2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 390 Ft   : 359 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fenntartható üzemanyaggal működő járatokat indít Szingapúrból az Emirates

Fenntartható üzemanyaggal működő járatokat indít Szingapúrból az Emirates
JETfly  |  2024. 06. 14., 13:05
Fenntartható üzemanyaggal működő járatokat indít Szingapúrból az Emirates

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

Az Emirates elkötelezetten dolgozik a fenntarthatóbb légiközlekedés megteremtéséért, amelynek következő állomását a szingapúri SAF-üzemű járatok jelentik. A Changi repülőtér a hatodik, ahonnan a légitársaság környezetkímélőbb üzemanyaggal működő repülőgépeket indít. Az Emirates, a repülőgépüzemanyag-gyártó Neste együttműködésével, az elmúlt hetek során mintegy 3,3 millió liter kevert SAF üzemanyagot szállított a repülőtér üzemanyagtöltő rendszerébe.

A SAF-üzemanyag fenntartható forrásból származó, 100 százalékban megújuló hulladékból, valamint olyan maradék nyersanyagok felhasználásával készül, mint a használt étolaj és állati zsiradék. A SAF biztonságosan használható az Emirates repülőgépeiben és a repülőtéri üzemanyagtöltő infrastruktúrában. A fenntarthatóbb alternatívát jelentő SAF a hagyományos sugárhajtómű-üzemanyaghoz képest akár 85 százalékkal* is csökkentheti a légiközlekedés szén-dioxid-kibocsátását.

Az Emirates régóta törekszik a SAF felhasználásának, gyártásának és kínálatának bővítésére: tavaly a világon elsőként tesztelt élesben 100 százalékban SAF-fal működő hajtóművet egy Airbus A380-as és egyBoeing 777-es repülőgépen; csatlakozott a repülőgép-üzemanyagokkal foglalkozó kutatási konzorciumhoz, az Air-CRAFT-hoz; 200 millió dollárt ajánlott fel a kereskedelmi repülés fosszilis üzemanyagaiból fakadó hosszú távú hatás csökkentését célzó projektekre; az Aviation Impact Accelerator (AIA) ipari partnerévé vált; valamint csatlakozott az alacsony szén-dioxid-kibocsátású beruházásokra összpontosító Solent Cluster kezdeményezéshez.

Az Emirates Szingapúr mellett jelenleg Amszterdamból, London Heathrow-ról, Párizsból, Lyonból és Oslóból üzemeltet SAF-járatokat, terveiben pedig további repülőterek bevonása szerepel.

*Tiszta formában (azaz keveretlenül) használva, és a bevált életciklus-értékelési (LCA) módszerekkel, például a CORSIA-módszertannal számítva.

Forrás: FLOW PR

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 09:26
Újabb két Airbus H225M közepes többcélú helikopter érkezett Magyarországra hétfőn – közölte a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a most érkező gépekkel tízre nőtt a Magyar Honvédségben a H225M típusú helikopterek száma.
2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024. 06. 24., 14:03
„A sikerhez kevés csupán az eszköz és a technika, kell hozzá motivált, tenni akaró állomány elszánt, odaadó parancsnokkal az élén” – fogalmazott köszöntő beszédében Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, június 21-én.
2024-07-13 16:00:08
„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.
2024-07-07 23:08:03
Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.
2024-07-03 18:45:52
Magyarország sporttehetségekben gazdag ország és ez megmutatkozik a Magyar Honvédségben is, hiszen az ejtőernyős válogatott a világ élvonalában van – közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára július 3-án, Szolnokon.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 22., 09:18
Április elsején egy újabb fejezet zárult le a nagygépes repülés történetében. Ezen a napon teljesítette utolsó feladatát a NASA DC-8-as kutató repülőgépe.
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.
2024. 07. 16., 13:52
Véget ért 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság - A „szolnoki szikrázás” a csodálatos színek mellett a fény és árnyék izgalmas játékának megörökítésére is lehetőséget kínált. A fekete-fehér fotók soha el nem múló varázsával.
2024. 07. 12., 16:30
Megérkeztek Pápára, a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtérre a Jolly Vihar 24 gyakorlaton részt vevő külföldi alakulatok: az Amerikai Légierő 56. és 57. Harci Kutató-mentő Százada.

  Legfrissebbek most

A 2014-es első, majd a 2022 óta tartó második, Ukrajna elleni orosz fegyveres támadás tökéletes pontossággal mutat rá arra: Nyugat-Európa és a NATO jelenleg erős korlátokkal küzd még az önvédelem területén.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.