2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 378 Ft   : 345 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

H145M - Forgószárnyas sikersztori

H145M - Forgószárnyas sikersztori
honvedelem.hu  |  2021. 11. 09., 13:50
H145M - Forgószárnyas sikersztori

Alig két évvel ezelőtt ért magyar földet először az első két magyar felségjelzésű forgószárnyas, idén novemberben pedig már azzal büszkélkedhet az Airbus H145M flotta, hogy elérte és meg is haladta az ötezer levegőben töltött órát.

Az első hírek 2017-ben jelentek meg arról, hogy a Magyar Honvédség választott, megvan az új típus, amely választ adhat a légierő kiöregedő helikopterflottájának kérdésére. Hazánk légterében először a Bakonyban végrehajtott képességbemutatón repült az Airbus H145M típusú könnyű többcélú katonai helikopter - igaz, akkor még a donauwörthi gyár német színeiben. Ez alkalommal tesztelték a típushoz tartozó HForce fegyverrendszer működését is az Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőterének területén.

Bár a hajózó és műszaki személyzet az oktatások során már Németországban is alaposan megismerkedhetett a leendő magyar „vasakkal”, az első igazán történelmi pillanatnak mégis 2019. november 18-át jegyzi a hazai H145M-k történetírása. Ekkor ért ugyanis először magyar földet az első két forgószárnyas, amelyek már magyar felségjelzés mellett tették meg a német gyár és Budaörs közötti távot. A típus sikersztorijának első - méltán - büszkeségre okot adó pillanata egyúttal a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program dicsérete is, amelynek kiemelt célja a Magyar Honvédség technikai eszközeinek modernizálása. Márpedig a H145-ösökkel valódi korszakváltás kezdődött a forgószárnyasok között. Mint Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka az első két gép fogadásakor fogalmazott: e könnyű, többcélú helikoptereknek a nevükben rejlik sokoldalúságuk, hiszen egyetlen gépben jelenik meg a kiképzőhelikopter, a kutató-mentő helikopter és a fegyveres-tűztámogató helikopter valamennyi tulajdonsága. Rámutatott, hogy a gép igazi ereje a sebességében és az emelkedési képességében rejlik. „Közel 300 kilométer/órával tud repülni, külső súlyokat és fegyverzetet képes magával vinni, s hatezer méteres magasságra tud emelkedni akár tíz fővel a fedélzetén" – mondta.

A 01-es és 02-es lajstromú párost aztán tizennyolc további gép követte, így 2021. március 25-re a 19-es és 20-as jelzésű Airbusok is megérkeztek otthonukba, Szolnokra. A jól felkészített állomány mindez idő alatt komoly igénybevételnek tette ki a gépeket, hiszen az első helikopterek érkezésétől számítva 2020. augusztus végén már – az akkor még hiányos flottával – teljesítették az első ezer órát. Ahogy gyarapodott a helikopterbázis betonján sorakozó forgószárnyasok száma, úgy ugrottak meg a repült órák is. Ennek is köszönhető, hogy az első ezret csaknem másfél év alatt hirtelen további négyezer óra követte.

Ez alatt az ötezer óra alatt folytak a hajózóképzések, illetve olyan speciális képességek kialakítása is, mint az ejtőernyős dobás a 145-ös oldalajtóiból, a kutató-mentő feladatok begyakorlása és nem utolsó sorban a legfrissebb történelmi mérföldkő a típus életében: idén szeptember 23-án először dördültek el az HForce fegyverrendszer részét képező M621-es 20 milliméter űrméretű gépágyúi.

A sikerek és elért eredmények önmagukért beszélnek, pedig a gépek még „éppen csak” kétévesek. Minden bizonysággal kijelenthető, hogy nagy jövő előtt állnak még a honvédségi H145M-ek.

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 11. 08., 13:34
2023. október 6-án a Saab - mielőtt átadná a Svéd Fegyveres Erők részére - leszállította az FMV-nek (Svéd Védelmi Beszerzési Hivatal) üzemeltetési tesztelésre az első sorozatgyártású Gripen E típusú harci repülőgépet.
2023. 11. 02., 14:26
Az AIR DEFENDER 2023 nemzetközi NATO hadgyakorlaton a résztvevő 25 nemzet 250 repülőgépe és helikoptere között ott voltak a kecskeméti Gripenek és a Puma harcászati repülő század tagjai is. A magyar kontingens parancsnokával, Molnár Tibor őrnaggyal az Aranysas magazin idézte fel a két hét eseményeit.
2023-11-13 11:49:38
2003. november 13-án délelőtt 11 órakor ismét megtörtént a megszokhatatlan, egy repülőgép eltűnt a lokátorok képernyőjéről és nem válaszolt semmilyen frekvencián. Azonnal felszállt a kutató-mentő helikopter a két egykori kollégiumi szobatárs keresésére.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 11. 29., 16:35
Megérkezett az új kedvenc a JETfly Webáruházba! Kiváló minőségű softshell dzseki military zöld színben! A termék megrendelhető női és férfi változatban, önmagában vagy felvarrókhoz tépőzárakkal előkészítve!
2023. 11. 22., 15:13
A nemzeti ellenállóképesség erősítése és Magyarország védelme érdekében különleges közös szolgálat kezdődött idén ősszel Veszprémben, ahol november első napjai óta a polgári életben már több évtizeden át bizonyított szakemberek tartalékos katonaként készülnek fel katonai légiforgalmi irányítói feladatokra az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központban (MH LMVIK).
2023. 11. 20., 12:12
Szudán a déli országrész 2011-es kiválásáig és Dél-Szudán néven független állammá alakulásáig Afrika legnagyobb területű országa volt, most „csak” a harmadik.
2023. 11. 20., 12:05
A Magyar Honvédség legújabb haditechnikai eszközei mellett többek között harcászati, illetve tűzszerész bemutatóval várja az érdeklődőket nyílt napján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara, december 1-jén.

  Legfrissebbek most

Amikor a repülés szeretetéhez nagysebességű konstrukció párosul, az eredmény igazán lenyűgöző lehet. Ez teljesen igaz a Squadron Foundation szervezetre, amely hosszú évek óta azon dolgozik, hogy üzemképes Lim-2-es repülőgépet varázsoljanak a lengyel égboltra.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!