2024. 06. 25. kedd
Vilmos
: 395 Ft   : 369 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Wizz Air várja a jelentkezőket a pilótaakadémiájára

A Wizz Air várja a jelentkezőket a pilótaakadémiájára
JETfly  |  2019. 07. 01., 12:58

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, egyben Európa egyik leggyorsabban fejlődő légitársasága ma bejelentette, hogy a Wizz Air Pilótaakadémia sikeres 2017-es elindítása után most új, halasztott fizetési lehetőséget ajánl azoknak, akik részt vesznek az Wizz Air integrált ATPL(A) pilótaképzési programjában.

A Wizz Air Pilótaakadémia a minimális vagy korábbi repülési tapasztalattal nem rendelkező személyek számára biztosít egyedülálló lehetőséget arra, hogy megszerezzék a kereskedelmi pilóta engedélyt, és a program sikeres elvégzése és további tréningek teljesítése után a Wizz Air pilótájaként dolgozhassanak. Az első kadétok rövidesen befejezik tanulmányaikat, és megkezdhetik a további ún. típusképzésüket az Airbus A320 típuscsaládra.

Nagyszerű lehetőség a pilóta-álmok valóra váltásához

Azért, hogy még több jelentkező válthassa valóra az álmát és válhasson pilótává, a Wizz Air halasztott fizetési lehetőség felajánlásával segíti a jövőbeli kadétokat. Ennek jegyében a Wizz Air ATO ATPL(A) integrált képzési programjának 61 460 eurós összköltségéből a jelentkezőknek csak a teljes díj töredékét, 13 950 euró kezdőösszeget kell kifizetniük a program megkezdése előtt, a fennmaradó részt pedig később, részletekben egyenlíthetik ki, miután munkába álltak a Wizz Airnél. Az új, késleltetett fizetés mellett a légitársaság további országokban is elérhetővé teszi a Pilótaakadémiát, hogy a repülés szerelmesei közül minél többen válthassák valóra álmaikat.

A 17 és 21 hónap időtartamú integrált képzési program 750 óra földi kiképzésből, 60 óra szimulátoros gyakorlatból és 145 óra repülési gyakorlatból áll. A kezdeti, úgy nevezett 'ab initio tréning’ folyamán a kadétok megszerzik az ahhoz szükséges gyakorlatot, tudást és jogosítást ahhoz, hogy elindíthassák pilótakarrierjüket a Wizz Airnél, ezzel támogatva a légitársaság növekedési terveit.

Azok a kadétok, akik sikeresen elvégzik a Wizz Air Pilótaakadémiát, részt vehetnek az utasszállító átképzésben (ATP), Airbus A320 típusátképzésen, felügyelt repülési gyakorlaton ésalégitársaság további képzési programjain. Ezek sikeres teljesítését követően első tisztként kezdhetnek dolgozni a Wizz Air járatain, és még tovább építhetik karrierjüket.

Biztos, hosszútávú karrier

A Wizz Air gyors és folyamatos előrelépési lehetőséget biztosít pilótáinak.Közel két évvel azután, hogy első tisztként csatlakoznak a légitársasághoz, a pilóták jelentkezhetnek szenior első tisztnek. Újabb, legalább két éves időszak után pedig megszerezhetik a kapitányi képesítést az Airbus A320/A321 és az A321neo típusú, legújabb technológiát képviselő repülőgépekre.

A Wizz Air tavaly novemberben nyitotta meg Budapesten új, 3800 négyzetméteres oktatóközpontját, amelyet a legkorszerűbb technológiával, egyebek mellett két Airbus A320 CAE 7000XR Series teljes repülőgép- szimulátorral (FFS) szereltek fel. A létesítményben naponta akár 300 kadét képezhető.

A Wizz Air Pilótaakadémiáról további információ a pilot-academy.wizzair.com címen található.

Diederik Pen, a Wizz Air ügyvezető alelnöke és a Wizz Air csoport üzemeltetésiigazgatója elmondta: „Örömmel mutatjuk be a Wizz Air Pilótaakadémia új halasztott fizetésikonstrukcióját, és örömmel terjesztjük ki további országokra a programot, hogy még több ember álmát válthassuk valóra. A pilótaakadémián végzett kadétokra nagyszerű karrierlehetőségek várnak a WIZZ-nél, ahol folyamatosan növekvő flottánk és bővülő hálózatunk révén részesei lehetnek a légitársaság további sikereinek.”

A légitársaság arra is lehetőséget ad, hogy a jelentkezők személyesen találkozzanak a Wizz Air Pilótaakadémia képviselőivel a program nyílt napjain, többek között Budapesten is:

 

 
Július 27.
 
 
 
 
Budapest
 
 
 
 
Hotel Mercure Budapest Korona
 
 
 
 
Kezdési időpont:
17:00
 
 
 
 
Regisztráció: https://bit.ly/2XTjEQS
 
 
 

 

 

Forrás: Wizz Air

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 07., 14:20
A normandiai partraszállás egyik alapvető logisztikai kérdése az volt, hogyan lehet megfelelő mennyiségű katonát, fegyverzetet és egyéb felszerelést az éjszaka leple alatt észrevétlenül eljuttatni a brit szigetektől Franciaországba? A hadműveletek tervezőinek gyorsan be kellett látniuk, hogy csak a levegőből érkezhetnek az első egységek a kulcsfontosságú helyekre.
2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
2024-06-20 07:00:00
Kellemes nyári hétvégére készült mindenki. Tervezgettük mivel is teljenek az elkövetkező napok. Volt, aki a strandolást favorizálta, más egy közös focimeccs nézésre invitálta barátait és páran a borutcában szerettek volna bort kóstolni. Már előre éreztük a finom vörös bor izét, mikor csörgött a telefon. A telefon most nem a jó barát szerepét játszotta. Rossz hírt közölt. Fehérgyarmat közelében lezuhant a Magyar Honvédség L-39 Albatros típusú repülőgépe és a fedélzetén repülők életüket vesztették. A gondolatban kortyolt bor íze rögtön megkeseredett és az eltávozott pilótákra, barátokra, Janicsek Andrásra és Ignácz Zoltánra gondoltunk.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 25., 09:26
A magyar polgári repülés történetének egyik kevéssé ismert fejezetét a kalibráló repülőgépekkel írták.
2024. 06. 21., 10:43
2024. 06. 20., 10:49
Zajlanak a késő délutáni, esti kiképzési repülések az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál.
2024. 06. 18., 10:01
Cserényi Gyula egykori iskolájában, a kecskeméti Arany János Általános Iskolában tartott előadást hétfőn. A tartalékos kutatóűrhajós a kiképzéséről és a HUNOR-program küldetéséről beszélt a kíváncsi diákoknak.

  Legfrissebbek most

„A sikerhez kevés csupán az eszköz és a technika, kell hozzá motivált, tenni akaró állomány elszánt, odaadó parancsnokkal az élén” – fogalmazott köszöntő beszédében Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, június 21-én.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.