2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egy éves a budapesti Qatar Airways járat

JETfly  |  2012. 01. 17., 15:55

Egy év, 241 járat és öt csillag. Röviden ezekkel a számokkal lehet jellemezni a Qatar Airways, a világ ötcsillagos légitársasága pontosan egy évvel ezelőtt elindított Budapest-Doha járatát. Az új hosszútávú járat elindulása nemcsak a Perzsa-öböl térségének államait köti össze Közép-Európával, hanem mintegy öt órával lerövidíti az utat Budapestről Indiába, Kínába, Dél-Kelet Ázsiába és a Csendes-óceán térségébe.

Az új járat népszerüségét mi sem jelzi jobban, mint hogy tavaly szeptember 14-e óta immár naponta és közvetlenül, tehát a bukaresti kitérő nélkül közlekedik Doha és Budapest között a Qatar Airways. A világ ötcsillagos légitársaságaként emlegetett cég Airbus A320-as típusú gépei öt óra alatt teszik meg a távolságot a magyar és katari főváros repülőtere között. A Qatar Airways A320-asainak fedélzetén 144 férőhelyes elrendezést alakítottak ki, vegyes business/turista megosztásban. Az amúgy 180 személyes befogadóképességü repülő fedélzetén az utasok kényelmére 12 business osztályú helyet és 132 turista/economy osztályú helyet kínál a Qatar Airways.

A Qatar Airways elegáns festésü, a sivatagi oryx antilop emblémával ellátott gépei naponta 12.25-kor érkeznek és 16.15-kor indulnak vissza Budapestről. A katari légitársaság azt tervezi, hogy a hosszú állásidő jobb kihasználása és további utasok elérése céljából a gépei ez alatt az idő alatt Zágrábba is átrepülnek és a horvátországi utasokkal kiegészülve teljesítik a Budapest-Doha visszautat.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy immár egy esztendeje üdvözölhetjük Budapesten a Qatar Airways, a világ ötcsillagos légitársaságának utasait.” – jegyezte meg az évfordulón Kam Jandu. A Budapest Airport légiközlekedési igazgatója hozzátette: „Maga az a tény, hogy mindössze nyolc hónappal az első járat beindítása után a Qatar Airways máris naponta közlekedik Budapestre azt igazolja, mekkora nagy a piaci igény erre a járatra Magyarországon és a régió országaiban is. A Budapest Airport a SkyCourt tavalyi átadásával nemcsak a repülőtér termináljainak kapacitását növelte meg, hanem nagyságrendekkel magasabb szolgáltatást tud nyújtani az utasoknak, beleértve a Qatar Airways ügyfeleit is.”

A Qatar Airways nemcsak Dohába és a Perzsa-öböl térségébe rövidítette le az utazást Budapestről. Nagyon sokan veszik igénybe a doha átszállást olyanok, akik egyébként Thaiföldre, Kínába, Indonéziába, Szingapúrba, Ausztráliába vagy éppen Dél-Afrikába és Kenyába tartanak. A számukra négy-öt órával lett rövidebb az utazás a dohai átszállással.

A Qatar Airways szolgáltatásait számtalan világszerte ismert üzletember, popsztár és filmcsillag veszi igénybe, akik – helyzetüknél fogva – nagyra értékelik a légitársaság fedélzeti- és földi szolgáltatásait valamint kötelező diszkrécióját. Éppen ezért mindössze egyetlen VIP-utasról lehet a magyar nyilvánosság előtt is beszámolni: a budapesti állatkert új szerzeménye, az ausztrál vombat (különleges erszényes emlős) is a Qatar Airways „utasaként” érkezett Magyarországra. Igaz, a hatalmas távolságot nem a kabinban, hanem a poggyásztérben, különleges ketrecben utazva tette meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024-07-16 09:26:41
Újabb két Airbus H225M közepes többcélú helikopter érkezett Magyarországra hétfőn – közölte a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a most érkező gépekkel tízre nőtt a Magyar Honvédségben a H225M típusú helikopterek száma.
2024-07-13 16:00:08
„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.
2024-07-07 23:08:03
Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.
2024-07-03 18:45:52
Magyarország sporttehetségekben gazdag ország és ez megmutatkozik a Magyar Honvédségben is, hiszen az ejtőernyős válogatott a világ élvonalában van – közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára július 3-án, Szolnokon.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 26., 09:45
Június 26-án megjelent az Aranysas magazin 2024. augusztusi lapszáma!
2024. 07. 25., 11:03
A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség támogatásával a Dél-Zalai Aeroclub nemrégiben ifjúsági toborzó tábort tartott a nagykanizsai repülőtéren nyolc, 12 és 15 év közötti nagykanizsai, szepetneki és zalakarosi fiatal részvételével.
2024. 07. 22., 09:18
Április elsején egy újabb fejezet zárult le a nagygépes repülés történetében. Ezen a napon teljesítette utolsó feladatát a NASA DC-8-as kutató repülőgépe.
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.