2024. 02. 27. kedd
Ákos, Bátor
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új repülőgép és új útvonalak a Wizz Air debreceni bázisán

Új repülőgép és új útvonalak a Wizz Air debreceni bázisán
JETfly  |  2018. 12. 14., 16:38

A mai napon megérkezett a Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársaságának, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársaságának újabb Airbus A320-as repülőgépe a légitársaság debreceni bázisára.

A debreceni bázis harmadik évfordulója előtt egy nappal csatlakozott, több, mint 100 millió dollár értékű újabb Airbus A320 a harmadik repülőgép, amellyel a Wizz Air magyarországi flottája 2018-ban bővült (idén kettő repülőgép csatlakozott a WIZZ budapesti bázisához).  

Dortmund, Doncaster-Sheffield, Bázel-Mulhouse-Freiburg (EuroAirport) és Barcelona mostantól közvetlenül is elérhetővé válnak a debreceni repülőtérről. A légitársaság három további járatot indít 2019 tavaszán a debreceni bázisáról, így már Palma de Mallorca, Lárnaka és Málta is kényelmesen elérhető a Wizz Air magas színvonalú járataival. Jegyek – amelyek tartalmazzák az ingyenes kézipoggyászt 40x30x20cm-es méretig – már 2 990 Ft-tól*foglalhatóak a wizzair.com oldalon vagy a WIZZ mobil applikáción keresztül.

Spanyolország két csodálatos városa is elérhetővé válik Debrecenből: Barcelona és Palma de Mallorca. Ha Barcelonára gondolunk, rögtön a változatos, monumentális épületei jutnak eszünkbe, de ez nem minden. A katalán város rengeteg csodát tartogat: a napsütötte tengerpartoktól a szerteágazó kulináris színtéren át egészen a pezsgő éjszakai életig mindent fellelhetünk itt. Palma de Mallorca igazi paradicsom a mediterrán nyaralások szerelmeseinek, bátran nevezhetjük Mallorca ékkövének. A történelmi városrészben napokig lehetne bolyongani, míg a közeli strandok a tökéletes pihenést biztosítják.

Az egykori Hanza-város, Dortmund ma már leginkább a focicsapatáról, a Borussia Dortmundról híres, így nem csoda, hogy ez a város ad otthont a Német Futball Múzeumnak. Emellett természetesen a művészetek szerelmesei is lubickolhatnak a templomok és múzeumok kínálta élvezetekben.

South Yorkshire-ben található Doncaster, ami a múltban a természetes erőforrásokat kihasználva tudott nagy ipari várossá nőni. Ez ma már történelem, de ha szeretnénk elmélyedni a Viktoriánus kor emlékeiben, akkor Doncaster kiváló úti cél lehet.

Ha olyan helyre utaznánk, ami kiváló kiindulási pont több nyugat-európai országba, Bázel a legjobb választás, hiszen összeköti Franciaországot, Németországot és Svájcot.

Lárnaka napjai a mesés strandjai körül forognak: napközben pihenhetünk a homokos parton, míg este a tengerparti sétányon gyönyörködhetünk a naplementében. A modern belvárostól egészen a török negyedig érdemes felkutatni a város belső részeit is.

Máltán mindenki megtalálhatja a számítását: a hajózás megszállottjai, a vízi sportok szerelmesei és a klasszikus értelemben vett turisták is. Egy városnézéssel töltött fárasztó nap után a máltai konyha igazi gyönyör az éhes utazó számára, a legjobb étteremjavaslatokat pedig a helyi lakosoktól kaphatjuk.

A Debreceni repülőtér 2012-től része a Wizz Air hálózatának, 2015 óta pedig Wizz Air bázisként üzemel. Az elmúlt 6 évben a Wizz Air több mint 1,3 millió utast szállított Debrecenből, ebből 2018-ban 350 ezer utas választotta a Wizz Air debreceni járatait, ami 17%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A Wizz Air debreceni működése közel 300** munkahelyet teremt a kapcsolódó iparágakban. Jelenleg 13 útvonal elérhető a megyeszékhelyről 12 országba.

Az első magyar Wizz Air járat 2004-ben indult el, azóta Magyarország első számú légitársaságává vált. A Wizz Air 2018-ban eddig 4,8 millió utast szállított magyarországi járatain, ami 17%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A Wizz Air működése több mint 3 500** munkahelyet biztosít idén Magyarországon a kapcsolódó iparágakban.

 

ÚJ WIZZ AIR JÁRATOK DEBRECENBŐL

 

Úti cél

Heti járatok

Indulás

Viteldíj*

 

Dortmund

 

Kedd, csütörtök, szombat

2018. december 15.

2990 Ft

Doncaster

Csütörtök, vasárnap

2018. december 16.

2990 Ft

Bázel-Mulhouse-Freiburg (EuroAirport)

Csütörtök, vasárnap

2018. december 16.

2990 Ft

Barcelona

Hétfő, péntek

2018. december 17.

4490 Ft

Palma de Mallorca

Vasárnap

2019. március 31.

11990 Ft

Lárnaka

Szerda, vasárnap

2019. március 31.

11990 Ft

Málta

Hétfő, péntek

2019. április 1.

11990 Ft

 

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: “Nagy örömmel ünnepeljük újabb Airbus A320-as repülőgépünk érkezését a debreceni bázisunkra. A kapacitásbővítéssel újabb fontos mérföldkőhöz érkezetünk, új állásokat teremtünk a régióban, valamint 7 új úti cél kerül a debreceni kínálatunkba, így utasaink már 13 célállomásra repülhetnek a Wizz Air legalacsonyabb viteldíjain. A Wizz Air folyamatos debreceni fejlődése tovább erősíti elkötelezettségünket Magyarország, a város és a debreceni repülőtér iránt, valamint stimulálja a turizmust és a vendéglátóipart Hajdú-Bihar megyében, továbbá fejleszti a régió gazdasági kapcsolatait Európa számos országával.”

Széles Diána Debrecen alpolgármestere: „A 2000-es évek elején, a diszkont légitársaságok megjelenésével nagy mértékben átalakultak az európai utazási szokások. A légiközlekedés széles rétegek számára vált elérhetővé, a repülőjegyvásárlás egyre inkább impulzusvásárlássá alakult. A vágy csak arról szól, hogy hosszú hétvégére el akarunk utazni - ahova van kedvező áru repülőjegy és olcsó szálloda oda utazunk. Ebben a versenyben Debrecen eddig el volt maradva a hasonló adottságú Nyugat-Európai városokkal szemben. A közelmúlt járatfejlesztési törekvései, a Debrecen Airport dinamikusan növekvő légiforgalma, most már szervesen bekapcsolja a várost a globális turisztikai versenybe, ahol azok a városok emelkednek ki, amelyek a legkönnyebben elérhetőek. Debrecen az új bázisgép érkezésével új piacok számára válik elérhetővé, Barcelona, Dortmund, Sheffield vonzáskörzetében, egy órányi autóútra ezen repterektől potenciális turisták 10 milliói élnek, akik számára Debrecen most került fel az elérhető úticélok térképére. Hasonlóan, a debreceni repülőtér vonzáskörzetében élő mintegy 3 millió lakos számára, most válnak elérhetővé ezek az úti célok, illetve tavasztól Mallorca, Larnaca és Bázel is közvetlenül elérhetővé válik.

A debreceni repülőtér forgalma az elmúlt öt évben megtízszereződött és a régió legdinamikusabban növekvő forgalmú repülőtereként ma már megkerülhetetlen katalizátora a régió fejlődésének. A repülővel érkező turisták a város szálláshelyein éjszakáznak, a város vendéglátóhelyeit és szolgáltatásait veszik igénybe, az ő költéseik által közvetve adóbevételek, közvetlenül pedig idegenforgalmi bevétele jelentkezik a városnak. Az Önkormányzat idegenforgalmi adója éves szinten átlagosan 130 millió forint, míg a turizmussal érintett vállalkozások éves szinten átlagosan 250 millió forint helyi iparűzési adóval járulnak hozzá a város költségvetéséhez, egyre inkább növekvő arányban a repülőgéppel érkező turisták költéseinek eredményeként. Közös célunk, hogy a Debreceni Nemzetközi Repülőtér forgalmának növekedése a korábbiakhoz hasonló dinamizmussal növekedjen, melynek fontos mérföldköve a most bejelentett hálózatbővülés.”

A Wizz Airről

A Wizz Air Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, jelenleg 105 db Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, több mint 600 útvonalat kínál 26 bázisról, 144 célállomásra, 44 országban. A Wizz Airnél mintegy 4 000 szakember biztosítja a magas színvonalú szolgáltatást és a nagyon alacsony árakat, aminek köszönhetően az elmúlt 12 hónapban 33 millió utas választotta a légitársaságot. A Wizz Airt a Londoni Értéktőzsdén jegyzik “WIZZ” kóddal, szerepel az FTSE 250 és az FTSE All-Share tőzsdei indexekben. A Wizz Air rendelkezik a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) üzemeltetés-biztonsági auditjának (IOSA) regisztrációjával, ami a légiközlekedési iparág legmeghatározóbb biztonsági elismerése. A légitársaság a közelmúltban az elérhető legmagasabb, 7 csillagos biztonsági minősítést kapta a világ légitársaságainak biztonságát és szolgáltatásait értékelő AirlineRatings.com felmérésében, 2017-ben pedig Az Év Európai Légitársasága címmel tüntette ki a neves Aviation 100 kiadvány, amely a légi ipar leginkább kiemelkedő teljesítményű szereplőit díjazza.

*az ár csak egy útra vonatkozik, és tartalmazza az adókat, az adminisztrációs és az egyéb kötelező díjakat

**az ACI alapján 1 millió szállított utas után 750 munkahellyel számolva

Forrás: https://wizzair.com/hu-hu

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 07., 16:28
Mint ahogy arról már lapunkon is beszámoltunk, 2024. február 4-8. között védelmi ipari szakkiállítást rendeznek Rijádban, ahol a legnagyobb repülőgépgyártó vállalatok is jelen vannak. A Boeing kapcsán az új F-15EX értékesítéséről is vannak friss információk.
2024. 02. 06., 16:32
A Brit Királyi Légierő pilótaképző rendszere a közelmúltban többször is a hírek szereplője volt: most a képzés fő platformjának tekinthető BAE Systems Hawk T2 flottáról láttak napvilágot friss hírek.
2024. 02. 05., 15:03
A Szaúdi Királyi Légierő bemutató köteléke, a Saudi Hawks, a magyar közönség számára sem ismeretlen, hiszen 2021-ben részt vettek a Kecskeméten megrendezett Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón. A csapatról most friss hírek láttak napvilágot!
2024-02-22 15:17:46
Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár adott otthont annak az alapszintű légi vezetés és irányítás tanfolyamnak, amelyet a kalkari Német Légierő Műveleti Parancsnokság NATO akkreditált kiképző központja, valamint az MH Légierő Parancsnokság közösen szervezett.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 02. 23., 16:13
Kecskemétre látogatott a PzH 2000-es önjáró lövegekre szerződött állomány
2024. 02. 23., 09:21
A gépet a brit Beagle Aircraft tervezte, de a cég, amely kutyafajtákról nevezte el típusait, 1969-ben megszűnt és már azelőtt átadta a jogokat a skót Scottish Aviation-nek, hogy egyetlen gépet is legyártott volna.
2024. 02. 22., 09:27
A Magyar Légierő lajstromszámai, középpontban a forgószárnyasokkal – 2019-2024.
2024. 02. 21., 11:22
A Wizz Air flottájába megérkezett a kétszázadik repülőgép, ezzel a légitársaság flottájának átlagéletkora 4,2 évre csökken.

  Legfrissebbek most

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.