2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az Emirates Group közzétette féléves pénzügyi gyorsjelentését

Az Emirates Group közzétette féléves pénzügyi gyorsjelentését
JETfly  |  2020. 11. 16., 12:07
Az Emirates Group közzétette féléves pénzügyi gyorsjelentését

Az Emirates Group közzétette a 2020-21-es pénzügyi év első féléves eredményeit tartalmazó gyorsjelentését.

A 2020-21-es pénzügyi év első hat hónapjában a csoportszintű árbevétel 3,7 milliárd USD lett, amely 74 %-os csökkenés a tavalyi év hasonló időszakához képest. A visszaesés a koronavírus okozta világjárvány következménye. Szerte a világon utazási korlátozásokat vezettek be, és emiatt az Emirates légitársaság nyolc hétre teljesen felfüggesztette járatait áprilisban és májusban.

Ennek következtében a csoportszintű nettó veszteség elérte a 3,8 milliárd USD-t.

Az Emirates Group készpénzállománya 2020 szeptember 30-án 5,6 milliárd USD volt, szemben a 2020. március 31-i 7 milliárd USD állománnyal.

Őfelsége Ahmed bin Saeed Al Maktoum Sejk, az Emirates Group és az Emirates Airline elnök-vezérigazgatója így értékelte a féléves eredményeket:

“Példátlanul nehéz körülmények között indult az idei pénzügyi évünk. A légiforgalom gyakorlatilag lenullázódott, amire nem volt példa a légiközlekedés történetében. Ennek következtében az Emirates Csoport 30 év után először veszteséges félévet zárt.

A légi utasszállítás leállását követően az Emirates és a dnata gyorsan átállt teherszállításra, és ennek is köszönhetően, illetve a fokozatosan újrainduló utasszállító járatok révén az árbevétel a nulláról elindult felfelé, és elérte a tavalyi első félévi bevétel 26 %-át.

Az Emirates Group bizonyította ellenállóképességét és üzleti modelljének erejét: az elmúlt években folyamatosan invesztáltunk a szaktudásba, a legújabb technológiákba és az infrastruktúra fejlesztésébe, amely most megtérül a költség- és működési hatékonyság tekintetében.

Szeretnénk megköszönni utasaink támogatását és lojalitását, egyúttal hálánkat fejezzük ki partnereink erőfeszítéseiért, melyek lehetővé tették, hogy az Emirates és a dnata viszonylag gyorsan újraindíthatta járatait, illetve Dubaj újból megnyithatta kapuit a beutazók előtt. Nehéz a jövőt megjósolni, de reményeink szerint a légiforgalom gyors emelkedésnek indul amint a koronavírus elleni vakcina széles körben elérhetővé válik. Mi felkészülünk a forgalom normalizálódására és addig is folyamatosan igazodunk a piac igényeihez.

A pénzügyi kihívások kezelésére egyrészt fel tudtuk használni jelentős készpénzállományunkat, továbbá tulajdonosaink és pénzügyi intézményi partnereink segítségével elegendő forrást tudtunk biztosítani, hogy átvészeljük ezt a nehéz időszakot. Tulajdonosaink az első félévben 2 milliárd USD tőkeemelést hajtottak végre.”

A vállalatcsoport foglalkoztatotti létszáma 2020. március 31. óta jelentősen, 24 %-kal csökkent, és szeptember 30-án 81334 fő volt.

Emirates Airline

A pénzügyi év első felében az Emirates három, idősebb repülőgépet vont ki a forgalomból.

Az Egyesült Arab Emírségek légügyi hatósága március 25-én átmenetileg felfüggesztette az utasforgalmat. Az Emirates szorosan együttműködött számos ország hatóságaival, hogy segítse a külföldön rekedt állampolgárok hazajutását, így a légitársaság sok ilyen „hazaszállító” járatot teljesített. Az Emirates az egészségügyi hatóságokkal együttműködésben átfogó járványügyi, egészségvédelmi és higiéniai intézkedéseket vezetett be mind a fedélzeten, mind a földi kiszolgálásban. Emellett felgyorsította az utasok repülőjegyár-visszatérítését, még rugalmasabbá tette az átfoglalásokat, és a világon elsőként ingyenesen pénzügyi fedezetet kínál utasai egészségügyi és szállásköltségeire abban az esetben, ha utazásuk során megfertőződnek.

Az Emirates fokozatosan újraindította járatait május 21-től kezdődően. A szeptember 30-i állapot szerint a légitársaság 104 úticélra repült utasszállító gépeivel. 

A légitársaság rendelkezésre álló tonnakilométerben (ATKM) mért kapacitása 67 %-kal 9,8 milliárdra csökkent tavalyhoz képest a járatfelfüggesztések következményeként. A kínált férőhelykilométer (ASKM) 91 %-kal, az egy utaskilométerre eső árbevétel (RPKM) 96 %-kal csökkent, míg a járatok 38,6 %-os töltöttséggel üzemeltek, szemben a járvány előtti 81,1 %-kal.

Április 1. és szeptember 30. között az Emirates 1,5 millió utast szállított, 95 %-kal kevesebbet, mint a 2019-20 -as pénzügyi év első hat hónapjában. Az Emirates cargo üzletága által szállított rakomány mennyisége 0,8 millió tonna volt, amely 35 %-os visszaesés tavalyhoz képest, ugyanakkor a hozam megduplázódott, amely egyben jelzi, milyen rendkívüli piaci helyzetet okozott a járvány. A megnövekedett kereslet kiszolgálása érdekében az Emirates Skycargo tíz darab Boeing 777-300ER utasszállító gépet alakított át teherszállításra.

A 2020-21-es pénzügyi évben az Emirates légitársaság vesztesége 3,4 milliárd USD-t ért el szemben a tavaly ilyenkor jelentett 235 millió USD nyereséggel. A cég árbevétele az egyéb működési árbevétellel együtt 3,2 milliárd USD-t tett ki, amely 75 %-kal marad el a tavalyi első félév 12,9 milliárd USD bevételétől.

A jelentősen csökkentett működés ellenére az Emirates EBITDÁ-ja pozitív tudott maradni, és 79 millió USD lett, szemben az előző évben jelentett 3,6 milliárd USD-vel.

A földi kiszolgálással, cateringgel és utazási szolgáltatásokkal foglalkozó dnata eredményeit is jelentősen befolyásolta a járvány. A leányvállalat árbevétele 644 millió USD volt, 68 százalékkal kevesebb, mint egy évvel ezelőtt, üzleti eredménye pedig 396 millió USD veszteség.

Forrás: FLOW PR

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 07., 14:20
A normandiai partraszállás egyik alapvető logisztikai kérdése az volt, hogyan lehet megfelelő mennyiségű katonát, fegyverzetet és egyéb felszerelést az éjszaka leple alatt észrevétlenül eljuttatni a brit szigetektől Franciaországba? A hadműveletek tervezőinek gyorsan be kellett látniuk, hogy csak a levegőből érkezhetnek az első egységek a kulcsfontosságú helyekre.
2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
2024-06-03 13:23:02
Fonalka Marcell őrmester az Acélkocka Alap Altiszti Tanfolyam elvégzésének köszönhetően tölti mindennapjait a Gripen-hangárban, feladata a Magyar Honvédség vadászgépeinek szerelése és javítása. Miért ezt az utat választotta?
2024-05-30 10:31:59
„Köszönöm az elmúlt öt-hat esztendőben végzett munkáját mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt az emlékművet itt a bekötőút elején felállíthattuk” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, május 29-én, a 8-as számú főút és a szentkirályszabadjai repülőtérre vezető út találkozásánál felállított Mi-24 harci helikopter-emlékmű avatóünnepségén.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 21., 10:43
2024. 06. 20., 10:49
Zajlanak a késő délutáni, esti kiképzési repülések az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál.
2024. 06. 18., 10:01
Cserényi Gyula egykori iskolájában, a kecskeméti Arany János Általános Iskolában tartott előadást hétfőn. A tartalékos kutatóűrhajós a kiképzéséről és a HUNOR-program küldetéséről beszélt a kíváncsi diákoknak.
2024. 06. 17., 11:52
Az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kiképzési repüléseket végez június 17-20. 17:00-0:00 óra között.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.