2024. 07. 16. kedd
Valter
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Első sikerek az Olasz Légierő új, nemzetközi pilótaképző iskolájában

Első sikerek az Olasz Légierő új, nemzetközi pilótaképző iskolájában
JETfly  |  2022. 05. 26., 11:37
Első sikerek az Olasz Légierő új, nemzetközi pilótaképző iskolájában

Az International Flight Training School (IFTS), az Olasz Légierő és a Leonardo cég együttműködéséből született repülőiskola a közelmúltban a Luftwaffe két pilótájának adta át az első Phase IV (Advanced/Lead-In to Fighter Training) oklevelet olaszországi kiképzésük befejezését követően.

A csaknem kilenc hónapig tartó kiképzés az Olasz Légierő 61. ezredének otthont adó Lecce-Galatina légibázison zajlott. Jelenleg az IFTS-nek ez a bázis ad otthont - a szardíniai Decimomannu bázisra történő áthelyezésig. Az IFTS projekt ötvözi a magas színvonalú olasz repülőkiképzési hagyományokat a Leonardo fejlett kiképzési rendszereivel – a galatinai repülőiskola több mint 75 éve képez pilótákat.

A képzési potenciál teljes elérésekor - egy új oktatóközpont létrehozásával - a program lehetővé teszi a repülőiskola jelenlegi kapacitásának megduplázását. A katonai alegységek a Galatina és a Decimomannu légitámaszpontról egyaránt a 61. ezred parancsnoksága alatt fognak működni.

Az Olasz Légierő és a Leonardo vállalat szoros együttműködésben dolgozik egy új kiképzőiskolán, amely a nem túl távoli jövőben nyithatja meg kapuit a szardíniai Decimomannu légibázison.
bővebben ...

A nagy tapasztalattal rendelkező katonai és polgári oktatópilótáknak, valamint a Leonardo M-346-os (az Olasz Légierőben T-346A-nak nevezett) repülőgépein alapuló, fejlett integrált kiképzési rendszernek köszönhetően az IFTS olyan technikai és eljárási ismereteket biztosít, amelyek elengedhetetlenek a modern, egyre bonyolultabb harcfeladatokra történő felkészítéshez.

A Decimomannuban jelenleg épülő új IFTS campus a leendő pilótahallgatók képzési igényei alapján készült (Decimomannu lett a formálódó, új európai NFTE képzés egyik kiválasztott campusa is Pardubice mellett). Központi eleme a Ground Based Training System (Földi Kiképzési Rendszer - GBTS) lesz, amely a legújabb generációs szimulátorokat alkalmazza, melyek a Live Virtual Constructive (LVC) technológiának köszönhetően képesek integrált képzési feladatokat létrehozni szimulált és valós repülések között.

Ezen kívül itt épül meg mind a karbantartói, mind a szálláshelyi infrastruktúra is, amelyek a 22 db M-346-os repülőgépek üzemeltetését fogják biztosítani és amelyekben a tanulók élik mindennapjaikat (szállás, menza, sportlétesítmények). A repülőgépek és szimulátorok karbantartási és logisztikai támogatási tevékenységét a Leonardo CAE Advanced Jet Training cég, a Leonardo és a CAE partnerségéből született cég látja el.

A IV. fázis során a résztvevőknek lehetőségük lesz éleslövészetet is végrehajtani az erre a célra kijelölt lőtereken. Németországon kívül más országok is az IFTS-t választották pilótáik továbbképzésére, ezzel is alátámasztva az olasz kiképzési rendszer jó hírét.

Forrás: https://www.blogbeforeflight.net/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024. 06. 24., 14:03
„A sikerhez kevés csupán az eszköz és a technika, kell hozzá motivált, tenni akaró állomány elszánt, odaadó parancsnokkal az élén” – fogalmazott köszöntő beszédében Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, június 21-én.
2024. 06. 24., 13:35
Az MH 47. Bázisrepülőtéren települő Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) újabb jelentős mérföldkövet ért el, ugyanis átadták a 3200 négyzetméteres Kombinált Légikikötőt (Combined Aerial Port Facility – CAPF) június 19-én, Pápán.
2024-07-07 23:08:03
Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.
2024-07-07 22:39:13
Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű járatkéséssel és -törléssel kellett számolnia a légi utasoknak Európa-szerte, így Budapesten is. A Budapest Airport számára ebben a helyzetben különösen fontos, hogy az utasairól megfelelően gondoskodjon, ezért a menedzsment azonnali döntését követően a repülőtéren egy-egy dedikált várakozóterületet jelölt ki 2A és 2B terminálokon.
2024-07-03 18:45:52
Magyarország sporttehetségekben gazdag ország és ez megmutatkozik a Magyar Honvédségben is, hiszen az ejtőernyős válogatott a világ élvonalában van – közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára július 3-án, Szolnokon.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 16., 13:52
Véget ért 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság - A „szolnoki szikrázás” a csodálatos színek mellett a fény és árnyék izgalmas játékának megörökítésére is lehetőséget kínált. A fekete-fehér fotók soha el nem múló varázsával.
2024. 07. 12., 16:30
Megérkeztek Pápára, a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtérre a Jolly Vihar 24 gyakorlaton részt vevő külföldi alakulatok: az Amerikai Légierő 56. és 57. Harci Kutató-mentő Százada.
2024. 07. 11., 10:35
Az 1991-es öbölháborúban lelőtt repülőgépek személyzetének mentése lehangoló képet mutatott.
2024. 07. 10., 10:07
Júliusban 4674 egyirányú légi összeköttetés létesül az Egyesült Királyságból az Egyesült Államokba, csak a Függetlenség Napján, július negyedikén 149 járat repült át nyugat felé az Atlanti-óceán felett.

  Legfrissebbek most

Újabb két Airbus H225M közepes többcélú helikopter érkezett Magyarországra hétfőn – közölte a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a most érkező gépekkel tízre nőtt a Magyar Honvédségben a H225M típusú helikopterek száma.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.