2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az Emirates kivezeti a papíralapú beszállókártyákat

Az Emirates kivezeti a papíralapú beszállókártyákat
JETfly  |  2023. 05. 15., 11:18

Az Emirates légitársaság újabb digitális szolgáltatást vezet be, hogy még kényelmesebbé tegye az utazást. A Dubajból induló utasok többsége május 15-től a papíralapú változat helyett mobil beszállókártyával utazhat, amellyel gyorsabbá és egyszerűbbé válik a biztonsági ellenőrzés és a beszállás.

  • A mobil beszállókártya a Dubajból induló járatokra vonatkozik
  • Az Emirates újabb lépést tesz a digitalizáció útján

A mobil beszállókártya használata egyrészt jelentősen csökkenti a papírhulladék mennyiségét, másrészt kényelmes és gyors reptéri check-in-t tesz lehetővé a Dubajból induló utasok számára. Emellett csökkenti a beszállókártyák elvesztésének vagy elkeveredésének kockázatát is.

A dubaji nemzetközi repülőtér 3-as terminálján bejelentkező utasok e-mailben vagy SMS-ben, az online bejelentkező utasok pedig az Apple Wallet/Google Wallet applikáción vagy az Emirates alkalmazáson keresztül kapják meg a mobil beszállókártyát. A feladott poggyász átvételi elismervényhez az utasok e-mail formájában juthatnak hozzá, illetve elérhetik az Emirates App alkalmazásban is.

A mobil beszállókártya az utazás teljes ideje alatt használható: a Dubai Duty Free-ben, a biztonsági ellenőrzésnél és a beszálláskor. Az utas egyszerűen felmutatja a telefonját, az Emirates földi kiszolgálószemélyzete pedig beolvassa a mobil beszállókártyán található QR-kódot.

A beszállókártya kinyomtatására az Emirates földi személyzeténél, a check-in pultoknál van lehetőség, abban az esetben, ha az utasok nem rendelkeznek mobileszközzel, vagy valami okból kifolyólag nem férnek hozzá készülékükön a beszállókártyához, például az akkumulátor lemerülése, rendszerleállás, -hiba, üzenetkésés, a WIFI, a mobilhálózat vagy az adatcsomag elérhetetlensége miatt. A mobil beszállókártya kinyomtatására bizonyos utasok esetén is szükség lehet, mint a csecsemők, a kísérő nélküli kiskorúak, a speciális segítséget igénylő utasok, más légitársaságok tovább utazó utasai, valamint az Egyesült Államokba tartó járatokon utazók.

Az Emirates utasainak milliói jelenleg is élvezik a digitálisan támogatott utazási élményt. A kényelmes utasfelvétel és útvonaltervezés mellett azok, akik az Emirates alkalmazást használják, már az utazás megkezdése előtt hozzáférhetnek a digitális fedélzeti szórakoztató rendszerhez. Ennek köszönhetően könnyedén összeállíthatják az ice-on található filmek, tévéműsorok, és zeneszámok közül a saját lejátszási listájukat, amelyet beszálláskor az alkalmazás segítségével azonnal szinkronizálhatnak, így időveszteség nélkül, akár már a repülőút első percétől élvezhetik.

Gördülékeny utazás Dubajban a biometrikus útvonalaknak köszönhetően

A regisztrált utasoknak zökkenőmentes utazási élményben lehet részük a Dubaji Nemzetközi Repülőtéren, ahol a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb módon haladhatnak át, a biometrikus okoszónákat vagy az intelligens kapukat használva.

A mobil beszállókártyáról és az Emirates applikációról bővebben itt olvashat.

Az Emirates 2014 óta üzemeltet járatokat Budapestről, a magyar utazók június 1-től napijárattal repülhetnek Dubajba és tovább az Emirates hálózatán. 

Forrás: FLOW PR

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 13:14
A Magyar Honvédség az űrhajósjelöltek felkészítésének korábbi fázisaiba is bekapcsolódott. Nem csupán a repülőorvosi egészségügyi vizsgálatokat végezték el rajtuk az MH Egészségügyi Központ kecskeméti telephelyén, de Gripen repülőgépekkel is repültek azok hátsó ülésében.
2023. 05. 05., 14:23
2023. április 25-én sor került a Hürjet prototípusának első felszállására. A Turkish Aerospace Industries újdonságát elsőként 2018-ban, Farnborough-ban (mock-up) láthattuk.
2023. 04. 27., 14:10
A Magyar Honvédségnél zajló modernizációs folyamat fellegvára Szolnok, ahová - a H145M könnyű helikopterek hadrendbe állítása után - nyáron már megérkeznek a H225M közepes szállítógépek is. Új technika és új parancsnok: dr. Bali Tamás ezredes úrral a Tisza parton történt változások mellett saját szakmai életútját is áttekintjük.
2023-05-24 14:53:27
Légi felderítést gyakoroltak azon nemzetközi hallgatók, akik részt vesznek a 42. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyamon (International Military Observers’ Course – IMOC) az MH Béketámogató Kiképző Központban (MH BTKK) május 8-26. között.
2023-05-21 22:36:21
Mint ahogy arról már ehavi programajánlónkban beszámoltunk, május utolsó vasárnapján repülőnapot rendeznek Mezőkövesd repülőterén! Olvasóink kérésének eleget téve, most összegyűjtöttük a tudnivalókat a közelgő Bükk-Mátravidéki Airshow-ról.
2023-05-15 12:16:55
2023. május 10-én, szerdán immár a hetedik előadásra került sor a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat keretében. Ez alkalommal Németh Zoltán nyugállományú őrnagy, vadászpilóta tartott vetítettképes előadást a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban.
2023-05-15 11:18:35
Az Emirates légitársaság újabb digitális szolgáltatást vezet be, hogy még kényelmesebbé tegye az utazást. A Dubajból induló utasok többsége május 15-től a papíralapú változat helyett mobil beszállókártyával utazhat, amellyel gyorsabbá és egyszerűbbé válik a biztonsági ellenőrzés és a beszállás.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 06. 02., 11:20
A háború miatt elmarad a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató – közölte a Honvédelmi Minisztérium június 2-án.
2023. 06. 02., 09:14
Ezt mi sem ússzuk meg – gondolhatta bárki, aki 2013 júniusának elején az ausztriai áradásról készült televíziós híradásokat látta, hiszen a Dunán lefolyó hatalmas vízmennyiség rekordméretű árvizet ígért Magyarországnak. Ennek megfelelően megkezdődött a felkészülés a védekezésre.
2023. 06. 01., 09:49
A Magyar Légierő minden fegyverneme, alakulata megmozdult, a vezetési elemek, a készenléti szolgálatok, a katonai szervezetek repülő-, helikopter és légvédelmi rakétacsapatai komplex és valós feladat végrehajtásukkal demonstrálták a légierő jelenlegi képességeit a Kék Villám 2023/2 gyakorlaton.
2023. 06. 01., 09:20
Több mint húsz év után ismét valós repülőtéri és hangár környezetben, az Aeroplex műszaki bázisán tettek szakmai vizsgát a középiskolai képzésben végzős repülőgép-szerelő és műszerész diákok.

  Legfrissebbek most

A háború miatt elmarad a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató – közölte a Honvédelmi Minisztérium június 2-án.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.