2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Első sikerek az Olasz Légierő új, nemzetközi pilótaképző iskolájában

Első sikerek az Olasz Légierő új, nemzetközi pilótaképző iskolájában
JETfly  |  2022. 05. 26., 11:37
Első sikerek az Olasz Légierő új, nemzetközi pilótaképző iskolájában

Az International Flight Training School (IFTS), az Olasz Légierő és a Leonardo cég együttműködéséből született repülőiskola a közelmúltban a Luftwaffe két pilótájának adta át az első Phase IV (Advanced/Lead-In to Fighter Training) oklevelet olaszországi kiképzésük befejezését követően.

A csaknem kilenc hónapig tartó kiképzés az Olasz Légierő 61. ezredének otthont adó Lecce-Galatina légibázison zajlott. Jelenleg az IFTS-nek ez a bázis ad otthont - a szardíniai Decimomannu bázisra történő áthelyezésig. Az IFTS projekt ötvözi a magas színvonalú olasz repülőkiképzési hagyományokat a Leonardo fejlett kiképzési rendszereivel – a galatinai repülőiskola több mint 75 éve képez pilótákat.

A képzési potenciál teljes elérésekor - egy új oktatóközpont létrehozásával - a program lehetővé teszi a repülőiskola jelenlegi kapacitásának megduplázását. A katonai alegységek a Galatina és a Decimomannu légitámaszpontról egyaránt a 61. ezred parancsnoksága alatt fognak működni.

Az Olasz Légierő és a Leonardo vállalat szoros együttműködésben dolgozik egy új kiképzőiskolán, amely a nem túl távoli jövőben nyithatja meg kapuit a szardíniai Decimomannu légibázison.
bővebben ...

A nagy tapasztalattal rendelkező katonai és polgári oktatópilótáknak, valamint a Leonardo M-346-os (az Olasz Légierőben T-346A-nak nevezett) repülőgépein alapuló, fejlett integrált kiképzési rendszernek köszönhetően az IFTS olyan technikai és eljárási ismereteket biztosít, amelyek elengedhetetlenek a modern, egyre bonyolultabb harcfeladatokra történő felkészítéshez.

A Decimomannuban jelenleg épülő új IFTS campus a leendő pilótahallgatók képzési igényei alapján készült (Decimomannu lett a formálódó, új európai NFTE képzés egyik kiválasztott campusa is Pardubice mellett). Központi eleme a Ground Based Training System (Földi Kiképzési Rendszer - GBTS) lesz, amely a legújabb generációs szimulátorokat alkalmazza, melyek a Live Virtual Constructive (LVC) technológiának köszönhetően képesek integrált képzési feladatokat létrehozni szimulált és valós repülések között.

Ezen kívül itt épül meg mind a karbantartói, mind a szálláshelyi infrastruktúra is, amelyek a 22 db M-346-os repülőgépek üzemeltetését fogják biztosítani és amelyekben a tanulók élik mindennapjaikat (szállás, menza, sportlétesítmények). A repülőgépek és szimulátorok karbantartási és logisztikai támogatási tevékenységét a Leonardo CAE Advanced Jet Training cég, a Leonardo és a CAE partnerségéből született cég látja el.

A IV. fázis során a résztvevőknek lehetőségük lesz éleslövészetet is végrehajtani az erre a célra kijelölt lőtereken. Németországon kívül más országok is az IFTS-t választották pilótáik továbbképzésére, ezzel is alátámasztva az olasz kiképzési rendszer jó hírét.

Forrás: https://www.blogbeforeflight.net/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 19., 15:09
A bolgár védelmi minisztérium 9,55 millió euró értékű szerződést írt alá a lengyel Wojskowe Zaklady Lotnicze Nr. 2-vel (2. számú Légijármű Javító Üzem). Az augusztus 11-én bejelentett megállapodás a Bolgár Légierő MiG-29-es vadászgépeinek hat hajtóműve javítására vonatkozik.
2023. 09. 14., 15:57
2023. szeptember 14-én terjedt el a repülős oldalakon az a Franciaországban készült fotó, melyen az első horvát részre leszállítandó Dassault Rafale vadászbombázó látható.
2023-09-18 14:15:39
Az MH 47. Bázisrepülőtér alkalmazottjai, illetve a dolgozók családtagjai és barátai számára tartottak színes programokkal tarkított családi napot a pápai katonai repülőtéren, szeptember 16-án, szombaton.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 10. 03., 12:10
A 175 éves Magyar Honvédség évfordulója előtt tisztelegtek azok az ejtőernyősök, akik szeptember végén 175 ugráson vettek részt Szolnokon, a szandai réten.
2023. 10. 02., 10:51
2013. szeptember 7-én szerencsétlenül járt az afgán légierő egyik MD 530F helikoptere. A súlyos sérülést szenvedett kétfős személyzet mentését amerikai erők hajtották végre, és a műveletet magyar helikopteresek biztosították a levegőből.
2023. 09. 28., 09:34
Dr. Marjan Cencen budapesti szlovén nagykövet tett látogatást az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál Szolnokon, hogy személyesen is köszönetet mondjon a Szlovéniát ért, egyik legnagyobb természeti katasztrófa során kapott magyar segítségnyújtásért.
2023. 09. 27., 10:50
A HadERŐ című műsor újabb epizódjában kicsit közelebbről is megismerkedhetünk az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál települő Dassault Falcon 7X típussal.

  Legfrissebbek most

2023. október 2-án, hétfőn a Francia Légierő Mont-de-Marsan légibázisán zajlott le az a hivatalos ceremónia, melynek keretein belül átadták az első Rafale-t Horvátország részére.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.