2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Lufthansa nyerte a Legjobb Transzatlanti Légitársaság díját

JETfly  |  2011. 06. 28., 10:12

A világ legnagyobb légiutas-közvéleménykutatása során a 2011-es Skytrax World Airline Awardson a Lufthansa több mint 100 ország 18,8 millió utasának szavazata alapján termékeinek és szolgáltatásainak minősége révén elnyerte a Legjobb Transzatlanti Légitársaság díjat. Ezen felül a Lufthansa Csoport tagja, a SWISS a Lufthansa és az Austrian Airlines előtt végzett és elnyerte a Legjobb Nyugat-Európai Légitársaság díjat.

“Nagyon örülünk annak, hogy Európa és Amerika között utazók ismét a legjobbnak ítélték a Lufthansa magas minőségü szolgáltatásait. Ez a díj visszatükrözi utasaink nagyfokú elégedettségét és erőfeszítéseink elismerését, hiszen légitársaságunk folyamatosan magas szinten nyújt prémium szolgáltatásokat” – mondta Dr. Karsten Benz, a Lufthansa európai értékesítésért és szolgáltatásért felelős alelnöke.  “Tovább folytatjuk termékeink és szolgáltatásink fejlesztését, így például Airbus A380-as menetrendszerinti járatokat indítottunk Frankfurtból Miamiba, San Franciscoba, illetve New Yorkba – új szolgáltatásunk előnyeit a világ bármely részéből érkező utasok élvezhetik” - tette hozzá.

A Lufthansa nem csupán Európa legnagyobb Airbus A380-asokat üzemeltető légitársasága, hanem az első olyan vállalat, amely A380-asokat közlekedtet San Franciscoba és Miamiba 2011. május, illetve június óta. Az 526 utas befogadására kialakított Airbus A380-as felső fedélzete teljesen új First Class kabint kapott, amelyben nyolc nagyvonalúan kialakított, egyedi igényekre szabott fotel rendkívüli kényelmet és müszaki innovációt biztosít, amelyek élménnyé varázsolják az utazást. Ugyancsak a felső fedélzeten található a Lufthansa díjnyertes Business Class kabinja, amely 98 ülőhelyet kínál. A fő fedélzeten, a rendkívüli tágas turista osztályon elhelyezett 420 szék példa nélküli komfortot biztosít.

Európa egyik legnagyobb, atlanti útvonalon járatokat üzemeltető légitársaságaként a Lufthansa 21 célállomásra indít járatokat Észak-Amerikában, amelyből 17 az Egyesült Államokba, négy pedig Kanadába jár, ezek a legdinamikusabban fejlődő útvonalak. A Lufthansa az észak-atlanti útvonalakon újraindította továbbá a fedélzeti vezeték nélküli szélessávú internet szolgáltatását, a FlyNetet. Az év végére az interkontinentális járatok zömén elérhető lesz ez a szolgáltatás.

Az észak-amerikai célállomásokon kívül a Lufthansa hat dél-amerikai városba is indít járatokat. 2010. októberében a Lufthansa heti öt járatot indított Frankfurtból Bogotába, amely vonalon Airbus A340-esek közlekednek. A Lufthansa hálózatának legújabb tagja Rio de Janeiro, ahová a légitársaság 2011. október 30-ától indít majd járatot Frankfurtból. Brazília második legnagyobb városába hetente öt alkalommal fog repülni egy Airbus A340-es.

A Skytraxról:

A World Airline Awards™ díjai a legrangosabb és legnagyobb elismeréseket jelentik a légitársaságok számára, egyúttal fontos visszajelzést nyújtanak a termékek és szolgáltatások színvonaláról. A díjat a világ száz különböző nemzetiségü utasainak véleménye alapján ítélik oda, az idén 18,8 millió légi utas vett részt a közvélemény-kutatásban, amelyet a Skytrax piackutató cég végzett. A légiközlekedésre specializálódott Skytrax kutatócég 1999 óta évente elvégzi a kutatást. A felmérésben mintegy 200 légitársaságot értékeltek, a díjak az utasok a légitársaságok termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatos elégedettségét mutatja 38 különböző szempont szerint.

A Lufthansáról:

A Deutsche Lufthansa AG több mint 400 leányvállalatból álló légiközlekedési csoport. A vállalatcsoport alapvető tevékenységi köre a személyszállítás: a személyszállítást a Lufthansa (közte a Lufthansa Regional és a Lufthansa Italia), az Austrian Airlines, a bmi, a SWISS, a Germanwings, valamint a részben tulajdonolt Brussels Airlines, JetBlue és SunExpress végzi. A 2010-es üzleti évben a Lufthansa Csoport légitársaságai több mint 91 millió utast szállítottak, ezáltal a vállalatcsoport Európa vezető légitársaságává vált. A légitársaság-csoport legnagyobb gyüjtőrepülőterei Frankfurtban, Münchenben, Bécsben, London-Heathrown, Brüsszelben és Zürichben találhatók, amelyekből kiindulva a Lufthansa, az Austrian Airlines, a bmi, a Brussels Airlines és a SWISS közösen négy kontinens 105 országának 283 célállomására indítanak járatokat. A vállalatcsoport flottája 710 repülőgépből áll, továbbá rendelés alatt áll további 190 gép, amelyek összértéke listaáron 18 milliárd euró és 2010 és 2016 között állnak forgalomba. A vállalatcsoport folyamatos flottamegújítási programjának köszönhetően a társaság repülőgépei költséghatékonyabbakká válnak, müködésük pedig kevésbé terheli a környezetet. 2010 év végén a Lufthansa Csoport mintegy 117.000 alkalmazottat foglalkoztatott. A vállalatcsoport 2010-es üzleti évben elért összárbevétele 27,3 milliárd euró volt.

Galéria: A Lufthansa nyerte a Legjobb Transzatlanti Légitársaság díját

aaaa dddddd
Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024-07-16 09:26:41
Újabb két Airbus H225M közepes többcélú helikopter érkezett Magyarországra hétfőn – közölte a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a most érkező gépekkel tízre nőtt a Magyar Honvédségben a H225M típusú helikopterek száma.
2024-07-13 16:00:08
„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.
2024-07-07 23:08:03
Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.
2024-07-03 18:45:52
Magyarország sporttehetségekben gazdag ország és ez megmutatkozik a Magyar Honvédségben is, hiszen az ejtőernyős válogatott a világ élvonalában van – közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára július 3-án, Szolnokon.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 26., 09:45
Június 26-án megjelent az Aranysas magazin 2024. augusztusi lapszáma!
2024. 07. 25., 11:03
A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség támogatásával a Dél-Zalai Aeroclub nemrégiben ifjúsági toborzó tábort tartott a nagykanizsai repülőtéren nyolc, 12 és 15 év közötti nagykanizsai, szepetneki és zalakarosi fiatal részvételével.
2024. 07. 22., 09:18
Április elsején egy újabb fejezet zárult le a nagygépes repülés történetében. Ezen a napon teljesítette utolsó feladatát a NASA DC-8-as kutató repülőgépe.
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.