2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elérte 5 000. repült óráját a magyar H145M flotta

Elérte 5 000. repült óráját a magyar H145M flotta
honvedelem.hu  |  2021. 10. 29., 10:35
Elérte 5 000. repült óráját a magyar H145M flotta

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisra látogatott dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy október 28-án, csütörtökön. A Magyar Honvédség parancsnokát dr. Koller József dandártábornok, a helikopterbázis parancsnoka, Sánta Gábor ezredes, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár parancsnoka, valamint Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa fogadta.

A program kora reggel közös futással kezdődött, amelyen - dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy vezetésével - a laktanyában állomásozó alakulatok katonái vettek részt. A rendezvény ezt követően a Magyar Honvédség Parancsnokságának vezetői értekezletével, illetve a soron következő negyedéves parancsnoki értekezlettel folytatódott. A megbeszélés egyik rendhagyó pillanata az volt, amikor a Magyar Honvédség parancsnoka egy tortát adott át dr. Koller József dandártábornoknak, mégpedig amiatt, hogy a magyar H145M flotta aznap érte el az ötezredik óráját.

Délután a vendégek megtekintették a bázis négy helyszínén berendezett statikus bemutatót, köztük a MT-2-es sátorban kiállított H145M típusú könnyű többcélú helikopter felfegyverzett, illetve kutató-mentő feladatokra felszerelt változatát, a Zlin kiképzőrepülőgépeket, valamint a Mi-17-es és a HCTT szimulátort is. Utóbbi a helikopter személyzetének taktikai felkészítését segíti. Ezt követően az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár különleges műveleti csoportja egy szimulált éjszakai rajtaütést hajtott végre, egy improvizált robbanóeszközök, azaz IED-k gyártásával foglalkozó terrorista sejt rejtekhelyén.Ezzel egyidőben a bázis adott otthont annak a negyedéves vezénylőzászlósi konferenciának, amelyen az elmúlt három hónap értékelése mellett a jövőbeni feladatokról is szó esett.

További fotókat a linkre kattintva találhatnak!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 14., 10:39
A kilencvenes évek elején az amerikai haditengerészet légiereje átalakulóban volt.
2024. 06. 11., 14:00
Számos munkaterület összehangolása szükséges ahhoz, hogy a bosznia-hercegovinai EUFOR Althea művelet magyarok katonák által biztosított MEDEVAC, azaz egészségügyi kiürítési képessége porszem nélküli gépezetként tudjon működni.
2024. 06. 10., 10:57
Légtérzár, menetrendi változások, biztonsági aggályok, csomagfeladás és a szakszervezetek sztrájkfenyegetése.
2024. 06. 04., 13:31
A pezsgő ballószögi kulturális életnek egyik kiemelkedő színfoltja volt a napokban befejeződött repülős rendezvény, melyet a ballószögi repülőtér fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartottak meg.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.