2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

VIDEÓ - Újabb két H145M helikopter érkezett Szolnokra

VIDEÓ - Újabb két H145M helikopter érkezett Szolnokra
honvedelem.hu  |  2020. 07. 22., 13:58
VIDEÓ - Újabb két H145M helikopter érkezett Szolnokra

Kilencre emelkedett a magyar felségjelzésű Airbus H145M típusú helikopterek száma. Július 20-án kora délután újabb két forgószárnyas érkezett a németországi gyárból.

Már-már ismerős folyamat zajlott le az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison. Nyugat felől két rendkívül halk és kecses mozgású helikopter érkezett, amelyek személyzetét többek között dr. Koller József dandártábornok, bázisparancsnok és helyettese, dr. Bali Tamás ezredes köszöntötte. A két helikopter a nyolcadik és kilencedik Airbus H145M típusú forgószárnyas abból az összesen húszból, amelyeket a Magyar Honvédség a Honvédelmi Minisztérium Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programja keretében vásárolt. „Nagyon szépen épül a flotta, ezt az évet pedig még további öt helikopterrel fogjuk zárni, amelyek október és november folyamán érkeznek, így tizennégy Airbus H145M helikopterünk lesz itt az év végéig” – összegezte dr. Bali Tamás ezredes.

Habár mind a húsz forgószárnyas alapja ugyanaz a szállítóhelikopter, átépíthetőségüknél fogva különböző feladatorientált típusokkal gazdagodik a Magyar Honvédség. Ezek közül kiemelendő a fegyverekkel felszerelhető harci változat, a kutató-mentő változat és a speciális szállító verzió. A most érkezett H145M-ek érdekessége a megfigyelőrendszerükben rejlik. Mint megtudtuk, szenzorrendszereikkel nagyon jó, Ultra HD minőségű felvételeket tudnak készíteni nagyon nagy távolságokra éjjel és nappal egyaránt.

Dr. Bali Tamás ezredes kiemelte, hogy a típus különlegessége leginkább két képességben rejlik, az egyik a felderítőrendszer. Mint fogalmazott, a felderítő információk gyűjtése és továbbítása a mai hadviselésben kiemelt fontosságú, amelyben ez a helikopter meghatározóan komoly képességet vonultat fel. A másik pedig a kutató-mentő képesség, hiszen kis méreténél és kis súlyánál fogva a H145M olyan területeken is képes mentőfeladatok ellátására, ahol más típusok nem.

További fotókért kattintosn a linkre!

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 11. 08., 13:34
2023. október 6-án a Saab - mielőtt átadná a Svéd Fegyveres Erők részére - leszállította az FMV-nek (Svéd Védelmi Beszerzési Hivatal) üzemeltetési tesztelésre az első sorozatgyártású Gripen E típusú harci repülőgépet.
2023. 11. 02., 14:26
Az AIR DEFENDER 2023 nemzetközi NATO hadgyakorlaton a résztvevő 25 nemzet 250 repülőgépe és helikoptere között ott voltak a kecskeméti Gripenek és a Puma harcászati repülő század tagjai is. A magyar kontingens parancsnokával, Molnár Tibor őrnaggyal az Aranysas magazin idézte fel a két hét eseményeit.
2023-11-13 11:49:38
2003. november 13-án délelőtt 11 órakor ismét megtörtént a megszokhatatlan, egy repülőgép eltűnt a lokátorok képernyőjéről és nem válaszolt semmilyen frekvencián. Azonnal felszállt a kutató-mentő helikopter a két egykori kollégiumi szobatárs keresésére.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 11. 29., 16:35
Megérkezett az új kedvenc a JETfly Webáruházba! Kiváló minőségű softshell dzseki military zöld színben! A termék megrendelhető női és férfi változatban, önmagában vagy felvarrókhoz tépőzárakkal előkészítve!
2023. 11. 22., 15:13
A nemzeti ellenállóképesség erősítése és Magyarország védelme érdekében különleges közös szolgálat kezdődött idén ősszel Veszprémben, ahol november első napjai óta a polgári életben már több évtizeden át bizonyított szakemberek tartalékos katonaként készülnek fel katonai légiforgalmi irányítói feladatokra az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központban (MH LMVIK).
2023. 11. 20., 12:12
Szudán a déli országrész 2011-es kiválásáig és Dél-Szudán néven független állammá alakulásáig Afrika legnagyobb területű országa volt, most „csak” a harmadik.
2023. 11. 20., 12:05
A Magyar Honvédség legújabb haditechnikai eszközei mellett többek között harcászati, illetve tűzszerész bemutatóval várja az érdeklődőket nyílt napján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara, december 1-jén.

  Legfrissebbek most

Amikor a repülés szeretetéhez nagysebességű konstrukció párosul, az eredmény igazán lenyűgöző lehet. Ez teljesen igaz a Squadron Foundation szervezetre, amely hosszú évek óta azon dolgozik, hogy üzemképes Lim-2-es repülőgépet varázsoljanak a lengyel égboltra.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!