2018. 03. 18.
Ede, Sándor
: 312 Ft   : 252 Ft Benzin: 366 Ft/l   Dízel: 376 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A szíriai tapasztalatok alapján módosítják a Mi-28N-eket

JETfly  |  2018. 03. 08., 14:59

A Szíriában harci bevetéseken szerzett tapasztalatokat összegyűjtve több módosítást is eszközölnek a Mi-28N „Éjszakai Vadász” harci helikopteren az Orosz Helikopterek holding szakemberei.

A módosítások érintik a segédhajtóművet, az éjjellátó berendezést és a fedélzeti elektronikai berendezéseket is. „Záros határidőn belül el fogjuk végezni a kért módosításokat a Mi-28N-eken” – nyilatkozta a holding vezérigazgatója, Andrej Boginszkij.

A pilóták részéről a leggyakoribb panasz az éjjellátó berendezések minőségére volt. A gyártó elismerte a hiányosságokat, azonban arra is kitért, hogy „az üzemeltetés során egy sor rendszabály pontos betartása szükséges”. A hőkamerát is érintette a módosítás, melynek eredményeképpen sokkal élesebb, pontosabb képet tud közvetíteni a környezetről.

Valentyin Padalka tesztpilóta megerősítette, hogy a hajtóművek módosítása a gázdinamikai egyensúly fenntartása érdekében történt. A fedélzeti rakétafegyverzet indításakor felléphetnek olyan körülmények (pl. a hőmérséklet emelkedése), amelyek a hajtóművek instabil működését okozhatják.

Viktor Bondarev (a légierő korábbi főparancsnoka) tavaly novemberben még azt nyilatkozta, hogy a Mi-28N sokat javult, de még nem eleget. A leginkább szidott rendszer az elektronika volt: ahogyan azt a Szíriában harcoló személyzet mondta, se nem láttak, se nem hallottak. Az éjjellátó berendezést csak a „pilóta-halál” néven hívták. A teljesen tiszta égbolton elég volt, ha csak egy felhőfoszlány jelent meg és az éjjellátó készüléket viselő pilóták három napig vörös szemmel, félig vakon jártak – derült ki Bondarev akkori nyilatkozatából.

A Mi-28N a szárazföldi csapatok közvetlen tűztámogatására, a páncélozott ellenséges harcjárművek megsemmisítésére lett kifejlesztve. Erős páncélzattal és komoly tűzerővel rendelkezik. Szíriában éles körülmények között tesztelték a legújabb verziót, a Mi-28UB-t.

2016 áprilisában szenvedett katasztrófát egy „Éjszakai Vadász” Szíriában, a kétfős személyzet életét vesztette. A katasztrófa oka, ahogyan azt a Védelmi Minisztérium kivizsgáló bizottsága megállapította, nem az ellenséges ráhatás volt. Az éjszakai bevetés során a személyzet elvesztette a térbeli tájékozódást és az erősen szabdalt, tájékozódási pontok nélküli terepen a földnek ütközött.

Forrás: https://lenta.ru/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 03. 12., 11:03
Katonai tiszteletadás mellett helyezték végső nyugalomra vitéz Szentiványi János nyugállományú alezredest, a legendás második világháborús Puma vadászrepülő osztály egyik utolsó vadászpilótáját március 10-én, szombaton Budapesten, az Újköztemetőben.
2018. 03. 12., 11:20
Az Olasz Légierő hadrendbe állította a 18. egyben utolsó M-346 Master, Olaszországban T-346A névre keresztelt kiképzőgépét. A gyártó Leonardo vállalat a hírt megerősítette, miszerint az említett Mastert 2018. február 27-én ünnepélyes keretek között adták át a Leonardo, Venegono-i üzemének területén.
2018-03-13 12:01:42
Az európai átlagot jóval meghaladó mértékben folytatódott a légi teheráru szállítás növekedése a budapesti repülőtéren. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér partnerei havi 10 ezer tonnát meghaladó mennyiségű árut kezeltek idén februárban is, ami az év első két hónapjában további 17,4 %-os növekedést jelentett a tavalyi rekord évhez képest. Az európai piacon 8,4 %-os volt a bővülés 2018 januárjában.
2018-03-09 11:12:38
Március második vasárnapján újabb nagy dobásra készül a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum. Első alkalommal rendezi meg a RepTár MiG-29 Szimulátor Bajnokságot, amely az első szolnoki eSport-esemény is egyben.
2018-03-08 15:37:05
Ma, március 8-án, hat, kizárólag nőkből álló személyzet áll munkába a Lufthansa, a SWISS, az Austrian Airlines, a Eurowings és a Brussels Airlines járatain a Nemzetközi Nőnap alkalmából. A Frankfurtból, Münchenből, Düsseldorfból, Bécsből, Zürichből és Brüsszelből induló járatok mindegyikét két-két női pilóta vezeti.
   MÁSOK ÍRTÁK
2018. 03. 12., 10:07
A világban működő légimentő szolgálatok kétféle filozófia alapján végzik feladataikat.
2018. 03. 12., 10:01
Osztrák, szerb és magyar makettezők mutatták be kicsinyített műremekeiket Szolnokon.
2018. 03. 09., 12:05
Precíziós csapásmérésre alkalmas, távolról irányított felderítő- és támadó gépeket vásárolt Indonézia Kínától.
2018. 03. 08., 12:39
Iszlám szervezet vállalta az akciót, de lehet, hogy épp a lelövés elkerülésére repült manőver sikerült rosszul.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!++

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Közös és különleges, amerikai-brit haditengerészeti hadgyakorlatra kerül sor az Északi-sarkon. Az Ice Exercise 2018 (ICEX 18) során az amerikai színeket egy-egy Seawolf-osztályú (USS Connecticut) és továbbfejlesztett Los Angeles-osztályú (USS Hartford) tengeralattjáró képviseli.