2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kötelességteljesítés közben vesztették életüket

Kötelességteljesítés közben vesztették életüket
honvedelem.hu  |  2023. 06. 27., 15:00
Kötelességteljesítés közben vesztették életüket

A június 21-én, Horvátországban, kötelességteljesítés közben lezuhant magyar H145M típusú helikopter elhunyt személyzete.

Radnai Ádám százados, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem katonai vezetői alapképzési szakán szerzett diplomája után, 2012. augusztus 20-án lett a Magyar Honvédség hivatásos tisztje és kezdte meg szolgálatát hadnagyi rendfokozattal az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál, mint szakaszparancsnok.

2018. augusztus 21-én helyezték át az MH 86. Szolnok Helikopterbázisra, ahol a szállítóhelikopter-zászlóalj egyik szállító-kutató-mentő rajának helikoptervezető tisztje lett. 2020-ban átképzést kapott a H145M típusú helikopterre.

Radnai Ádám százados a megalapítástól kezdve részt vett a különleges műveleti légi képesség kialakításában. Az elsők között teljesítette a légi műveleti tervezői tanfolyamot, és ugyancsak az elsők között érte el az alap műveleti képességet, a magashegyi kiképzettséget és a személyi mentési képzettséget is. Biztos kézzel végezte repülési feladatait, rendelkezett azzal a részletekbe menő figyelemmel és alázattal, ami az oktatói munkához elengedhetetlen. Katonai pályafutása során számos alkalommal kapott kitüntetést.

Konrád Dávid főhadnagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem katonai vezetői alapképzési szakán szerzett diplomája után, 2016. augusztus 20-án lett a Magyar Honvédség hivatásos tisztje és kezdte meg szolgálatát hadnagyi rendfokozattal az MH 54. Veszprém Radarezrednél, mint a hadműveleti főnökség beosztott tisztje.

2019. szeptember 1-jével helyezték át az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis állományába, a harcihelikopter-zászlóalj egyik rajának helikoptervezető lövész tisztje lett.

Konrád Dávid főhadnagy a megalapítástól kezdve részt vett a különleges műveleti légi képesség kialakításában. Idén áprilisban megszerezte a nappali, alap műveleti képesítését a különleges műveleti feladatrendszerben. Repülési készsége, helyzetértékelő képessége példaértékű volt.

Katonai szolgálata során átvehette a „Migrációs Válsághelyzet Kezeléséért szolgálati jelet”.

Lőrincz Tamás zászlós 1995. július 5-én, őrmesteri rendfokozattal lett a Magyar Honvédség hivatásos altisztje, mint a taszári MH 31. Kapos Harcászati Repülőezred mechanikus altisztje.

2004. augusztus 1-jével került az MH 86. Szolnok Helikopter Ezredhez, mint a szállítóhelikopter-zászlóalj egyik rajának technikusa.

Pályafutása során folyamatosan képezte magát, magas szintű szakmai tudását három afganisztáni missziós szolgálata során is igyekezett kamatoztatni.

Katonai szolgálata során számos nemzetközi gyakorlaton és kiképzésen vett részt, illetve több alkalommal vehetett át elismerést és kitüntetést.

Feladatait mindenkor a legjobb tudása szerint, a legmagasabb szinten látta el. Szakmai tudása, valamint emberi kvalitásai kollégái példaképévé emelték. Hivatása teljesítése során kötelességének tekintette a helikopteres fegyvernem örökségének építését, valamint a fiatal katonatársai, repülő bajtársai támogatását.

2023. június 27., 13 óra: Megérkezett a helikopter-balesetben elhunyt katonák koporsóit szállító gép a szolnoki bázisra - A szoljon.hu beszámolója a linkre kattintva érhető el!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 23., 12:42
Túl sok információ továbbra sem érhető el az Amerikai Légierő stratégiai csapásmérő flottáját megújító B-21 Raider típusról, de 2024. május 22-én új felvételeket publikáltak a tesztrepülését teljesítő bombázóról.
2024. 05. 17., 11:26
Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 29., 09:07
Az első képsorozat két, februári napon készült a honvédség 08-as oldalszámú H145M helikopteréről.
2024. 05. 24., 11:58
Minden ami repülés címmel szombaton kiállítás nyílik a Ballószögi Faluházban. A négynapos rendezvény fókuszában a 30 éves ballószögi repülőtér áll, és több egykori vadászrepülő pilóta is ellátogat a nagyszabású eseményre.
2024. 05. 23., 09:26
MiG és Szuhoj harci repülőket állított ki a kertjében egy kiskőrösi gyűjtő. A Dutra Fesztivál megnyitónapján Firkó János is bemutatta kedvenceit a közönségnek.
2024. 05. 22., 09:13
A második világháborút követő években az amerikai légierő, a haditengerészet és a tengerészgyalogság legtöbb gépe még dugattyús motorral repült.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.