2024. 05. 20. hétfő
Bernát, Felícia
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Brüsszelbe és Bukarestbe is elvisz a lengyel LOT

Brüsszelbe és Bukarestbe is elvisz a lengyel LOT
Budapest Airport  |  2019. 02. 14., 12:06

A LOT lengyel légitársaság tovább bővít a magyar piacon: idén szeptember másodikától Embraer E195-ös repülőgéppel visz utasokat Budapestről két újabb európai városba, Brüsszelbe (Zaventem) és Bukarestbe (Otopeni). A LOT így már összesen 7 nemzetközi desztinációt kínál a magyar fővárosból, korábban indított járataival együtt (New York JFK, Chicago, Krakkó, London City, Varsó). Az új csatlakozó járatokra a mai naptól lehet repülőjegyet foglalni.

A 2019. szeptember 2-án induló brüsszeli és bukaresti járatok naponta kétszer közlekednek (hetente összesen 12 alkalommal), budapesti bázisú, korszerű Embraer E195-ös gépekkel, a következő menetrend szerint:

 

BUD-BRU 07:10-09:15 naponta (vasárnap kivételével)

BRU-BUD 10:00-11:50 naponta (vasárnap kivételével)

 

BUD-BRU 17:25-19:30 naponta (szombat kivételével)

BRU-BUD 20:15-22:10 naponta (szombat kivételével)

 

Brüsszel fontos üzleti központ és otthont ad az Európai Unió legfontosabb intézményeinek is. A kényelmes menetrendnek köszönhetően a brüsszeli üzleti út egy napon belül letudható, hiszen még aznap haza lehet repülni Budapestre, nem szükséges Brüsszelben tölteni az éjszakát.

A Budapest–Bukarest járat elindításának célja, hogy testreszabott szolgáltatás álljon azok rendelkezésére, akik gyakran utaznak a két főváros között. Románia fontos üzleti partnere Magyarországnak és jelentős turisztikai úti cél is egyben.

 

BUD-OTP 13:00-15:20 naponta (vasárnap kivételével)

OTP-BUD 16:05-16:30 naponta (vasárnap kivételével)

 

BUD-OTP  22:50-01:10(+1) naponta (szombat kivételével)

OTP-BUD  06:00-06:25 naponta (vasárnap kivételével)

 

A két új járat menetrendjét úgy alakították ki, hogy elősegítse a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér csomóponti működésének fejlesztését, ösztönözve a magyar fővárost érintő átszálló utasforgalom bővülését.

„Ahogyan ígértük a magyar utazóközönségnek, a LOT folytatja a növekedést Budapesten. Ezúttal újabb fontos európai fővárosokba indítunk közvetlen járatokat. A London City Airport után immár Brüsszelbe és Bukarestbe is repülünk, olyan fővárosokba tehát, amelyek esetében a korábbiakban a hagyományos légitársaságok által nyújtott szolgáltatás elmaradt a kereslettől. Mostantól a LOT három különböző osztályra kínál jegyeket az Embraer típusú sugárhajtású gépeken. Ez az, amit utasaink igényelnek,” mondta Rafał Milczarski, a LOT vezérigazgatója. „Ezekkel az új járatokkal hozzákezdünk a budapesti repülőtér átszálló forgalmának fejlesztéséhez. Vonatkozik ez a Bukarestből érkező utasokra, akik Budapesten szállhatnak át London City, New York, Chicago, vagy Brüsszel felé tartó gépekre. Az átszállási lehetőségek minden bizonnyal tovább növelik a budapesti repülőtér vonzerejét,” tette hozzá.

„A Budapest Airport örömmel üdvözli, hogy a LOT lengyel légitársaság újabb járatokat kínál Magyarországról,” mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette, „A fontos fővárosokba indított új járatok a meglévő keresletet igyekeznek kielégíteni, növelve a Magyarországon elérhető csatlakozások számát. Így a transzatlanti járatokkal, a varsói, a krakkói járattal, és a hónap második felétől London City repülőterére közlekedő járattal együtt a LOT minden bizonnyal a leggyorsabban fejlődő légitársaságok egyike marad repülőterünkön.”

Az új járatok esetében az utasok korszerű Embraer E195 típusú repülőgépeken utazhatnak, amelyeken három osztályon 118 ülőhely áll rendelkezésre: business, prémium turista, és turista osztály. Az új útvonalak kiszolgálása céljából a LOT az egyik Embraer E195-ösét állandó jelleggel Budapestre telepíti.

Az új járatok indítása része a LOT magyarországi növekedési stratégiájának, amelynek segítségével meg kívánja erősíteni vezető pozícióját Közép-Kelet-Európa légitársaságai között. Az új brüsszeli és bukaresti járaton kívül a LOT már 2018-tól közlekedik Budapestről (New York, Chicago, Varsó és Krakkó), és 2019. február 18-tól a London City repülőtérre is indít járatot. A LOT jelenleg 80 fős magyar légi személyzet számára biztosít munkahelyet budapesti járatain, és pilótákat is folyamatosan felvesz.

A LOT Európa leggyorsabban növekedő légitársasága. 2016 elejétől kezdődően valósítja meg ígéretes növekedési stratégiáját, vállalásai többségét a kitűzött határidő előtt teljesítve. A LOT folyamatosan bővíti flottáját. 2018 decemberében újabb repülőgépeket állított üzembe (Boeing 737 MAX 8, illetve négy Embraer E190). Eddig is helyet kapott 34 darab, négy különböző típusú Embraer a flottában, amely a tervek szerint további kilenc B737 MAX-szal bővül 2019-ben, így ebből a típusból az év végére összesen tizennéggyel rendelkezik majd. A LOT ugyancsak idén szerez be négy újabb B787 Dreamlinert (ebből a típusból év végére összesen tizenöt lesz a flottában).

Tavaly a LOT lengyel légitársaság rekord számú, 8,8 milliós utasforgalmat bonyolított, azaz 2 millió utassal többet szállított, mint egy évvel korábban. A légitársaság tervei szerint 2019-ben több mint 10 millió utast szállít majd. A LOT flottája 80 darab korszerű repülőgépből áll, amelyek három kontinensen 100 menetrendszerinti úti célra repülnek. 

A Budapestről Brüsszelbe és Bukarestbe tartó járataira szóló jegyek az összes értékesítési csatornán, köztük a www.LOT.com honlapon, a LOT ügyfélszolgálatán, és utazási irodákon keresztül is vásárolhatók.

Forrás: https://www.bud.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-14 13:32:49
2024. május 13-án ismét bővült a Magyar Légierő H225M típusú, közepes többcélú helikopter flottája. Mutatjuk Olvasóinknak a 74-es és 75-ös oldalszámú példányok fotóit, melyek érkezésével 8 gépesre bővült a flotta.
2024-05-08 14:18:36
Rendhagyó módon két előadással folytatódott április 24-én a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat. Pozsgay Gyula grafikus és Dr. Pozsgay Péter tartalékos főhadnagy mindkétszer vitéz nemes Molnár László főhadnagyról mesélt, aki 25 igazolt légi győzelmével az egyik legeredményesebb magyar vadászpilóta volt a második világháborúban.
2024-04-22 15:00:30
Több mint negyven évnyi hajózószolgálat után utoljára repült a bosznia-hercegovinai EUFOR misszió kötelékében Molnár István törzszászlós, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár katonája. A tapasztalt Mi-17-es hajózó hamarosan nyugdíjba vonul otthon, Szolnokon.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 16., 14:59
Látványos eseményre figyelhettek fel a szandaszőlősi katonai reptér mellett elhaladók. Zöldes aranyszínű körök lepték el az eget, ahogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar másodéves honvéd tisztjelöltjei végrehajtották első ejtőernyős ugrásukat.
2024. 05. 13., 11:33
A szélestörzsű repülőgépekkel kiszolgált szezonális útvonalak egy része áprilisban indult, más részük pedig októberig meghosszabbodik.
2024. 05. 10., 09:30
Közel öt esztendeje, hogy 2019. május 20-án az utolsó váltás hazaérkezésével véget ért a magyar szállító helikopteres közösség afganisztáni szerepvállalása.
2024. 05. 09., 10:23
A korábbi múzeum épületének tetején álló Ancsán teljes külső felújítást végeztek el. A repülőgép a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum „Mivel megyünk? Energiamix a közlekedésben” című tárlatának egyik eleme.

  Legfrissebbek most

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.