapcsolódott. Nem csupán a repülőorvosi egészségügyi vizsgálatokat végezték el rajtuk az MH Egészségügyi Központ kecskeméti telephelyén, de Gripen repülőgépekkel is repültek azok hátsó ülésében.
2023. 05. 05., 14:23
2023. április 25-én sor került a Hürjet prototípusának első felszállására. A Turkish Aerospace Industries újdonságát elsőként 2018-ban, Farnborough-ban (mock-up) láthattuk.
2023. 04. 27., 14:10
A Magyar Honvédségnél zajló modernizációs folyamat fellegvára Szolnok, ahová - a H145M könnyű helikopterek hadrendbe állítása után - nyáron már megérkeznek a H225M közepes szállítógépek is. Új technika és új parancsnok: dr. Bali Tamás ezredes úrral a Tisza parton történt változások mellett saját szakmai életútját is áttekintjük.
2023-05-24 14:53:27
Légi felderítést gyakoroltak azon nemzetközi hallgatók, akik részt vesznek a 42. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyamon (International Military Observers’ Course – IMOC) az MH Béketámogató Kiképző Központban (MH BTKK) május 8-26. között.
2023-05-21 22:36:21
Mint ahogy arról már ehavi programajánlónkban beszámoltunk, május utolsó vasárnapján repülőnapot rendeznek Mezőkövesd repülőterén! Olvasóink kérésének eleget téve, most összegyűjtöttük a tudnivalókat a közelgő Bükk-Mátravidéki Airshow-ról.
2023-05-15 12:16:55
2023. május 10-én, szerdán immár a hetedik előadásra került sor a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat keretében. Ez alkalommal Németh Zoltán nyugállományú őrnagy, vadászpilóta tartott vetítettképes előadást a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban.
2023-05-15 11:18:35
Az Emirates légitársaság újabb digitális szolgáltatást vezet be, hogy még kényelmesebbé tegye az utazást. A Dubajból induló utasok többsége május 15-től a papíralapú változat helyett mobil beszállókártyával utazhat, amellyel gyorsabbá és egyszerűbbé válik a biztonsági ellenőrzés és a beszállás.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 06. 02., 11:20
A háború miatt elmarad a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató – közölte a Honvédelmi Minisztérium június 2-án.
2023. 06. 02., 09:14
Ezt mi sem ússzuk meg – gondolhatta bárki, aki 2013 júniusának elején az ausztriai áradásról készült televíziós híradásokat látta, hiszen a Dunán lefolyó hatalmas vízmennyiség rekordméretű árvizet ígért Magyarországnak. Ennek megfelelően megkezdődött a felkészülés a védekezésre.
2023. 06. 01., 09:49
A Magyar Légierő minden fegyverneme, alakulata megmozdult, a vezetési elemek, a készenléti szolgálatok, a katonai szervezetek repülő-, helikopter és légvédelmi rakétacsapatai komplex és valós feladat végrehajtásukkal demonstrálták a légierő jelenlegi képességeit a Kék Villám 2023/2 gyakorlaton.
2023. 06. 01., 09:20
Több mint húsz év után ismét valós repülőtéri és hangár környezetben, az Aeroplex műszaki bázisán tettek szakmai vizsgát a középiskolai képzésben végzős repülőgép-szerelő és műszerész diákok.

  Legfrissebbek most

A háború miatt elmarad a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató – közölte a Honvédelmi Minisztérium június 2-án.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.