2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megkezdődött a kiképzés a Nemzetközi Pilótaképző Iskola szardíniai bázisán

Megkezdődött a kiképzés a Nemzetközi Pilótaképző Iskola szardíniai bázisán
JETfly  |  2022. 11. 11., 14:56
Megkezdődött a kiképzés a Nemzetközi Pilótaképző Iskola szardíniai bázisán

Az Olasz Légierő a közelmúltban indította el az első, IV. fázisú tanfolyamot az olasz és külföldi vadászpilóták számára a szardíniai Decimomannu légibázison.

2022. július 4-én az Olasz Légierő Iskoláinak parancsnoka, Silvano Frigerio tábornok hivatalosan is engedélyezte a 61. Galatina légibázishoz tartozó 212° Gruppo Volo (212. Repülőezred) kiképzési tevékenységét Decimomannuban.

Az esemény további lépést jelentett a Decimomannu Repülőbázison található Nemzetközi Pilótaképző Iskola (IFTS) teljeskörű működése felé, az Olasz Légierő és a Leonardo repülőgépipari vállalat által 2018 júliusában aláírt műszaki megállapodásnak megfelelően. Az IFTS célja, hogy egyesítse az Olasz Légierő katonai repülési kiképzésben szerzett szakértelmét és a vezető olasz repülőgépipari vállalat fejlett rendszereit. Ez az eredmény a Logisztikai Parancsnokság nagyszerű munkájának is köszönhető, amely a befogadó campus kivitelezési munkálatainak felgyorsításával biztosítani tudta azokat a létesítményeket, amelyek lehetővé tették az oktatók, hallgatók, műszaki személyzet és felszerelések elhelyezését.

 

Az IFTS célja, hogy megszilárdítsa az Olasz Légierő repülési képzési tevékenységének nemzetközivé válását, bővítve a külföldi országok számára elérhető tanfolyamok körét, valamint hogy megfeleljen a szövetséges országok haladó fázisú képzési igényeinek. A projekt célja, hogy IV. fázisú tanfolyamokat biztosítson a 4. és 5. generációs harci repülőgépek, például az Eurofighter Typhoon és az F-35 hajózói számára, illetve a Decimomannu AFB bővítése révén lehetővé teszi a Galatina Repülőiskola fokozatos növekedését.

Amint eléri a teljes kapacitását, az IFTS rendkívül rugalmas tantervet kínál majd, mivel több modulon alapul, így jobban alkalmazkodik a különböző légierők különböző igényeihez, valamint képes megkétszerezni a IV. fázisban az egy év alatt képzett hallgatók számát a jelenlegi 30-40-ről körülbelül 80-ra.

A kiképzést az Olasz Légierő és Leonardo oktatói hajtják végre, akik először dolgoznak együtt a T-346 Integrated Training System (ITS) keretében. A T-346 ITS egy integrált platform, amelyben a földi részegységek (szimulátorok és földi tanulási rendszerek) „összedolgoznak” a repülőgéppel, lehetővé téve az oktatási tevékenységek és a költséghatékonyság optimalizálását. 

Friss hír, hogy Svédország is az olasz képzés mellett tette le a voksát, így a jövőbeli Gripen hajózók haladó szintű képzése az olasz iskola keretein belül valósulhat meg.

Forrás: https://www.blogbeforeflight.net/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024. 06. 24., 14:03
„A sikerhez kevés csupán az eszköz és a technika, kell hozzá motivált, tenni akaró állomány elszánt, odaadó parancsnokkal az élén” – fogalmazott köszöntő beszédében Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, június 21-én.
2024-07-13 16:00:08
„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.
2024-07-07 23:08:03
Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.
2024. 07. 16., 13:52
Véget ért 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság - A „szolnoki szikrázás” a csodálatos színek mellett a fény és árnyék izgalmas játékának megörökítésére is lehetőséget kínált. A fekete-fehér fotók soha el nem múló varázsával.
2024. 07. 12., 16:30
Megérkeztek Pápára, a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtérre a Jolly Vihar 24 gyakorlaton részt vevő külföldi alakulatok: az Amerikai Légierő 56. és 57. Harci Kutató-mentő Százada.
2024. 07. 11., 10:35
Az 1991-es öbölháborúban lelőtt repülőgépek személyzetének mentése lehangoló képet mutatott.

  Legfrissebbek most

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia - több európai országhoz hasonlóan - a Lockheed Martin ötödik generációs harci repülőgépével, az F-35-össel modernizálná légierejét.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.