2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Első sikerek az Olasz Légierő új, nemzetközi pilótaképző iskolájában

Első sikerek az Olasz Légierő új, nemzetközi pilótaképző iskolájában
JETfly  |  2022. 05. 26., 11:37
Első sikerek az Olasz Légierő új, nemzetközi pilótaképző iskolájában

Az International Flight Training School (IFTS), az Olasz Légierő és a Leonardo cég együttműködéséből született repülőiskola a közelmúltban a Luftwaffe két pilótájának adta át az első Phase IV (Advanced/Lead-In to Fighter Training) oklevelet olaszországi kiképzésük befejezését követően.

A csaknem kilenc hónapig tartó kiképzés az Olasz Légierő 61. ezredének otthont adó Lecce-Galatina légibázison zajlott. Jelenleg az IFTS-nek ez a bázis ad otthont - a szardíniai Decimomannu bázisra történő áthelyezésig. Az IFTS projekt ötvözi a magas színvonalú olasz repülőkiképzési hagyományokat a Leonardo fejlett kiképzési rendszereivel – a galatinai repülőiskola több mint 75 éve képez pilótákat.

A képzési potenciál teljes elérésekor - egy új oktatóközpont létrehozásával - a program lehetővé teszi a repülőiskola jelenlegi kapacitásának megduplázását. A katonai alegységek a Galatina és a Decimomannu légitámaszpontról egyaránt a 61. ezred parancsnoksága alatt fognak működni.

Az Olasz Légierő és a Leonardo vállalat szoros együttműködésben dolgozik egy új kiképzőiskolán, amely a nem túl távoli jövőben nyithatja meg kapuit a szardíniai Decimomannu légibázison.
bővebben ...

A nagy tapasztalattal rendelkező katonai és polgári oktatópilótáknak, valamint a Leonardo M-346-os (az Olasz Légierőben T-346A-nak nevezett) repülőgépein alapuló, fejlett integrált kiképzési rendszernek köszönhetően az IFTS olyan technikai és eljárási ismereteket biztosít, amelyek elengedhetetlenek a modern, egyre bonyolultabb harcfeladatokra történő felkészítéshez.

A Decimomannuban jelenleg épülő új IFTS campus a leendő pilótahallgatók képzési igényei alapján készült (Decimomannu lett a formálódó, új európai NFTE képzés egyik kiválasztott campusa is Pardubice mellett). Központi eleme a Ground Based Training System (Földi Kiképzési Rendszer - GBTS) lesz, amely a legújabb generációs szimulátorokat alkalmazza, melyek a Live Virtual Constructive (LVC) technológiának köszönhetően képesek integrált képzési feladatokat létrehozni szimulált és valós repülések között.

Ezen kívül itt épül meg mind a karbantartói, mind a szálláshelyi infrastruktúra is, amelyek a 22 db M-346-os repülőgépek üzemeltetését fogják biztosítani és amelyekben a tanulók élik mindennapjaikat (szállás, menza, sportlétesítmények). A repülőgépek és szimulátorok karbantartási és logisztikai támogatási tevékenységét a Leonardo CAE Advanced Jet Training cég, a Leonardo és a CAE partnerségéből született cég látja el.

A IV. fázis során a résztvevőknek lehetőségük lesz éleslövészetet is végrehajtani az erre a célra kijelölt lőtereken. Németországon kívül más országok is az IFTS-t választották pilótáik továbbképzésére, ezzel is alátámasztva az olasz kiképzési rendszer jó hírét.

Forrás: https://www.blogbeforeflight.net/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 28., 14:43
Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Dánia - az F-35-ösök érkezésével - folyamatosan vonja ki a hadrendből F-16-os vadászbombázóit, melyek értékesítését már korábban meghirdették. A lehetséges vásárló kilétét a napokban hozták nyilvánosságra.
2024. 03. 27., 16:19
20 évvel ezelőtt, 2004. március 16-án érkezett meg Olaszországba két F-104 Starfighter kíséretében az első Eurofighter Typhoon. A jeles évforduló alkalmából nem maradhatott el egy jubileumi festésű példány bemutatása sem.
2024-04-11 09:56:47
2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024-04-02 16:15:36
A Magyar Honvédség nyolcadik alkalommal szervezi meg az idei év nyári iskolai szünetében a 12-18 éves korosztálynak szóló honvédelmi táborokat, amelyekre április 2-től lehet jelentkezni a honvedelmitabor.hu hivatalos honlapon.
2024-03-21 13:58:05
Modern helikopterek váltják a régi eszközöket a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatában – jelentette be a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette: a napokban a régi típusú Mi-17-es helikoptereket a modern H145M forgószárnyasok váltották fel.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 04. 15., 14:35
A Magyar Honvédség légi kutató-mentő szolgálata - H145M típusú helikopterrel - is részt vett egy, Martonvásár környékén eltűnt kisrepülőgép keresésében, április 13-án, szombaton.
2024. 04. 11., 13:55
Az idei évben is az EUFOR Althea művelet parancsnoki teendőit ellátó nemzet, vagyis 2024-ben Magyarország biztosítja a bosznia-hercegovinai békemisszió MEDEVAC (Medical Evacuation), azaz egészségügyi kiürítési képességét.
2024. 04. 10., 09:29
A repülés iránt az átlagosnál jobban érdeklődő utasok és a repülőgépfotósok kedvencei közé tartoznak azok a gépek, amelyek egy légitársaság vállalati arculatától és szabvány festésmintájától eltérő színekben repülnek.
2024. 04. 08., 12:46
Szombat hajnalban a bosznia-hercegovinai Biztonsági Minisztérium két eltűnt turista megtalálásában kérte az EUFOR nemzetközi misszió segítségét.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”