2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Brüsszelbe és Bukarestbe is elvisz a lengyel LOT

Brüsszelbe és Bukarestbe is elvisz a lengyel LOT
Budapest Airport  |  2019. 02. 14., 12:06

A LOT lengyel légitársaság tovább bővít a magyar piacon: idén szeptember másodikától Embraer E195-ös repülőgéppel visz utasokat Budapestről két újabb európai városba, Brüsszelbe (Zaventem) és Bukarestbe (Otopeni). A LOT így már összesen 7 nemzetközi desztinációt kínál a magyar fővárosból, korábban indított járataival együtt (New York JFK, Chicago, Krakkó, London City, Varsó). Az új csatlakozó járatokra a mai naptól lehet repülőjegyet foglalni.

A 2019. szeptember 2-án induló brüsszeli és bukaresti járatok naponta kétszer közlekednek (hetente összesen 12 alkalommal), budapesti bázisú, korszerű Embraer E195-ös gépekkel, a következő menetrend szerint:

 

BUD-BRU 07:10-09:15 naponta (vasárnap kivételével)

BRU-BUD 10:00-11:50 naponta (vasárnap kivételével)

 

BUD-BRU 17:25-19:30 naponta (szombat kivételével)

BRU-BUD 20:15-22:10 naponta (szombat kivételével)

 

Brüsszel fontos üzleti központ és otthont ad az Európai Unió legfontosabb intézményeinek is. A kényelmes menetrendnek köszönhetően a brüsszeli üzleti út egy napon belül letudható, hiszen még aznap haza lehet repülni Budapestre, nem szükséges Brüsszelben tölteni az éjszakát.

A Budapest–Bukarest járat elindításának célja, hogy testreszabott szolgáltatás álljon azok rendelkezésére, akik gyakran utaznak a két főváros között. Románia fontos üzleti partnere Magyarországnak és jelentős turisztikai úti cél is egyben.

 

BUD-OTP 13:00-15:20 naponta (vasárnap kivételével)

OTP-BUD 16:05-16:30 naponta (vasárnap kivételével)

 

BUD-OTP  22:50-01:10(+1) naponta (szombat kivételével)

OTP-BUD  06:00-06:25 naponta (vasárnap kivételével)

 

A két új járat menetrendjét úgy alakították ki, hogy elősegítse a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér csomóponti működésének fejlesztését, ösztönözve a magyar fővárost érintő átszálló utasforgalom bővülését.

„Ahogyan ígértük a magyar utazóközönségnek, a LOT folytatja a növekedést Budapesten. Ezúttal újabb fontos európai fővárosokba indítunk közvetlen járatokat. A London City Airport után immár Brüsszelbe és Bukarestbe is repülünk, olyan fővárosokba tehát, amelyek esetében a korábbiakban a hagyományos légitársaságok által nyújtott szolgáltatás elmaradt a kereslettől. Mostantól a LOT három különböző osztályra kínál jegyeket az Embraer típusú sugárhajtású gépeken. Ez az, amit utasaink igényelnek,” mondta Rafał Milczarski, a LOT vezérigazgatója. „Ezekkel az új járatokkal hozzákezdünk a budapesti repülőtér átszálló forgalmának fejlesztéséhez. Vonatkozik ez a Bukarestből érkező utasokra, akik Budapesten szállhatnak át London City, New York, Chicago, vagy Brüsszel felé tartó gépekre. Az átszállási lehetőségek minden bizonnyal tovább növelik a budapesti repülőtér vonzerejét,” tette hozzá.

„A Budapest Airport örömmel üdvözli, hogy a LOT lengyel légitársaság újabb járatokat kínál Magyarországról,” mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette, „A fontos fővárosokba indított új járatok a meglévő keresletet igyekeznek kielégíteni, növelve a Magyarországon elérhető csatlakozások számát. Így a transzatlanti járatokkal, a varsói, a krakkói járattal, és a hónap második felétől London City repülőterére közlekedő járattal együtt a LOT minden bizonnyal a leggyorsabban fejlődő légitársaságok egyike marad repülőterünkön.”

Az új járatok esetében az utasok korszerű Embraer E195 típusú repülőgépeken utazhatnak, amelyeken három osztályon 118 ülőhely áll rendelkezésre: business, prémium turista, és turista osztály. Az új útvonalak kiszolgálása céljából a LOT az egyik Embraer E195-ösét állandó jelleggel Budapestre telepíti.

Az új járatok indítása része a LOT magyarországi növekedési stratégiájának, amelynek segítségével meg kívánja erősíteni vezető pozícióját Közép-Kelet-Európa légitársaságai között. Az új brüsszeli és bukaresti járaton kívül a LOT már 2018-tól közlekedik Budapestről (New York, Chicago, Varsó és Krakkó), és 2019. február 18-tól a London City repülőtérre is indít járatot. A LOT jelenleg 80 fős magyar légi személyzet számára biztosít munkahelyet budapesti járatain, és pilótákat is folyamatosan felvesz.

A LOT Európa leggyorsabban növekedő légitársasága. 2016 elejétől kezdődően valósítja meg ígéretes növekedési stratégiáját, vállalásai többségét a kitűzött határidő előtt teljesítve. A LOT folyamatosan bővíti flottáját. 2018 decemberében újabb repülőgépeket állított üzembe (Boeing 737 MAX 8, illetve négy Embraer E190). Eddig is helyet kapott 34 darab, négy különböző típusú Embraer a flottában, amely a tervek szerint további kilenc B737 MAX-szal bővül 2019-ben, így ebből a típusból az év végére összesen tizennéggyel rendelkezik majd. A LOT ugyancsak idén szerez be négy újabb B787 Dreamlinert (ebből a típusból év végére összesen tizenöt lesz a flottában).

Tavaly a LOT lengyel légitársaság rekord számú, 8,8 milliós utasforgalmat bonyolított, azaz 2 millió utassal többet szállított, mint egy évvel korábban. A légitársaság tervei szerint 2019-ben több mint 10 millió utast szállít majd. A LOT flottája 80 darab korszerű repülőgépből áll, amelyek három kontinensen 100 menetrendszerinti úti célra repülnek. 

A Budapestről Brüsszelbe és Bukarestbe tartó járataira szóló jegyek az összes értékesítési csatornán, köztük a www.LOT.com honlapon, a LOT ügyfélszolgálatán, és utazási irodákon keresztül is vásárolhatók.

Forrás: https://www.bud.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 13:14
A Magyar Honvédség az űrhajósjelöltek felkészítésének korábbi fázisaiba is bekapcsolódott. Nem csupán a repülőorvosi egészségügyi vizsgálatokat végezték el rajtuk az MH Egészségügyi Központ kecskeméti telephelyén, de Gripen repülőgépekkel is repültek azok hátsó ülésében.
2023. 05. 05., 14:23
2023. április 25-én sor került a Hürjet prototípusának első felszállására. A Turkish Aerospace Industries újdonságát elsőként 2018-ban, Farnborough-ban (mock-up) láthattuk.
2023. 04. 27., 14:10
A Magyar Honvédségnél zajló modernizációs folyamat fellegvára Szolnok, ahová - a H145M könnyű helikopterek hadrendbe állítása után - nyáron már megérkeznek a H225M közepes szállítógépek is. Új technika és új parancsnok: dr. Bali Tamás ezredes úrral a Tisza parton történt változások mellett saját szakmai életútját is áttekintjük.
2023-05-24 14:53:27
Légi felderítést gyakoroltak azon nemzetközi hallgatók, akik részt vesznek a 42. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyamon (International Military Observers’ Course – IMOC) az MH Béketámogató Kiképző Központban (MH BTKK) május 8-26. között.
2023-05-21 22:36:21
Mint ahogy arról már ehavi programajánlónkban beszámoltunk, május utolsó vasárnapján repülőnapot rendeznek Mezőkövesd repülőterén! Olvasóink kérésének eleget téve, most összegyűjtöttük a tudnivalókat a közelgő Bükk-Mátravidéki Airshow-ról.
2023-05-15 12:16:55
2023. május 10-én, szerdán immár a hetedik előadásra került sor a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat keretében. Ez alkalommal Németh Zoltán nyugállományú őrnagy, vadászpilóta tartott vetítettképes előadást a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 06. 02., 11:20
A háború miatt elmarad a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató – közölte a Honvédelmi Minisztérium június 2-án.
2023. 06. 02., 09:14
Ezt mi sem ússzuk meg – gondolhatta bárki, aki 2013 júniusának elején az ausztriai áradásról készült televíziós híradásokat látta, hiszen a Dunán lefolyó hatalmas vízmennyiség rekordméretű árvizet ígért Magyarországnak. Ennek megfelelően megkezdődött a felkészülés a védekezésre.
2023. 06. 01., 09:49
A Magyar Légierő minden fegyverneme, alakulata megmozdult, a vezetési elemek, a készenléti szolgálatok, a katonai szervezetek repülő-, helikopter és légvédelmi rakétacsapatai komplex és valós feladat végrehajtásukkal demonstrálták a légierő jelenlegi képességeit a Kék Villám 2023/2 gyakorlaton.
2023. 06. 01., 09:20
Több mint húsz év után ismét valós repülőtéri és hangár környezetben, az Aeroplex műszaki bázisán tettek szakmai vizsgát a középiskolai képzésben végzős repülőgép-szerelő és műszerész diákok.

  Legfrissebbek most

A háború miatt elmarad a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató – közölte a Honvédelmi Minisztérium június 2-án.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.