2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Struktúraváltás a légierőnél

Struktúraváltás a légierőnél
honvedelem.hu  |  2020. 07. 30., 11:03
Struktúraváltás a légierőnél

Az MH 54. Veszprém Radarezred, valamint az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ egybeolvadásával, képességeik megőrzésével, augusztus 1-jei hatállyal, dandárszintű szervezetként létrejön az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ.

A két alakulat július 29-ei, rendkívüli állománysorakozóján Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka kiemelte: az elmúlt években a honvédelmi vezetés a légi vezetési és irányítási rendszer még hatékonyabbá tételét, átalakítását tűzte ki célul.

„A haderő, és ezen belül a légi vezetési és irányítási rendszer most érett meg arra, hogy változtassunk, újítsunk, hogy még szervezettebbek, még hatékonyabbak legyünk. Senki ne féljen a küszöbön álló változásoktól, mert továbbra is számítunk az állomány nélkülözhetetlen munkájára” – fogalmazott a vezérezredes.

Hozzátette: a két alakulat a NATO integrált légvédelmi rendszerének elemeként a rendkívüli járványhelyzetben is zökkenőmentesen végezte munkáját, biztosítva hazánk légterének szuverenitását. Emellett mind a radarezred, mind a központ kivette a részét a járvány elleni védekezésből is.

Az újonnan megalakuló szervezet parancsnoka – dandártábornoki rendfokozatban – Berec Zoltán ezredes, az MH LVIK jelenlegi parancsnoka lesz, aki beszédében elmondta: év elején a központ hozzálátott a légierő új légi irányítási és vezetési rendszerének kialakításához.

„Köszönetet mondok az MH LVIK teljes állományának, hogy megértették a haderő vezetőinek megújítását célzó szándékát, és az elmúlt másfél évben támogatták az ezt célzó munkát és az én parancsnoki tevékenységemet. Az új központ a képességek integrációja folytán a légierő meghatározó alakulata lesz, amely felelős a légierő teljes műveleti képességének irányításáért, koordinálásáért” – húzta alá az ezredes.

Zentai László ezredes, a jogelőd szervezetekkel együtt hetvenegy esztendős katonai múltra visszatekintő radarezred parancsnoka búcsúbeszédében úgy fogalmazott: feladatuk mindig ugyanaz volt, csak a technikai fejlődött rohamléptekben.

„Büszke vagyok arra, hogy ennek a nagy múltú alakulatnak parancsnoka lehettem, büszke vagyok arra, hogy önökkel együtt szolgálhattam. Sokat tanultam önöktől, sokat köszönhetek önöknek. Önök nélkül nem lehetek az, aki vagyok, és ez az alakulat sem lehetett volna az, ami. Nem lehetett volna ilyen sikeres, és nem tudta volna feladatait ilyen szinten ellátni. Köszönöm az elkötelezettségüket, köszönöm a szolgálatukat!” – búcsúzott az állománytól a parancsnok.

Az állománysorakozón Korom Ferenc vezérezredes és Berec Zoltán ezredes huzamos időn át nyújtott kimagasló szolgálata okán elismeréseket adott át Zentai László ezredesnek.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 07., 15:52
A HUNOR - Magyar Űrhajós Program egy orvossal és három mérnökkel kezdi meg a kétéves kiképzését Magyarország újonnan felállított hivatásos űrhajósállományának – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium március 7-én, kedden.
2023. 03. 07., 15:05
2023. március 7-én a déli órákban, kötelékrepülés közben összeütközött az Olasz Légierő két SIAI-Marchetti S-208M típusú kiképző repülőgépe, személyzetük életét vesztette a katasztrófa során.
2023. 02. 17., 14:18
2021-es hírek szerint a ghánai parlament rábólintott arra a közel 111 millió eurós beszerzésre, melynek keretein belül hat példányt vásárolnak az Aero Vodochody új L-39NG típusából. Előrelépés azóta sincs az ügyben.
2023. 02. 16., 14:49
2022 decemberében kaptak szárnyra azok a hírek, mely szerint a Görög Légierő használt C-130J Hercules közepes, katonai szállító repülőgépeket kíván beszerezni a kiöregedő C-130B és C-130H változatok helyére.
2023-03-14 11:44:40
Június 1-től heti hétre növeli járatai számát Budapest és Dubaj között az Emirates. Emellett számos, a magyar utazók körében is népszerű útvonalon bővít a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, és újabb desztinációkon állnak forgalomba az A380-as óriásgépek.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 03. 22., 13:17
Különleges túranapot szervezett a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület (HATESZ) a 2023 Európa Kulturális Fővárosa Veszprém programsorozat keretében március 11-én.
2023. 03. 22., 10:03
A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő és legfenntarthatóbb légitársasága budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy újabb géppel bővül itthoni flottája.
2023. 03. 21., 14:34
Összesen 463 darab makettet láthattak az érdeklődők a XXXI. Országos Makett Kiállításon és Versenyen, Szolnokon, március 18-án.
2023. 03. 20., 11:53
Joe Biden amerikai elnök jóváhagyta az újgenerációs Air Force One, a VC-25B színtervét.

  Legfrissebbek most

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.