2024. 05. 23. csütörtök
Dezső
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Korszerűsítik a US Navy Growler flottáját

Korszerűsítik a US Navy Growler flottáját
JETfly  |  2019. 05. 14., 15:54
Korszerűsítik a US Navy Growler flottáját

A napokban jelentették be, hogy a Boeing korszerűsíti az Amerikai Haditengerészet EA-18G Growler elektronikai harci repülőgépeit. A US Navy még nem döntött arról, hogy hány Growler-t akar frissíteni, bár lehet, hogy az egész flotta sorra kerül.

A felújított repülőgépek a Growler Block II jelzést kapják és az F/A-18E/F Super Hornet-nél már alkalmazott fejlesztések (modernizált fedélzeti rendszer, aerodimaikailag illeszkedő külső póttartályok, modernebb érzékelő szenzorok és elektronikai harc berendezések) is a fejlesztési program részét képezik.

A fejlesztés során a Boeing szorosan együttműködött a haditengerészettel, így „első kézből” kaptak visszajelzést, milyen irányban szeretnék a haditengerészet szakemberei tovább javítani a Growler Block II képességeit.

„A szenzorok korszerűsítése azok érzékenységének növelését jelenti” - mondta Jennifer Tebo, a Boeing Super Hornet és Growler fejlesztésekért felelős igazgatója. „Sok ilyen érzékelőt a 90-es években fejlesztettek ki. Néhány frissítést végeztünk az idők folyamán, de itt az ideje, hogy egy komolyabb modernizálást végezzünk a Growler-en.” A fejlesztések mibenlétéről azonban semmi konkrétumot nem árult el Jennifer Tebo.

A Growler Block II architektúrája nyílt rendszerű, amely lehetővé teszi a gyorsabb szoftver- és hardverfrissítést. „A Growler képes lesz a folyamatos és gyors fejlődésre, a fenyegetések gyorsan fejlődnek, és nekünk lépést kell tartanunk velük.” A Growler Block II rendelkezik a Loyal Wingman pilóta nélküli légi járművek (UAV-k) kezeléséhez szükséges számítógépes kapacitással. Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma ezekben az eszközökben látja a jövő hadseregfejlesztésének olcsó lehetőségét.

A US Navy még nem döntött arról, hogy hány Growler-t akar frissíteni, bár lehet, hogy az egész 160 darabos flotta sorra kerül – legalábbis a Boeing reményei szerint. Ausztrália Growler flottája is megkaphatja a frissítéseket. A tervek szerint az első példányok 2025-re lesznek bevethető állapotban.

Forrás: https://www.flightglobal.com

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-14 13:32:49
2024. május 13-án ismét bővült a Magyar Légierő H225M típusú, közepes többcélú helikopter flottája. Mutatjuk Olvasóinknak a 74-es és 75-ös oldalszámú példányok fotóit, melyek érkezésével 8 gépesre bővült a flotta.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 22., 09:13
A második világháborút követő években az amerikai légierő, a haditengerészet és a tengerészgyalogság legtöbb gépe még dugattyús motorral repült.
2024. 05. 21., 10:18
A magyar cég saját megrendelőinek végez majd repülőgép-karbantartást a bukaresti Baneasa repülőtéren, ebbe bevonja a román repülőgép-karbantartó vállalat létesítményeit, infrastruktúráját, eszközparkját, szakembereit.
2024. 05. 16., 14:59
Látványos eseményre figyelhettek fel a szandaszőlősi katonai reptér mellett elhaladók. Zöldes aranyszínű körök lepték el az eget, ahogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar másodéves honvéd tisztjelöltjei végrehajtották első ejtőernyős ugrásukat.
2024. 05. 13., 11:33
A szélestörzsű repülőgépekkel kiszolgált szezonális útvonalak egy része áprilisban indult, más részük pedig októberig meghosszabbodik.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A Japán Birodalmi Haditengerészet repülőgép-hordozói a 2. világháború kezdetén legyőzhetetlenek voltak, a fedélzetükről felszálló harci gépek uralták a Csendes-óceán égboltját.