2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újabb sikerek az Olasz Légierő új, nemzetközi pilótaképző iskolájában

Újabb sikerek az Olasz Légierő új, nemzetközi pilótaképző iskolájában
JETfly  |  2022. 08. 03., 10:34
Újabb sikerek az Olasz Légierő új, nemzetközi pilótaképző iskolájában

A Katari Légierő első hat kadétja teljesítette az International Flight Training School (IFTS) vadászpilóta képző programjának 4. fázisát.

Az IFTS projektet 2017-ben indította az Olasz Légierő és a Leonardo közösen, de az első képzés egy éve kezdődött az Olasz Légierő Lecce-Galatina bázisán állomásozó 61. ezrednél. A kurzus során a hajózók a Leonardo M-346 kiképzőgépekkel repülnek katonai és civil oktatókkal vegyesen. A program célja, hogy az újfajta, korszerű oktatást kapott hallgatók képesek legyenek olyan modern vadászgépekre továbbtanulni, mint például a Eurofighter Typhoon vagy az F-35.

Az International Flight Training School (IFTS), az Olasz Légierő és a Leonardo cég együttműködéséből született repülőiskola a közelmúltban a Luftwaffe két pilótájának adta át az első Phase IV (Advanced/Lead-In to Fighter Training) oklevelet olaszországi kiképzésük befejezését követően.
bővebben ...

A most végzett katari hajózók június 1-jén tértek haza közel egy év intenzív tanulás után, mely során összesen körülbelül 150 szimulátoros és valós kiképzőrepülést hajtottak végre, gyakorolva szinte az összes, mai modern környezetben előforduló harci feladatot, légi és földi célok ellen egyaránt.

Jelenleg a Galatina légibázison még további két katari pilótacsoport tanul, viszont várhatóan a jövőben már a szardíniai Decimomannu adhat helyet az új kurzusoknak.

Forrás: https://www.blogbeforeflight.net/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
2024-06-03 13:23:02
Fonalka Marcell őrmester az Acélkocka Alap Altiszti Tanfolyam elvégzésének köszönhetően tölti mindennapjait a Gripen-hangárban, feladata a Magyar Honvédség vadászgépeinek szerelése és javítása. Miért ezt az utat választotta?
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 14., 10:39
A kilencvenes évek elején az amerikai haditengerészet légiereje átalakulóban volt.
2024. 06. 11., 14:00
Számos munkaterület összehangolása szükséges ahhoz, hogy a bosznia-hercegovinai EUFOR Althea művelet magyarok katonák által biztosított MEDEVAC, azaz egészségügyi kiürítési képessége porszem nélküli gépezetként tudjon működni.
2024. 06. 10., 10:57
Légtérzár, menetrendi változások, biztonsági aggályok, csomagfeladás és a szakszervezetek sztrájkfenyegetése.
2024. 06. 04., 13:31
A pezsgő ballószögi kulturális életnek egyik kiemelkedő színfoltja volt a napokban befejeződött repülős rendezvény, melyet a ballószögi repülőtér fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartottak meg.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.