2024. 06. 25. kedd
Vilmos
: 395 Ft   : 369 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bővülhet a japán Hawkeye flotta

Bővülhet a japán Hawkeye flotta
JETfly  |  2018. 09. 12., 15:07
Bővülhet a japán Hawkeye flotta

Az USA külföldi fegyvereladásokat felügyelő kormányhivatala engedélyezi E-2D Advanced Hawkeye légtérellenőrző repülőgépek Japánnak történő eladását.

Az üzlet anyagi vonzata meghaladja a 3,135 milliárd dollárt – ezt azonban még a Kongresszusnak is engedélyeznie kell, de nem kétséges, hogy rábólintanak.

A japán kormány ezért az összegért a következőket szeretné megkapni: 9 darab E-2D Advanced Hawkeye légtérellenőrző repülőgépet, 28 darab T56-A-427A hajtóművet (18 a gépekben, 10 darab tartalékként), 12 darab MIDS-JTRS információs rendszert (9 beépítve, 3 tartalék), 10 darab APY-9 rádiólokációs rendszert (9 a gépekben, 1 tartalék), 11 készlet AN/AYK-27 navigációs berendezést (9+2), 30 darab LN-251 integrált inerciális/GPS-vezérelt navigációs rendszert SAASM önvédelmi modullal (18 beépített, 12 tartalékként), valamint 12 darab (9+3) AN/ALQ-217 rádiófelderítő berendezést.

A csomag teljes körű támogatást biztosít az üzemeltetés minden szegmensére, a modernizálásokra, átépítésekre, a hajózó, karbantartó, üzemeltető, logisztikai szakszemélyzet kiképzésére, a teljes körű dokumentáció biztosítására is. Az USA távol-keleti politikájával összhangban áll ez a lépés, Japán lehetőségei jelentősen erősödnének ezzel a beszerzéssel a Távol- Keleten, illetve a Csendes-óceán nyugati felén.

Amint azt a közleményben is megjegyezték, az E-2D repülőgépek a csendes-óceáni térség légi és tengeri helyzetére vonatkozó helyzetfelmérést szolgálnák, a már szolgálatban lévő E-2C "Hawkeye" repülőgépekkel együttműködve. Amerikai részről a Northrop Grumman Corporation Aerospace Systems érintett az üzletben. Az eladási értesítés közzététele az amerikai törvényi előírásoknak megfelelően történik, és nem jelenti azt, hogy szükségszerűen megkötik azt.

Jelenleg a japán önvédelmi erők harcoló erejében 13 E-2C repülőgép van, amelyeket az 1980-as évek elején szereztek még be. Ezenkívül négy E-2D "Advance Hawkeye" szállítására kötöttek szerződést, a várakozások szerint a szállítás várhatóan 2019 végén kezdődik meg.

Forrás: http://www.armstrade.org/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 07., 14:20
A normandiai partraszállás egyik alapvető logisztikai kérdése az volt, hogyan lehet megfelelő mennyiségű katonát, fegyverzetet és egyéb felszerelést az éjszaka leple alatt észrevétlenül eljuttatni a brit szigetektől Franciaországba? A hadműveletek tervezőinek gyorsan be kellett látniuk, hogy csak a levegőből érkezhetnek az első egységek a kulcsfontosságú helyekre.
2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
2024-06-20 07:00:00
Kellemes nyári hétvégére készült mindenki. Tervezgettük mivel is teljenek az elkövetkező napok. Volt, aki a strandolást favorizálta, más egy közös focimeccs nézésre invitálta barátait és páran a borutcában szerettek volna bort kóstolni. Már előre éreztük a finom vörös bor izét, mikor csörgött a telefon. A telefon most nem a jó barát szerepét játszotta. Rossz hírt közölt. Fehérgyarmat közelében lezuhant a Magyar Honvédség L-39 Albatros típusú repülőgépe és a fedélzetén repülők életüket vesztették. A gondolatban kortyolt bor íze rögtön megkeseredett és az eltávozott pilótákra, barátokra, Janicsek Andrásra és Ignácz Zoltánra gondoltunk.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 25., 09:26
A magyar polgári repülés történetének egyik kevéssé ismert fejezetét a kalibráló repülőgépekkel írták.
2024. 06. 21., 10:43
2024. 06. 20., 10:49
Zajlanak a késő délutáni, esti kiképzési repülések az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál.
2024. 06. 18., 10:01
Cserényi Gyula egykori iskolájában, a kecskeméti Arany János Általános Iskolában tartott előadást hétfőn. A tartalékos kutatóűrhajós a kiképzéséről és a HUNOR-program küldetéséről beszélt a kíváncsi diákoknak.

  Legfrissebbek most

„A sikerhez kevés csupán az eszköz és a technika, kell hozzá motivált, tenni akaró állomány elszánt, odaadó parancsnokkal az élén” – fogalmazott köszöntő beszédében Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, június 21-én.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.