2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Indonézia megvásárolná az osztrák Typhoon-okat

Indonézia megvásárolná az osztrák Typhoon-okat
JETfly  |  2020. 09. 14., 16:05
Indonézia megvásárolná az osztrák Typhoon-okat

Indonézia újabb meglepetéssel állt elő a fegyverkezési terveit illetően: szándékában áll az összes osztrák Eurofighter Typhoon vadászbombázó megvásárlása.

Prabowo Subianto védelmi miniszter hivatalos levélben értesítette osztrák kollégáját, Klaudia Tannert, hogy országa szeretne ajánlatot tenni az osztrákok 15 darabos Typhoon-flottájára.

A levél nem csak az osztrák védelmi minisztériumba jutott el, de az indonéz napilapok is nyilvánosságra hozták – Prabowo Subianto a vásárlási szándékot az Indonéz Légierő modernizációjának részeként említi ebben a levélben.

Hozzátette, hogy tisztában van javaslatának „érzékenységével”, amely valószínűleg utalást jelent a 2002-es osztrák Typhoon-beszerzéssel kapcsolatos folyamatos vitára. A vitákat az új fejlesztésű repülőgép költségével és hatékonyságával kapcsolatos kérdések generálták, ráadásul korrupciós vádak merültek fel az eredeti szerződés odaítélésével kapcsolatban.

Ezek csúcspontja Ausztria 2017. évi döntése volt, amely szerint a repülőgépet idén kivonnák a rendszerből egy „hatékonyabb és olcsóbb” megoldás érdekében, a közép-európai ország légvédelmi igényeire tekintettel.

A beszerezni kívánt vadászgépek a már meglévő 23 darab F-16 C/D Fighting Falcon-okkal alkotná a légierő fő vadászrepülő erejét – ezeket a repülőgépeket még 2014-ben szerezték be az Egyesült Államok Nemzeti Gárdájának Légierejétől.

A Tranche 1-es Typhoon-ok melletti döntés rossz hír az oroszoknak, akik szerettek volna Szu-35Sz Super Flankereket eladni az indonézeknek – az Indonéz Királyi Légierő ugyanis már régóta üzemeltet Szu-27 és Szu-30-as vadászrepülőgépeket.

Ausztria új kormánya újra megvizsgálja az előző kormány 2 milliárd dolláros Eurofighter programját. A védelmi miniszter kifejezte a kormány hajlandóságát a tárgyalásokra a gyártókkal folytatott jogi csata során.
bővebben ...

Az orosz vadászgépekkel kapcsolatos tárgyalások 2018-ban befejeződtek, Indonézia azonban vonakodik aláírni az1,14 milliárd dolláros szerződést, tartva a beígért amerikai szankcióktól. A szankciókat az Egyesült Államok a potenciális ellenfelek elleni küzdelemről szóló törvény alapján hozná, amely Iránt, Észak-Koreát és Oroszországot célozza meg. A CAATSA-t a kongresszus 2017-ben fogadta el, és célja a kormányok vagy szervezetek visszatartása attól, hogy fegyvereket vagy katonai hardvereket és alkatrészeket szerezzenek be az USA-val szembenálló államoktól.

Forrás: https://www.defensenews.com/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 13:14
A Magyar Honvédség az űrhajósjelöltek felkészítésének korábbi fázisaiba is bekapcsolódott. Nem csupán a repülőorvosi egészségügyi vizsgálatokat végezték el rajtuk az MH Egészségügyi Központ kecskeméti telephelyén, de Gripen repülőgépekkel is repültek azok hátsó ülésében.
2023. 05. 05., 14:23
2023. április 25-én sor került a Hürjet prototípusának első felszállására. A Turkish Aerospace Industries újdonságát elsőként 2018-ban, Farnborough-ban (mock-up) láthattuk.
2023. 04. 27., 14:10
A Magyar Honvédségnél zajló modernizációs folyamat fellegvára Szolnok, ahová - a H145M könnyű helikopterek hadrendbe állítása után - nyáron már megérkeznek a H225M közepes szállítógépek is. Új technika és új parancsnok: dr. Bali Tamás ezredes úrral a Tisza parton történt változások mellett saját szakmai életútját is áttekintjük.
2023-05-24 14:53:27
Légi felderítést gyakoroltak azon nemzetközi hallgatók, akik részt vesznek a 42. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyamon (International Military Observers’ Course – IMOC) az MH Béketámogató Kiképző Központban (MH BTKK) május 8-26. között.
2023-05-21 22:36:21
Mint ahogy arról már ehavi programajánlónkban beszámoltunk, május utolsó vasárnapján repülőnapot rendeznek Mezőkövesd repülőterén! Olvasóink kérésének eleget téve, most összegyűjtöttük a tudnivalókat a közelgő Bükk-Mátravidéki Airshow-ról.
2023-05-15 12:16:55
2023. május 10-én, szerdán immár a hetedik előadásra került sor a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat keretében. Ez alkalommal Németh Zoltán nyugállományú őrnagy, vadászpilóta tartott vetítettképes előadást a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban.
2023-05-15 11:18:35
Az Emirates légitársaság újabb digitális szolgáltatást vezet be, hogy még kényelmesebbé tegye az utazást. A Dubajból induló utasok többsége május 15-től a papíralapú változat helyett mobil beszállókártyával utazhat, amellyel gyorsabbá és egyszerűbbé válik a biztonsági ellenőrzés és a beszállás.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 06. 02., 11:20
A háború miatt elmarad a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató – közölte a Honvédelmi Minisztérium június 2-án.
2023. 06. 02., 09:14
Ezt mi sem ússzuk meg – gondolhatta bárki, aki 2013 júniusának elején az ausztriai áradásról készült televíziós híradásokat látta, hiszen a Dunán lefolyó hatalmas vízmennyiség rekordméretű árvizet ígért Magyarországnak. Ennek megfelelően megkezdődött a felkészülés a védekezésre.
2023. 06. 01., 09:49
A Magyar Légierő minden fegyverneme, alakulata megmozdult, a vezetési elemek, a készenléti szolgálatok, a katonai szervezetek repülő-, helikopter és légvédelmi rakétacsapatai komplex és valós feladat végrehajtásukkal demonstrálták a légierő jelenlegi képességeit a Kék Villám 2023/2 gyakorlaton.
2023. 06. 01., 09:20
Több mint húsz év után ismét valós repülőtéri és hangár környezetben, az Aeroplex műszaki bázisán tettek szakmai vizsgát a középiskolai képzésben végzős repülőgép-szerelő és műszerész diákok.

  Legfrissebbek most

A háború miatt elmarad a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató – közölte a Honvédelmi Minisztérium június 2-án.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.