2023. 10. 05. csütörtök
Aurél
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egykori magyar olimpikonból óriásgép-pilóta

Egykori magyar olimpikonból óriásgép-pilóta
JETfly  |  2022. 11. 14., 13:09

Az Emirates, a világ legnagyobb Airbus A380-as és Boeing 777-es üzemeltetője, az óriásgép-pilóták új generációját képezi ki. Bártfai Krisztián, az egykori magyar olimpikon pilóta segítségével összegyűjtöttük, miért is igazi álommunka a világ legnagyobb légitársaságának csapatában lenni!

Bártfai Krisztián volt olimpikon, az Emirates légitársaság magyar kapitánya mesélt a pilóta életről:"Már jó ideje vagyok kapitány az Emiratesnél, és csodálatos karriert futottam be a Boeing 777-es repülőgépeink vezetésével. Az Emiratesé az egyik legfiatalabb flotta az égbolton. Globális hálózatunknak köszönhetően egyik héten San Franciscóba, a következő héten Sydneybe, majd Fokvárosba vagy Koppenhágába repülhetek. A repülőgép- és kabinszemélyzet tagjai magasan képzettek, rendkívül fontos számukra a biztonság. A légkör kollegiális és nagyon élvezzük a valódi csapatmunkát. Ez mind a képzésnek köszönhető - a kiváló oktatóknak, az infrastruktúrának és a szimulátoroknak. Az pedig, hogy Dubajban élhetünk, ebben a fantasztikus, nyüzsgő, kozmopolita városban, ahol kiváló sportlétesítmények, szórakozási lehetőségek, szállodák, pubok és éttermek vannak, az egyszerűen páratlan!"

Az Emirates útvonalhálózata hat kontinensen 140 utas- és teherszállító célállomást foglal magába, amelyeket a légitársaság 266 Airbus és Boeing repülőgéppel, köztük 11 teherszállítóval szolgál ki. A légitársaság jelenleg heti 2100 járatot üzemeltet. A koronavírus járvány enyhülése óta hatalmasra nőtt a kereslet az Emirates szolgáltatásai iránt, amit az is bizonyít, hogy folyamatosan újabb és újabb utasforgalmi célállomások nyitnak újra. Ennek megfelelően a légitársaság pilótákat toboroz és képez ki az óriásgépek vezetésére.

Íme néhány érv, hogy miért érdemes pilótának lenni az Emirates-nél:

  • A világ egyik legfiatalabb és legnagyobb, Airbus A380-asokból és Boeing 777-esekből álló flottájával repülhet, amely hamarosan új A350-esekkel és 777-9-esekkel egészül ki.
  • Hat kontinensen át, 130 utas- és 10 teherszállító célállomásra repülhet.
  • Világelső oktató létesítményekben kap kiképzést, 10 repülésszimulátorral, nagy tapasztalattal rendelkező oktatókkal, speciálisan erre a célra kialakított környezetben.
  • Kiemelt, adómentes fizetés, vonzó juttatások várják.
  • Exkluzív munkavállalói kiváltságok és kedvezmények sorát próbálhatja ki több ezer helyi és globális kiskereskedelmi és vendéglátóhelyen az Emirates Platinum kártyával.
  • Részese lehet az Emirates méltán híres munkakultúrájának, melyet a csapatmunka és a kollegialitás jellemez a repülőszemélyzet és a kabinszemélyzet tagjai körében.
  • Beutazhatja a világot családjával és barátaival az Emirates globális hálózatán, rendkívül kedvezményes jegyekkel.
  • Dubajban élhet és dolgozhat, a világ egyik legbiztonságosabb, pezsgő, kozmopolita metropoliszában.

Accelerated Command Programme (ACP)

A pilóták közül csak a legkiválóbbaknak jut az a megtiszteltetés, hogy „triplahetest” vagy A380-as óriásgépet vezethessenek. A leendő A380-as kapitányok első tisztként csatlakoznak a légitársasághoz, és átfogó képzésen vesznek részt, hogy megfeleljenek a szigorú biztonsági előírásoknak. Ezt most emelt szintű fizetési csomaggal honorálja az Emirates. A jelentkező pilóták legalább 700 repült órát és két sikeres ismétlődő ellenőrzést követően csatlakozhatnak az úgynevezett Accelerated Command Programhoz. Az Emirates pilótái átlagosan valamivel több, mint egy év alatt érik el ezt a szintet, miközben interkontinentális, hosszú és rövid útvonalakon egyaránt repülnek. Az ACP-t elsősorban olyan tapasztalt Airbus kapitányok számára tervezték, akik jelenleg keskeny törzsű repülőgépeket vezetnek regionális útvonalakon, és egy globális légitársaság égisze alatt szeretnének karriert építeni.

Képzés és szakmai előmenetel

A légitársaság képzési létesítményében 10 repülésszimulátor található az Airbus A380-as és a Boeing 777-es repülőgépekhez. Az Emirates jelentős összegeket fektet a képzési programokba, amelyeket nagy tapasztalattal rendelkező oktatók tartanak speciálisan erre a célra kialakított környezetben. Ez biztosítja, hogy a pilóták, illetve a repülő- és kabinszemélyzet teljeskörűen képzettek legyenek.

  • Akik pedig a légiutas-kísérő csapatba jelentkeznének, azokat az Emirates toborzó csapata november 21-én szeretettel várja budapesti nyílt napján a Hotel President Budapestben. A nyílt napon történő részvétel előregisztrációhoz nem kötött, azonban a jelöltek már a nyílt napot megelőzően kitölthetnek egy előzetes jelentkezési adatlapot az Emirates karrieroldalán: www.emiratesgroupcareers.com/cabin-crew. Ezen kívül csupán egy friss fotó és egy angol nyelvű önéletrajz szükséges a jelentkezéshez

Az Emirates 2014 óta üzemeltet járatokat Budapestről, a magyar utazók heti 5 járattal repülhetnek Dubajba és tovább az Emirates hálózatán belül.

Forrás: FLOW PR

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 20., 14:59
Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.
2023. 09. 19., 15:09
A bolgár védelmi minisztérium 9,55 millió euró értékű szerződést írt alá a lengyel Wojskowe Zaklady Lotnicze Nr. 2-vel (2. számú Légijármű Javító Üzem). Az augusztus 11-én bejelentett megállapodás a Bolgár Légierő MiG-29-es vadászgépeinek hat hajtóműve javítására vonatkozik.
2023. 09. 14., 15:57
2023. szeptember 14-én terjedt el a repülős oldalakon az a Franciaországban készült fotó, melyen az első horvát részre leszállítandó Dassault Rafale vadászbombázó látható.
2023-09-18 14:15:39
Az MH 47. Bázisrepülőtér alkalmazottjai, illetve a dolgozók családtagjai és barátai számára tartottak színes programokkal tarkított családi napot a pápai katonai repülőtéren, szeptember 16-án, szombaton.
2023-09-13 11:37:36
1995. szeptember 13-án este összeütközött a levegőben a Magyar Légierő két gépe. A 16-os oldalszámú Szu-22-es hajtóműve az ütközés következtében leállt, az újraindítása sikertelen volt. A gép Kapoly közelében lezuhant, Katona István őrnagy sikeresen katapultált. A másik gép a 14-es oldalszámú MiG-23UB volt, amelynek az ütközéskor súlyosan megsérült a függőleges vezérsíkja, így a gép oldalkormánya is. A fedélzeten az első ülésben Katovics Balázs százados, hátul Mizsei Mihály százados foglalt helyet. A sérült géppel visszafordultak Pápára, de a leszállóirányra történő fordulás után instabillá vált a gép és lezuhant. A becsapódást nem élték túl a pilóták…
2023-09-11 12:26:04
Induló és érkező helikopterek váltották egymást a Mátra légterében, ahol egyhetes légi kutató-mentő felkészítését hajtotta végre a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár. A szeptember 4–8. között megrendezett Air Wolf Hunting gyakorlaton egymást érték a különböző – komoly kihívást jelentő – feladatok.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 10. 03., 12:10
A 175 éves Magyar Honvédség évfordulója előtt tisztelegtek azok az ejtőernyősök, akik szeptember végén 175 ugráson vettek részt Szolnokon, a szandai réten.
2023. 10. 02., 10:51
2013. szeptember 7-én szerencsétlenül járt az afgán légierő egyik MD 530F helikoptere. A súlyos sérülést szenvedett kétfős személyzet mentését amerikai erők hajtották végre, és a műveletet magyar helikopteresek biztosították a levegőből.
2023. 09. 28., 09:34
Dr. Marjan Cencen budapesti szlovén nagykövet tett látogatást az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál Szolnokon, hogy személyesen is köszönetet mondjon a Szlovéniát ért, egyik legnagyobb természeti katasztrófa során kapott magyar segítségnyújtásért.
2023. 09. 27., 10:50
A HadERŐ című műsor újabb epizódjában kicsit közelebbről is megismerkedhetünk az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál települő Dassault Falcon 7X típussal.

  Legfrissebbek most

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.