2024. 06. 18. kedd
Arnold, Levente
: 396 Ft   : 370 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Indonézia megvásárolná az osztrák Typhoon-okat

Indonézia megvásárolná az osztrák Typhoon-okat
JETfly  |  2020. 09. 14., 16:05
Indonézia megvásárolná az osztrák Typhoon-okat

Indonézia újabb meglepetéssel állt elő a fegyverkezési terveit illetően: szándékában áll az összes osztrák Eurofighter Typhoon vadászbombázó megvásárlása.

Prabowo Subianto védelmi miniszter hivatalos levélben értesítette osztrák kollégáját, Klaudia Tannert, hogy országa szeretne ajánlatot tenni az osztrákok 15 darabos Typhoon-flottájára.

A levél nem csak az osztrák védelmi minisztériumba jutott el, de az indonéz napilapok is nyilvánosságra hozták – Prabowo Subianto a vásárlási szándékot az Indonéz Légierő modernizációjának részeként említi ebben a levélben.

Hozzátette, hogy tisztában van javaslatának „érzékenységével”, amely valószínűleg utalást jelent a 2002-es osztrák Typhoon-beszerzéssel kapcsolatos folyamatos vitára. A vitákat az új fejlesztésű repülőgép költségével és hatékonyságával kapcsolatos kérdések generálták, ráadásul korrupciós vádak merültek fel az eredeti szerződés odaítélésével kapcsolatban.

Ezek csúcspontja Ausztria 2017. évi döntése volt, amely szerint a repülőgépet idén kivonnák a rendszerből egy „hatékonyabb és olcsóbb” megoldás érdekében, a közép-európai ország légvédelmi igényeire tekintettel.

A beszerezni kívánt vadászgépek a már meglévő 23 darab F-16 C/D Fighting Falcon-okkal alkotná a légierő fő vadászrepülő erejét – ezeket a repülőgépeket még 2014-ben szerezték be az Egyesült Államok Nemzeti Gárdájának Légierejétől.

A Tranche 1-es Typhoon-ok melletti döntés rossz hír az oroszoknak, akik szerettek volna Szu-35Sz Super Flankereket eladni az indonézeknek – az Indonéz Királyi Légierő ugyanis már régóta üzemeltet Szu-27 és Szu-30-as vadászrepülőgépeket.

Ausztria új kormánya újra megvizsgálja az előző kormány 2 milliárd dolláros Eurofighter programját. A védelmi miniszter kifejezte a kormány hajlandóságát a tárgyalásokra a gyártókkal folytatott jogi csata során.
bővebben ...

Az orosz vadászgépekkel kapcsolatos tárgyalások 2018-ban befejeződtek, Indonézia azonban vonakodik aláírni az1,14 milliárd dolláros szerződést, tartva a beígért amerikai szankcióktól. A szankciókat az Egyesült Államok a potenciális ellenfelek elleni küzdelemről szóló törvény alapján hozná, amely Iránt, Észak-Koreát és Oroszországot célozza meg. A CAATSA-t a kongresszus 2017-ben fogadta el, és célja a kormányok vagy szervezetek visszatartása attól, hogy fegyvereket vagy katonai hardvereket és alkatrészeket szerezzenek be az USA-val szembenálló államoktól.

Forrás: https://www.defensenews.com/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
2024-06-03 13:23:02
Fonalka Marcell őrmester az Acélkocka Alap Altiszti Tanfolyam elvégzésének köszönhetően tölti mindennapjait a Gripen-hangárban, feladata a Magyar Honvédség vadászgépeinek szerelése és javítása. Miért ezt az utat választotta?
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 17., 11:52
Az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kiképzési repüléseket végez június 17-20. 17:00-0:00 óra között.
2024. 06. 14., 10:39
A kilencvenes évek elején az amerikai haditengerészet légiereje átalakulóban volt.
2024. 06. 11., 14:00
Számos munkaterület összehangolása szükséges ahhoz, hogy a bosznia-hercegovinai EUFOR Althea művelet magyarok katonák által biztosított MEDEVAC, azaz egészségügyi kiürítési képessége porszem nélküli gépezetként tudjon működni.
2024. 06. 10., 10:57
Légtérzár, menetrendi változások, biztonsági aggályok, csomagfeladás és a szakszervezetek sztrájkfenyegetése.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.