2024. 03. 19. kedd
Bánk, József
: 394 Ft   : 362 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Lufthansa idén télen óránkénti járatokat üzemeltet egyes belföldi útvonalain

JETfly  |  2012. 10. 29., 12:31

Az idén télen a Lufthansa óránkénti járatokat vezet be három belföldi útvonalán: Frankfurt és Hamburg, München illetve Berlin között. Így hétköznapokon reggel 6:00 és este 8:00 óra között például minden órában járat indul majd Hamburgból Frankfurtba (pontban 10-kor, 11-kor, 12-kor stb.). Reggel és este pedig kétóránként szállnak fel gépek. A Berlinbe tartó és onnan induló járatok indulási ideje egész óra 45 perc lesz.

Az új berlini menetrend kedvező fogadtatása

Az utasok nagyon pozitívan fogadták a Lufthansa sürített berlini menetrendjét. A kínálathoz három új turistacélpont csatlakozik az idén télen. A Lufthansa eddig több mint 600 ezer utast üdvözölhetett új berlini járatai fedélzetén. A légitársaság szeptemberben indította el első nonstop járatát Marokkó történelmi városába, Marrakesbe, valamint Funchalba, a népszerü portugál üdülősziget, Madeira fővárosába. Düsseldorfból is el lehet jutni mindkét úti célhoz. December közepétől a Lufthansa egy kicsit közelebb viszi az Alpok sípályáit Németország fővárosához: hetente háromszor szállítja a téli sportok szerelmeseit Berlinből Tirol fővárosába, Innsbruckba. Nonstop járatok Tel-Avivba négy német repülőtérről

2012. november 1-től az utasok közvetlenül, 4 óra alatt juthatnak el Düsseldorfból Tel-Avivba. Az Észak-Rajna–Vesztfália fővárosából induló gépek a Frankfurtból, Münchenből és Berlinből Tel-Avivba repülő, eddigi járatokat egészítik ki. Novembertől az utazók 23 légi csatlakozás közül választhatnak Németország és Izrael viszonylatában, amelyek mindegyikén Airbus A321 repül.  Új Lufthansa-járat Münchenből Fokvárosba és Rotterdamba

A Lufthansa új járatot indít Münchenből a holland kikötővárosba, Rotterdamba. A Lufthansa CityLine CRJ900 által kiszolgált, új útvonal kényelmes csatlakozást kínál a Rotterdam és Hága körül kiépült gazdasági térség felé. Amszterdam után így Rotterdam a második hollandiai úti cél a Lufthansa kínálatában. Október 28-tól, az új menetrend érvénybe lépésétől a téli fokvárosi járat a Lufthansa müncheni csomópontjáról fog indulni.  A Lufthansa ingyen szállítja a sílécet és a snowboardot

A Lufthansa az idén télen még vonzóbb lehetőséget kínál a síterepek megközelítésére. A 2012. június 1-jén és azt követően kibocsátott jegyekhez járó ingyenes poggyászkeret – az USA-ba és Kanadába tartók kivételével – gyakorlatilag minden utas számára lehetővé teszi egy pár síléc vagy egy snowboard ingyenes feladását. A Lufthansa számos alpesi síparadicsom közelébe indít járatokat, többek között Nizzába, Torinóba, Genfbe, Zürichbe, Milánóba, Veronába, Innsbruckba és Salzburgba.  Több útvonalon a Boeing 747-8

A téli szezonban a Lufthansa több útvonalon is beveti a „levegő királynőjeként” emlegetett Boeing 747-8-ast. Ebből a típusból már jelenleg is három gép van szolgálatban a Frankfurt és Washington, Bangalore illetve Delhi közötti útvonalon. A következő hónapokban a Lufthansa nagy távolságú flottájának legfiatalabb tagja már Los Angelesbe is repülni fog. Az új „jumbo” Business osztályának ülései teljesen vízszintes fekvőfelületü ággyá alakíthatók. A légitársaság nagy távolságú flottáját fokozatosan szerelik fel az új ülésekkel. Hat repülőgépnél már megtörtént a csere, 2015-re pedig már a flotta egészében az új üléseket fogják használni. A Lufthansa a gazdasági nehézségek ellenére fenntartja menetrendje stabilitását, és csupán kisebb változtatásokat tervez útvonalhálózatában a téli időszakra. A Lufthansa utasai így továbbra is a repülési lehetőségek gazdag kínálatából válogathatnak. Az új téli menetrend 199 úti célt tartalmaz 81 országban (az előző évben a Lufthansa 82 ország 199 városába repült). A költséghatékony müködés érdekében a Lufthansa a következő hónapokban több útvonalon megszüntet néhány járatot, és még jobban a várható kereslethez igazítja kapacitását, különösen az ünnepek körüli időszakban. Az idén télen a Lufthansa átlagosan 11 628 járatot kínál az utasoknak hetente. A járatok száma 5,6 százalékkal csökkent az előző évhez képest (12 322 járatról). A rendelkezésre álló utaskilométerek szempontjából mért kapacitás azonban csupán 3,9 százalékkal mérséklődött, mert a Lufthansa – egyebek mellett – a korábbinál nagyobb repülőgépeket állít üzembe. A téli menetrend 2012. október 28., vasárnaptól 2013. március 30., vasárnapig lesz érvényben.

A Lufthansa kereskedelmi okok miatt megszünteti járatait az egyesült királyságbeli London Gatwick repülőtérre, de továbbra is heti 233 járatot indít a London Heathrow és London City repterekre. Az indonéziai Jakartába, az oroszországi Rosztovba és a marokkói Casablancába induló járatokat is törli (a legutóbbi esetében csak a téli időszakra vonatkozóan). Idén télen a Lufthansa Group légitársaságai – a Lufthansa, az Austrian, a Brussels Airlines és a SWISS – együttesen 253 úti célt szolgálnak ki 103 országban, négy földrészen a brüsszeli, düsseldorfi, frankfurti, müncheni, bécsi és zürichi csomópontokról és számos közös járattal egészítik ki egymás szolgáltatásait. Új járatok és úti célok a Lufthansa 2012/13-as téli menetrendjében

􀁸 Berlin (TXL) – Marrakes/Marokkó (RAK) heti 1x; szept. 2-től􀁸 Berlin (TXL) – Funchal/Portugália (FNC) heti 1x; szept. 8-tól.􀁸 Berlin (TXL) – Innsbruck/Ausztria (INN) heti 3x; dec. 15-től 􀁸 Düsseldorf – Marrakes/Marokkó (RAK) heti 1x; szept. 1-től􀁸 Düsseldorf – Funchal/Portugália (FNC) heti 1x; nov. 3-tól􀁸 Düsseldorf – Tel-Aviv/Izrael (TLV) heti 2x; nov. 1-től􀁸 München – Fokváros/Dél-Afrika (CPT) heti 5x; okt. 28-tól 􀁸 München – Rotterdam/Hollandia (RTM) napi 2x; okt. 1-től

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 11., 14:35
A Magyar Légierő pilótái a legjobbak közül valók, és a veszélyek korában kiemelt erkölcsi és anyagi megbecsülést érdemelnek. Tudásuk, szolgálatuk kulcsfontosságú Magyarország biztonságának védelmében. Ezért jelentős – decemberig visszamenőleges – béremelésükről döntöttünk – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024. 03. 05., 12:25
Több évtizedes elmaradást pótolva a Honvédelmi Sportszövetség 2024-ben útjára indította a Honvéd Kadét Pilóta Programot, amelynek elsődleges célja a Magyar Honvédség légiereje számára a minőségi utánpótlás biztosítása.
2024. 02. 29., 12:19
Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.
2024-03-05 10:15:09
2024. március 4-én, hétfőn, Gróf Gergely ezredes, a kecskeméti MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnoka tartott tájékoztatót, melyben többek között a bázison jelenleg zajló elektronikai hadviselési gyakorlatokról, valamint a Magyar Légierő Gripen flottájának idei évre tervezett feladatairól is hallhattunk információkat.
2024-02-28 11:03:12
Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.
2024-02-23 14:03:18
2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.
2024-02-22 15:17:46
Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár adott otthont annak az alapszintű légi vezetés és irányítás tanfolyamnak, amelyet a kalkari Német Légierő Műveleti Parancsnokság NATO akkreditált kiképző központja, valamint az MH Légierő Parancsnokság közösen szervezett.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 03. 18., 11:23
„Nyitott Égbolt” tanfolyamot tartott az MH 47. Bázisrepülőtéren a horvát székhelyű Zágrábi Biztonsági Együttműködési Központ március elején.
2024. 03. 11., 16:45
A hét minden napján, illetve a hónap minden hetében kiképzési repüléseket hajtanak végre a kecskeméti repülőbázison. A cél, hogy a JAS 39 repülőgépvezetői állomány minden tagját eljuttassák a „combat ready” szintre.
2024. 03. 08., 11:24
„Farkas Bertalan vadászpilóta, űrkutató, űrhajós az első magyar, aki az űrben járt – de nem az utolsó, hiszen a HUNOR Magyar Űrhajós Programnak köszönhetően hamarosan újra járhat magyar az űrben” – írta közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky honvédelmi miniszter.
2024. 03. 08., 10:15
Nemzetközi Professional Pilot képzés a Stipendium Hungaricum program keretében Debrecenben A magyar kormány 2013-ban indította útjára a Stipendium Hungaricum nemzetközi felsőoktatási programot külföldi hallgatók számára, amelynek keretében a világ kilencven országából érkezhetnek hazánkba olyan diákok, akik a magyarországi főiskolákon és egyetemeken zajló angol nyelvű képzéseken vehetnek részt.

  Legfrissebbek most

Az elmúlt napokban több friss hírt is olvashattunk az MH Kiss József 86. Helikopterdandárról, többek között arról is, hogy először ugrottak ejtőernyősök a H225M típusú közepes, többcélú forgószárnyasból.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

2024-ben az EUFOR parancsnoki teendőit ellátó nemzet, így magyar csoport biztosítja a misszió MEDEVAC (Medical Evacuation), azaz egészségügyi kiürítési képességét. Beszélgetés a misszióra való felkészülés részleteiről és a külföldi szolgálat körülményeiről Dajka Attila alezredessel, az EUFOR Helikopter Alegység parancsnokával és dr. Forgács Levente hadnaggyal, az alegység egyik orvosával.