2024. 07. 23. kedd
Lenke
: 390 Ft   : 359 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A szíriai tapasztalatok alapján módosítják a Mi-28N-eket

A szíriai tapasztalatok alapján módosítják a Mi-28N-eket
JETfly  |  2018. 03. 08., 14:59

A Szíriában harci bevetéseken szerzett tapasztalatokat összegyűjtve több módosítást is eszközölnek a Mi-28N „Éjszakai Vadász” harci helikopteren az Orosz Helikopterek holding szakemberei.

A módosítások érintik a segédhajtóművet, az éjjellátó berendezést és a fedélzeti elektronikai berendezéseket is. „Záros határidőn belül el fogjuk végezni a kért módosításokat a Mi-28N-eken” – nyilatkozta a holding vezérigazgatója, Andrej Boginszkij.

A pilóták részéről a leggyakoribb panasz az éjjellátó berendezések minőségére volt. A gyártó elismerte a hiányosságokat, azonban arra is kitért, hogy „az üzemeltetés során egy sor rendszabály pontos betartása szükséges”. A hőkamerát is érintette a módosítás, melynek eredményeképpen sokkal élesebb, pontosabb képet tud közvetíteni a környezetről.

Valentyin Padalka tesztpilóta megerősítette, hogy a hajtóművek módosítása a gázdinamikai egyensúly fenntartása érdekében történt. A fedélzeti rakétafegyverzet indításakor felléphetnek olyan körülmények (pl. a hőmérséklet emelkedése), amelyek a hajtóművek instabil működését okozhatják.

Viktor Bondarev (a légierő korábbi főparancsnoka) tavaly novemberben még azt nyilatkozta, hogy a Mi-28N sokat javult, de még nem eleget. A leginkább szidott rendszer az elektronika volt: ahogyan azt a Szíriában harcoló személyzet mondta, se nem láttak, se nem hallottak. Az éjjellátó berendezést csak a „pilóta-halál” néven hívták. A teljesen tiszta égbolton elég volt, ha csak egy felhőfoszlány jelent meg és az éjjellátó készüléket viselő pilóták három napig vörös szemmel, félig vakon jártak – derült ki Bondarev akkori nyilatkozatából.

A Mi-28N a szárazföldi csapatok közvetlen tűztámogatására, a páncélozott ellenséges harcjárművek megsemmisítésére lett kifejlesztve. Erős páncélzattal és komoly tűzerővel rendelkezik. Szíriában éles körülmények között tesztelték a legújabb verziót, a Mi-28UB-t.

2016 áprilisában szenvedett katasztrófát egy „Éjszakai Vadász” Szíriában, a kétfős személyzet életét vesztette. A katasztrófa oka, ahogyan azt a Védelmi Minisztérium kivizsgáló bizottsága megállapította, nem az ellenséges ráhatás volt. Az éjszakai bevetés során a személyzet elvesztette a térbeli tájékozódást és az erősen szabdalt, tájékozódási pontok nélküli terepen a földnek ütközött.

Forrás: https://lenta.ru/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 09:26
Újabb két Airbus H225M közepes többcélú helikopter érkezett Magyarországra hétfőn – közölte a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a most érkező gépekkel tízre nőtt a Magyar Honvédségben a H225M típusú helikopterek száma.
2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024. 06. 24., 14:03
„A sikerhez kevés csupán az eszköz és a technika, kell hozzá motivált, tenni akaró állomány elszánt, odaadó parancsnokkal az élén” – fogalmazott köszöntő beszédében Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, június 21-én.
2024-07-19 10:30:07
Újabb repülőgépekre adott le megrendelést a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, amellyel cargo részlegének flottája jövőre 17 példányosra bővül. Az új Boeing 777F gépek csatlakozásával az Emirates SkyCargo 30 százalékkal növeli főfedélzeti rakománykapacitását, hosszú távú megoldást kínálva a keresletnövekedésre.
2024-07-13 16:00:08
„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.
2024-07-07 23:08:03
Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 22., 09:18
Április elsején egy újabb fejezet zárult le a nagygépes repülés történetében. Ezen a napon teljesítette utolsó feladatát a NASA DC-8-as kutató repülőgépe.
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.
2024. 07. 16., 13:52
Véget ért 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság - A „szolnoki szikrázás” a csodálatos színek mellett a fény és árnyék izgalmas játékának megörökítésére is lehetőséget kínált. A fekete-fehér fotók soha el nem múló varázsával.
2024. 07. 12., 16:30
Megérkeztek Pápára, a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtérre a Jolly Vihar 24 gyakorlaton részt vevő külföldi alakulatok: az Amerikai Légierő 56. és 57. Harci Kutató-mentő Százada.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.