2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lufthansa: új üdülőhelyek a 2013-as nyári menetrendben

JETfly  |  2013. 03. 07., 10:13

A Lufthansa bővíti népszerű szabadidős úti célokat kiszolgáló járatait. Az új nyári menetrendben öt vonzó üdülőhelyre – Mahón, Jerez de la Frontera, Cardiff, Glasgow és Várna – indít járatokat. A hosszú távú szegmensben a légitársaság a korábbi frankfurti csatlakozás megtartása mellett új járatot vezet be a Kanada nyugati partján fekvő Vancouver és München között. Az európai utasok júliustól élvezhetik a Lufthansa közvetlen útvonalait fokozatosan átvevő Germanwings új termékkoncepciójának és díjszabásának előnyeit.

A Lufthansa utasai 82 ország 218 úti célja közül választhatnak a nyári menetrendben (szemben az előző évi 83 országban kínált 216 célponttal). A nyári menetrend 2013. március 31. vasárnaptól, 2013. október 26. szombatig érvényes.

„Az idén nyáron újabb járatokat indítunk a Földközi-tenger fantasztikus nyaralóhelyeire, és bővítjük szolgáltatásainkat a szabadidős utak szegmensében” – nyilatkozta Jens Bischof, a Lufthansa German Airlines igazgatóságának tagja.

Vonzó új nyaralóhelyek a menetrendben

Legyen szó tengerparti vakációról, országjárásról vagy hétvégi városnézésről, a Lufthansa utasai a menetrendszerü járatok teljes körü szolgáltatásait élvezhetik. A légitársaság öt vonzó szezonális úti céllal bővítette nyári menetrendjét:

• Új járatok indulnak a Baleár szigetvilágba, Mallorca kisebb testvérszigetére, Menorcára. A Münchenből, Düsseldorfból, Hamburgból és Berlinből induló non-stop járatok úti célja Menorca fővárosa, Mahón.• A spanyolországi Costa de la Luz nyaralóövezethez tartozó, andalúz Jerez de la Fronterába az idén nyáron Düsseldorfból és Frankfurtból indulnak járatok.• A Fekete-tenger partján fekvő bulgáriai Várna szintén szerepel a Düsseldorfból kiszolgált napsütötte úti célok között. • Düsseldorfból két új brit úti cél felé is indulnak gépek: Wales fővárosába, Cardiffba, amely ideális kiindulópont a tengerpartra vagy a walesi hegyekbe tervezett nyaraláshoz; és Skócia legnagyobb városába, a pezsgő kulturális életéről és építészetéről híres Glasgowba. Glasgow azért is népszerü úti cél, mert kiváló kiindulópont a Skót Felföld csodálatos tájainak felfedezéséhez. Ezt az útvonalat a Lufthansa ezentúl egész évben kiszolgálja.

Az idén nyáron az utazók további hat csatlakozást vehetnek igénybe a Földközi-tenger nyaralóövezeteinek megközelítéséhez. A meglévő nyári úti célokkal együtt így 25-re emelkedik a szezonális célpontok száma a Lufthansa hálózatában, amelyek nagy részére több német repülőtérről is indulnak járatok. Júliusban és augusztusban tovább emelkedik a menetrendben a szabadidős úti célok száma. Azok az utasok, akik a fenti úti célok mellé egyetlen egérkattintással szállást és bérautót is szeretnének foglalni, komplett csomagot állíthatnak össze a Lufthansa üdüléstervező portálján (www.lufthansaholidays.com).

Vancouveri járat Münchenből

A Lufthansa bővíti hosszú távú szolgáltatásait. Az idén nyáron – a meglévő frankfurti szolgáltatás mellé – új járatot vezet be Münchenből a Kanada nyugati partján fekvő Vancouverbe. 2013. május 16-tól naponta indulnak Airbus A330-as gépek Brit Columbia fővárosába. Vancouver fontos üzleti és kereskedelmi központ, itt található Kanada legnagyobb tengeri kikötője, és számos erdészeti és bányavállalat központja. Vancouver környékén sok informatikai vállalat is müködik, a város továbbá népszerü turisztikai és szabadidős célpont.

Gyorsított ütemben zajlik a Business Osztály modernizálása

A Lufthansa felgyorsítja a Business Osztály kabinjának modernizációját. Három Airbus A330-as és a közelmúltban szállított Boeing 747-8-as gépeket már az új kabinnal szerelték fel. A légitársaság legutóbbi döntése szerint a Business Osztály a tervezettnél korábban újul meg a hosszú távú útvonalat kiszolgáló gépeken. A Lufthansa 2015 nyaráig további 50 millió eurót fordít a repülőgépek átalakítására. „Utasaink nagyon jól fogadták az új Business Osztályt, ezért felgyorsítjuk az átalakítást, és az eredeti modernizációs költségvetésen felül további 50 millió eurót különítettünk el erre a célra. 2015-re új üléseink lesznek a hosszú távú flotta összes gépén – nem csak a turista és az első osztályon, hanem a Business Osztályon is” – ismertette a terveket Jens Bischof.

A FlyNet már majdnem mindenütt elérhető

A Lufthansa eddig 88 gépén, tehát gyakorlatilag a hosszú távú flotta egészén bevezette a szélessávú FlyNet internetszolgáltatást. Egyedül néhány Boeing 747-8-as és Airbus A380-as jelent kivételt, de jövőre már ezeket a típusokat is felszerelik az innovatív technológiával. A FlyNet már majdnem mindenütt elérhető a világon, kivéve Kína légterét, ahol még nem sikerült megszerezni a müsorszórási engedélyt. Az ingyenes FlyNet portál „Sport 24” csatornája a legfejlettebb élő tévészolgáltatást nyújtja. Az utasok csatlakozásukat is ellenőrizhetik a portálon, sőt már leszállás előtt bejelentkezhetnek a csatlakozó gépre.

Új Boeing 747-8 Hongkongba

A Lufthansa flottájának legújabb modellje, a Boeing 747-8 rövid időn belül a Lufthansa utasainak kedvencévé vált. Az „égbolt királynője” jelenleg Washingtonba és Los Angelesbe, valamint az indiai Bangalore-ba és Delhibe repül. A korszerü, környezetkímélő jumbo jet következő példányainak szállítása a nyári menetrend indulásakor várható. A Lufthansa az idén további öt Boeing 747-8-as utasszállítót vesz át a seattle-i gyártótól. Március végén Frankfurt-Hongkong lesz a következő útvonal, ahol az új modell szolgálatba áll.

A Germanwings útvonalakat vesz át a Lufthansától

A nyári menetrend kezdetén a Germanwings hat közvetlen szolgáltatást vesz át a Lufthansától – elsőként a Hamburgból Bécsbe, Stuttgartba, Nürnbergbe, Dubrovnikba, Nizzába és Palma de Mallorcára repülő járatokat. Július 1-től fokozatosan további útvonalak kerülnek át az új Germanwingshez. A Lufthansa időben tájékoztatni fogja az utasokat és a közvéleményt a változásról. Azok az utasok, akik már jegyet foglaltak valamely Germanwingshez átkerülő Lufthansa járatra, automatikusan átkerülnek a Germanwings foglalási rendszerébe. A jövőben az új, kedvező díjszabással dolgozó Germanwings fogja kiszolgálni a Lufthansa összes olyan európai útvonalát, amelyek nem érintik a légitársaság frankfurti vagy müncheni csomópontját.

A 2013-as nyári menetrend bevezetésével a Lufthansa pénzügyi okok miatt megszünteti járatait az oroszországi Permbe és Kazanyba. Ennek ellensúlyozására azonban sürübben repül majd Nyizsnyij Novgorodba és Szamarába.

Idén nyáron a Lufthansa Csoport légitársaságai – az Austrian, a Brussels, a Germanwings, a Lufthansa és a SWISS – együttesen 285 út célt szolgálnak ki négy földrész 102 országában a brüsszeli, düsseldorfi, frankfurti, müncheni, bécsi és zürichi csomópontokból, és számos közös járattal egészítik ki egymás szolgáltatásait.

Frankfurt –

 

-Antalya

-Ibiza

-Jerez

München –

 

-Vancouver

-Mahón

-Tunisz

Düsseldorf –

 

-Jerez

-Mahón

-Várna

-Cardiff

-Glasgow

 

Hamburg –

 

-Mahón

 

Berlin-Tegel –

 

-Mahón

-Antalya

-Faro

-Ibiza

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024-07-16 09:26:41
Újabb két Airbus H225M közepes többcélú helikopter érkezett Magyarországra hétfőn – közölte a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a most érkező gépekkel tízre nőtt a Magyar Honvédségben a H225M típusú helikopterek száma.
2024-07-13 16:00:08
„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.
2024-07-07 23:08:03
Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.
2024-07-03 18:45:52
Magyarország sporttehetségekben gazdag ország és ez megmutatkozik a Magyar Honvédségben is, hiszen az ejtőernyős válogatott a világ élvonalában van – közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára július 3-án, Szolnokon.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 26., 09:45
Június 26-án megjelent az Aranysas magazin 2024. augusztusi lapszáma!
2024. 07. 25., 11:03
A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség támogatásával a Dél-Zalai Aeroclub nemrégiben ifjúsági toborzó tábort tartott a nagykanizsai repülőtéren nyolc, 12 és 15 év közötti nagykanizsai, szepetneki és zalakarosi fiatal részvételével.
2024. 07. 22., 09:18
Április elsején egy újabb fejezet zárult le a nagygépes repülés történetében. Ezen a napon teljesítette utolsó feladatát a NASA DC-8-as kutató repülőgépe.
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.